Εκλογές 2023: Συνέντευξη με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο κ. Δημήτρη Πασσιά

Ο *Πασσιάς Δημήτριος είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Βόλβης στις προσεχείς δημοτικές εκλογές (08/10/2023) με τον συνδυασμό  “Βόλβη Μπροστά” και υποψήφιο τον νυν Δήμαρχο κ. Διαμαντή Λιάμα.

Στην ακόλουθη σύντομη συνέντευξη μιλά για την απόφασή του να ασχοληθεί με τα κοινά, για τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτή την απόφαση και τους στόχους που θέτει.

Καταρχήν ευχαριστούμε που δεχθήκατε να μας δώσετε αυτή την σύντομη  συνέντευξη.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε Πασσιά, θα θέλαμε να μάθουμε ποιοι είναι οι λόγοι που σας έκαναν να συμμετέχετε στις επερχόμενες εκλογές  ως δημοτικός σύμβουλος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όπως δήλωσα και δημόσια σε αναρτήσεις μου,  αποφάσισα να κατέλθω στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού “Βόλβη Μπροστά”, με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Διαμαντή Λιάμα.

Στην λήψη της απόφασης μου συνετέλεσαν:

 • Η αγάπη για τον τόπο μου.
 • Η διάθεση προσφοράς.
 • Η πολυετή εμπειρία μου σε θέσεις Οργάνωσης και Διοίκησης λόγω του επαγγέλματός μου, αλλά και από την προηγούμενη θητεία μου στον Δήμο Βόλβης ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Ο.Π.Α.Π).
 • Ο υπάρχων διαθέσιμος χρόνος, φυσικά  η  υγεία μου (σωματική και πνευματική) και δοξάζω γι΄ αυτό τον πανάγαθο Θεό.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πιστεύετε κ. Πασσιά  ότι τα πρόσωπα  που μας εκπροσωπούν στο δημοτικό συμβούλιο παίζουν σημαντικό ρόλο με την πολιτική τους  στις  αποφάσεις για το μέλλον του τόπου μας ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Φυσικά ! Πιστεύω ότι η πολιτική είναι ένα εργαλείο για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, γι΄ αυτόν τον λόγο καλούμαστε και φέτος στις εκλογές  να ψηφίσουμε ανθρώπους που θα μας εκπροσωπήσουν στο Δημοτικό συμβούλιο και θα διαχειριστούν το μέλλον του τόπου μας.  Η πολιτική του καθενός  είναι άθροισμα  γνώσεων, εμπειριών,  χρόνου, οράματος, αποφασιστικότητας και είναι ένα εργαλείο για  την  ευημερία,  την πρόοδο και την βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Το διακύβευμα των εκλογών είναι μεγάλο, ο ρόλος του καθενός είναι καίριος και πολύ σημαντικός, όπως επίσης και των δημοτών που θα επιλέξουν τους εκπροσώπους.

Άλλωστε γι΄αυτόν τον λόγο εκλέγονται οι δημοτικοί  σύμβουλοι  από διαφορετικές δημοτικές ενότητες, για να εκπροσωπούνται και να  αντιμετωπίζονται  οι ανάγκες και οι  ιδιαιτερότητες του κάθε Δημοτικού Διαμερίσματος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορείτε να  μας πείτε ποια θα είναι η δική σας προτεραιότητα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Εδώ θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ μόνο  σε προσωπικό επίπεδο.

Προτεραιότητα για μένα, πρέπει να είναι η βελτίωση  παροχής υπηρεσιών και η εξυπηρέτηση του Δημότη με κατάλληλες δομές για την διευκόλυνση της καθημερινότητάς του, καθώς και η  δημιουργία μιας δίκαιης ισόποσης κατανομής πόρων σε όλες τις δημοτικές ενότητες, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, όπου κάθε δημότης θα έχει ίσες ευκαιρίες για  ανάπτυξη και ευημερία. Εδώ πάλι θέλω να τονίσω ότι γίνεται αυτή η προσπάθεια από τον Δήμο, αλλά πάντοτε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και αυτό πρέπει να το συνεχίσουμε και να το ολοκληρώσουμε.

Επίσης, πολύ ψηλά στην ατζέντα αυτών των εκλογών πρέπει να βρίσκονται η οικονομική κρίση, η ανάπτυξη, η κλιματική αλλαγή, ο πολιτισμός, ο τουρισμός, ο αθλητισμός, και το περιβάλλον.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιο  μήνυμα  θα στέλνατε για τις εκλογές ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θέλω να πω στους αγαπητούς  συνδημότες και συνδημότισσες, το διακύβευμα των εκλογών είναι μεγάλο, ο ρόλος τους είναι καίριος και πολύ σημαντικός.

Οι αποφάσεις που λαμβάνονται από  το Δημοτικό συμβούλιο   επηρεάζουν  την  καθημερινότητά μας  σε πολύ μεγάλο βαθμό. Μην το προσπερνάμε αυτό έτσι απλά!

Είναι χρέος όλων μας να εκλέξουμε ως εκπροσώπους μας στο Δήμο Βόλβης τους καλύτερους και πιο άξιους ανθρώπους με όραμα, ακεραιότητα χαρακτήρα, με διάθεση για εργασία και γνώση, οι οποίοι στην πράξη να αποδεικνύουν την ικανότητα τους.

Τέλος, να πω ότι υπάρχουν εξαίρετοι συνάδελφοι συνυποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Απομένει στους δημότες πλέον να εκτιμήσουν και να επιλέξουν.

Προσωπικά εύχομαι καλή επιτυχία σ΄ όλες και όλους τους  υποψηφίους!

*Πασσιάς  Δημήτριος του Αθανασίου είναι Αξιωματικός  ε.α.

 • Γεννήθηκε στην Μικρή Βόλβη Θεσσαλονίκης το 1963, με ρίζες από τη Βλάστη Κοζάνης.
 • Ολοκλήρωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Νέα Μάδυτο.
 • Αποφοίτησε από την  Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και ΣΜΥ.
 • Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της  Σχολής  Επιτελών.
 • Υπηρέτησε ως διευθυντής σε Επιτελικά Γραφεία Σχηματισμών και Μονάδων του Στρατού Ξηράς.
 • Υπηρέτησε ως Διοικητής σε Μονάδες Τεθωρακισμένων.
 • Αποτελεί τακτικό μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
 • Διετέλεσε πρόεδρος και αντιπρόεδρος στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Ο.Π.Α.Π.) του Δήμου Βόλβης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × one =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.