Έκθεση “φωτιά” που περιγράφει με λεπτομέρειες τις οικονομικές ατασθαλίες στην ΔΕΥΑ Λαγκαδά

χρήματα2ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΑ ΛΑΓΚΑΔΑ: ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ «ΚΑΙΝΕ» ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Διέγραφαν και καταχωρούσαν δεκάδες χιλιάδες λογαριασμούς για να αλλοιώσουν τα ταμειακά ελλείμματα

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που αναφέρει η έκθεση της εταιρίας Softworks που ανέλαβε τον σχολαστικό έλεγχο για τη διερεύνηση αλλοιώσεων ή παρεμβάσεων στα δεδομένα του προγράμματος «ΤΡΙΤΩΝ» που χρησιμοποιεί η ΔΕΥΑ Λαγκαδά.

Το lagadas.net έχει στα χέρια του την «έκθεση – φωτιά» που περιγράφει με λεπτομέρειες τις οικονομικές ατασθαλίες.

Σύμφωνα με τον έλεγχο που έγινε για τα έτη 2013 και 2014, προέκυψε ότι διαπιστώθηκαν δεκάδες χιλιάδες μαζικές διαγραφές εισπράξεων, οι περισσότερες από τις οποίες έγινες μήνες μετά από τις αντίστοιχες εισπράξεις. Συνολικά για τη διετία 2013 – 2014 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 64.000 διαγραφές εισπράξεων συνολικής αξίας άνω των 4,5 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, καταχωρήθηκαν χιλιάδες ετεροχρονισμένες εισπράξεις (μόνο για το 2014 περισσότερες από 36.326 ετεροχρονισμένες εισπράξεις) με συνολική αξία περίπου 3,5 ευρώ. Από την καταγραφή φαίνεται ότι κάποιες μέρες γινόταν μαζική καταχώρηση εισπράξεων πχ. στις 4 Ιουλίου 2014 καταχωρήθηκαν 906 εισπράξεις που αφορούσαν την 4η Απριλίου 2014.

Τέλος, στην έκθεση αναφέρεται πως καταχωρήθηκε πλασματικός καταναλωτής στον οποίο καταχωρήθηκαν δύο χρεώσεις 789.672,70 ευρώ και 835.395,99 ευρώ και στη συνέχεια πιστώθηκε με τις παραπάνω εισπράξεις. Ο κωδικός του καταναλωτή αλλάχτηκε περισσότερες από οκτώ φορές και τελικά η καρτέλα του τέθηκε εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί τελείως η καρτέλα από το πρόγραμμα της ΔΕΥΑ Λαγκαδά.

Ποιοι και γιατί αλλοίωναν σημαντικά δεδομένα από το αρχείο της ΔΕΥΑΛ; Ποιους αναφέρει ή έρευνα;

Θα σταλούν όλα τα αποκαλυπτικά στοιχεία στον εισαγγελέα και στο σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για την πλήρη διαλεύκανση του;

Πόσο είναι το πραγματικό έλλειμμα της ΔΕΥΑ Λαγκαδά;

Του Πασχάλη Μητρακούδη

lagadas.net

Η ΔΕΥΑ Λαγκαδά για την δημοσιοποίηση στοιχείων του ελέγχου των Οικονομικών Επιθεωρητών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκαν το Σάββατο 30-5-2015 στην ιστοσελίδα Lagadas.net στοιχεία (προερχόμενα από μη κατονομαζόμενη πηγή) από την 13-05-2015 έκθεση της εταιρείας softworks, που παραγγέλθηκε από την Διοίκηση της ΔΕΥΑΛ με το υπ. αριθ. 75/22-1-2015 έγγραφό της και παρελήφθη στις 18-05-2015 (αριθμός πρωτοκόλλου εισερχομένων ΔΕΥΑΛ 848/18-05-2015).

Η παραπάνω έκθεση αποστάλθηκε την ίδια ημέρα μέσω courier στους αρμόδιους οικονομικούς επιθεωρητές που διεξάγουν κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο στην επιχείρηση. Το ίδιο γίνεται εδώ και μήνες και με κάθε έγγραφο που ζητείται από τους οικονομικούς επιθεωρητές ή τον αρμόδιο εισαγγελέα, όπως προβλέπει ο νόμος και η τηρουμένη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαχειριστικός έλεγχος στην ΔΕΥΑΛ ξεκίνησε κατόπιν της υπ΄αριθ. 129/21-10-2014 απόφασης του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης, για το περιεχόμενο της οποίας ακολούθησε ενημέρωση και στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά στην συνεδρίαση της 4ης Νοεμβρίου 2014.

Σε εκτέλεση της παραπάνω απόφασης, η Νέα Διοίκηση της επιχείρησης απηύθυνε αίτημα με το υπ΄ αριθ. 2083/29-10-2014 έγγραφο προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης για την διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού και ταμειακού ελέγχου στα οικονομικά της Επιχείρησης, το οποίο κοινοποιήθηκε και στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Επιπλέον, η παραπάνω απόφαση με το υπ΄ αριθ. 2090/31-10-2014 έγγραφο κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Η Διοίκηση θα συνεχίσει να τηρεί ως οφείλει την απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά στην οικονομική διαχείριση της δημοτικής επιχείρησης, καταθέτοντας τα ζητούμενα στοιχεία άμεσα και υπεύθυνα στις αρμόδιες εποπτικές αρχές.
Κατά συνέπεια τα ερωτήματα του site περί αποστολής ή μη των στοιχείων στους ελεγκτές και στον εισαγγελέα, κρίνονται ως κακόπιστα, ατυχή και άνευ αντικειμένου.
ΗΛΙΑΣ ΤΖΑΓΓΑΝΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Ε.Υ.Α.Λ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13 − twelve =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.