Εκλογές 2023: Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Θεσσαλονίκης Τσολάκης Γεώργιος

Γεννήθηκα το 1993 και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη στις γειτονιές της Τούμπας.
Η οικογένεια μου είναι από την Νέα Απολλωνία.
Μοιράζω την ζωή μου ανάμεσα στο αστικό κέντρο και την περιοχή του Δήμου Βόλβης.
Έχω αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών με ειδικότητα στην κατεύθυνση των Διεθνών Σχέσεων και Οργανισμών. Ως μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου έχω διατελέσει Γραμματέας, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος της Σχολής μου.
Συνέχισα τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία, στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και στο Μεταπτυχιακό Master International Public Administration

Εκπλήρωσα την στρατιωτική μου θητεία ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός και είμαι μέλος της ΣΕΑΝΘ.

Είμαι γιος της Μελαχροινής Καρακασίδου και του Μανώλη Τσολάκη, Αντιστράτηγου εν αποστρατεία της Πυροσβεστικής που διετέλεσε στην θέση του Περιφερειακού Διοικητή Κεντρικής Μακεδονίας. Δίπλα του έμαθα τι σημαίνει υπευθυνότητα, οργάνωση, αγώνας, ομαδική δουλειά και αποφασιστικότητα.

Το 2019 εκλέχθηκα ο νεότερος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Βόλβης με το συνδυασμό «ΒΟΛΒΗ-ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ» και τον υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Στοΐτσα και διετέλεσα Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είμαι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Β Θεσσαλονίκης, Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Προστασίας και Νεολαίας.

Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος σε Τεχνική Εταιρία.

Γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα και τις αδυναμίες της περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Όπως γνωρίζω και τα αμέτρητα προτερήματα της.
Και ξέρω ακριβώς ποια είναι τα σωστά βήματα, ώστε αυτά τα προτερήματα να αξιοποιηθούν και να αναδειχθούν προς όφελος όλων των κατοίκων της περιοχής μας.

Οι θεσμικές μου ιδιότητες, επαγγελματικές, πολιτικές, αυτοδιοικητικές με έφεραν από πολύ νωρίς αντιμέτωπο με τα πολλά – και συχνά ανυπέρβλητα – προβλήματα, που ταλαιπωρούν επί πολλές δεκαετίες την περιοχή μας, όπως:

  • η έλλειψη σύγχρονων υποδομών, κυρίως οδικών τμημάτων και αρδευτικών έργων,
  • η απουσία χωροταξικού σχεδιασμού,
  • το υψηλό ενεργειακό κόστος στις παραγωγικές διαδικασίες,
  • η μη ανάδειξη του πλούσιου πολιτισμικού αποθέματος της περιοχής,
  • η απουσία ενός ευρύτερου, συνολικού σχεδίου, που θα προσδώσει στην τοπική μας οικονομία τα απαραίτητα στοιχεία της καινοτομίας και της εξωστρέφειας έτσι ώστε να δώσει στους νέους μας προοπτικές να μείνουν και να δημιουργήσουν σε αυτό τον τόπο.

Ταυτόχρονα αποτελεί πια κοινή παραδοχή, πως η διοίκηση Τζιτζικώστα έχει προσδώσει μια εικόνα στασιμότητας και διάλυσης όλων των δομών της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας. Ζούνε εικόνες κατάρρευσης οι πολίτες είτε στην Θεσσαλονίκη και στα άλλα αστικά κέντρα της περιφέρειας μας είτε στις αγροτικές περιοχές όπου η εγκατάλειψη και η έλλειψη οράματος έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τους πολίτες.

Σε αυτή την προσπάθεια αλλαγής επιθυμώ να συμβάλλω με την νεανική μου ορμή και τον ενθουσιασμό, με την ουσιαστική εμπειρία μου στην Αυτοδιοίκηση αλλά και με τις επιστημονικές μου γνώσεις, γιατί πιστεύω ακράδαντα, πως ο τόπος μας μπορεί να μετατραπεί από οικονομικό ουραγό τις τελευταίες δεκαετίες σε πρωταθλητή ανάπτυξης στο άμεσο μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα με την παρούσα ανακοίνωση να σας γνωστοποιήσω την υποψηφιότητά μου ως περιφερειακός σύμβουλος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, στο πλευρό του Χρήστου Παπαστεργίου και της Παράταξης ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Με οδηγό την γνήσια αγάπη μου για τον τόπο που ζω και εργάζομαι δηλώνω έτοιμος να προσφέρω ακόμα πιο ενεργά και ακόμα πιο δυναμικά .

Συμμετέχω σε αυτό τον δύσκολο αγώνα για :
 Να διεκδικήσουμε την Θεσσαλονίκη που μας αξίζει. Να διεκδικήσουμε επιτέλους για το αστικό κέντρο και τις αγροτικές περιοχές αυτά που τους αναλογούν και που τόσα χρόνια δεν έρχονται.
 Να δώσουμε φωνή στους νέους και τις νέες.
 Μια δίκαιη και ισχυρή εκπροσώπηση των συμπολιτών μας.
 Να κάνουμε την Περιφέρεια μας πιο ανθρώπινη, πιο σύγχρονη, πιο βιώσιμη, πιο ασφαλή.
 Να βάλουμε τις βάσεις για μια καλύτερη καθημερινότητα για κάθε πολίτη.
 Να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά, τις νέες και τους νέους αυτού του τόπου

https://www.facebook.com/giorgos.tsolakis1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

15 − six =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.