Έκκληση βοήθειας για 36 οικογένειες προσφύγων στο Βαγιοχώρι

Βαγιοχώρι: Έκκληση βοήθειας για 36 οικογένειες, αναγνωρισμένους πρόσφυγες, οι οποίοι ζουν στο Κέντρο φιλοξενίας, στο Βαγιοχώρι, απευθύνει η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: “Σε ιδιαίτερα δυσμενή κατάσταση βρίσκονται οι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα, αφού από τη στιγμή που θα γίνει δεκτό το αίτημά τους, αποδείξουν δηλαδή ότι δικαιούνται διεθνούς προστασίας και αναγνωριστούν επισήμως ως πρόσφυγες, καλούνται να επιβιώσουν χωρίς καμία υποστήριξη από το κράτος και τις οργανώσεις υποστήριξης προσφύγων.

Πρόκειται για ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους ανήκουν σε ευάλωτες κατηγορίες και κινδυνεύουν να επιβιώσουν σε συνθήκες αστεγίας, ενώ πλησιάζει ο χειμώνας.

Με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που εφαρμόζεται από το περασμένο καλοκαίρι όσοι αιτούντες άσυλο αναγνωρίζονται ως πρόσφυγες δεν δικαιούνται ούτε δωρεάν στέγη, ούτε επιδόματα εφόσον -θεωρητικά- έχουν πλέον τη δυνατότητα να εργάζονται κα να συναλλάσσονται νόμιμα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που παίρνουν καθεστώς διεθνούς προστασίας περιέρχονται σε δεινότερη από πριν θέση και πολλοί από αυτούς αναγκάζονται να επιστρέψουν σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων ελπίζοντας ότι εκεί θα βρουν υποτυπώδη μέσα για την επιβίωσή τους.

Σε τέτοια δεινή θέση έχουν περιέλθει 36 οικογένειες προσφύγων, αραβόφωνοι και φαρσόφωνοι, οι οποίοι ζουν στο Κέντρο Φιλοξενίας στο Βαγιοχώρι του δήμου Βόλβης, στα όρια του νομού Θεσσαλονίκης, όπου συνολικά βρίσκονται περίπου 750 αιτούντες άσυλο, εκ των οποίων 400 είναι ανήλικα παιδιά.

Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων διοργανώνει αποστολές βασικών ειδών για τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες που ζουν στο Βαγιοχώρι. Ήδη έχει γίνει η πρώτη αποστολή τροφίμων και ρουχισμού.

Για την αποτελεσματική υποστήριξη των αναγκών αυτών των οικογενειών ζητάμε τη συνδρομή σας και παραθέτουμε τις ανάγκες σε τρόφιμα τις οποίες χρειάζεται να καλύψουμε στις προσεχείς αποστολές.

Συγκεκριμένα υπάρχει ανάγκη για:

Βρεφικά είδη, ρύζι, φακές, φασόλια, αλεύρι, μακαρόνια, ζάχαρη, λάδι, σάλτσες, μαρμελάδες, γάλα μακράς διαρκείας και προμαγειρεμένα γεύματα

Μπορείτε να αφήνεται τρόφιμα στην Αποθήκη 15 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Τηλέφωνα επικοινωνίας. 6934 86 36 89 & 2310 526 150.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eight − 2 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.