Έκθεση Κόλαφος – Υγειονομική Βόμβα το Κέντρο φιλοξενίας στο Κιλκίς

 

vromoneraΌσο και να προσπαθήσουν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση οι κυβερνητικοί παράγοντες που είναι υπεύθυνοι για το μεταναστευτικό και όσοι εμπλέκονται (Υπουργείο Υγείας, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΥΠ.ΕΘ.Α ) οι πληροφορίες που έρχονται στην δημοσιότητα διαψεύδουν την κάθε προσπάθεια άμβλυνσης της κατάστασης. Ο κόσμος κυριολεκτικά ζει με τον τρόμο ακόμη και στην υποψία, ότι μπορεί να έρθει σε επαφή με ανθρώπους που δύναται να είναι φορείς της  Ηπατίτιδας.

Η Έκθεσης Αυτοψίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας Κιλκίς από υπαλλήλους  της αντιπεριφέρειας Δημόσιας Υγείας στις 5 Σεπτεμβρίου που ήρθε στο φως της δημοσιότητας  έχει δημιουργήσει σάλο σε όλα τα ΜΜΕ. (Διαβάστε την έκθεση στο τέλος του άρθρου)

Η έκθεση είναι καταπέλτης και αποδεικνύει ότι οι συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στον καταυλισμό είναι επικίνδυνες για την δημόσια υγεία.

Ειδικότερα, η έκθεση αυτοψίας  αναφέρει την ύπαρξη ανθρώπινων περιττωμάτων τόσο στις χημικές τουαλέτες όσο και στα χημικά ντους, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης μεταδοτικών νοσημάτων στον εν λόγω χώρο.
Ταυτόχρονα γνωστοποιεί ότι οι υπάλληλοι που διενήργησαν τον έλεγχο ανέφεραν έντονη δυσοσμία στους χώρους υγιεινής και κατέγραψαν την έλλειψη συντήρησης των ντους που δεν λειτουργούσαν, προκαλώντας εκεί πλημμελείς συνθήκες υγιεινής.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ένα μήνα πριν και όταν είχε γίνει γνωστό ότι στη Νέα Καβάλα οκτώ κρούσματα ηπατίτιδας Α είχαν κάνει την εμφάνισή τους  αλλά το  ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν καθησυχαστικό.

Τότε ο γραμματέας του σωματείου εργαζομένων Αχιλλέας Καλεμκερίδης είχε επιβεβαιώσει  το γεγονός και δηλώνοντας ότι γιατροί και νοσηλευτές έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

«Μέσα σε 10 μέρες είχαμε 8 κρούσματα»
«Σαν εργαζόμενοι είχαμε επισημάνει τις άθλιες συνθήκες που διαμένουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και τα θέματα υγιεινής που προκύπτουν και δυστυχώς επαληθευόμαστε καθώς σε 10 μέρες είχαμε 8 περιστατικά», τόνισε o πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, Τριανταφυλλίδης Βασίλειος και απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τα θέματα υγιεινής στο κέντρο φιλοξενίας, καθώς όπως επισημαίνει πρόκειται για λοιμώδη νοσήματα, τα οποία δεν πρέπει να  εξαπλωθούν. Παράλληλα τόνισε πως το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, δεν έχει την ανάλογη υποδομή.

Ο αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αλέξης Μπένος είχε πει τότε: «Η Ηπατίτιδα Α είναι ένα νόσημα που μεταδίδεται δια της κόπρανο- στοματικής οδού δηλαδή εφόσον είτε πιούμε είτε φάμε νερό ή τρόφιμα τα οποία είναι μολυσμένα.

Η Ηπατίτιδα Α έχει να κάνει με την τήρηση των βασικών συνθηκών και κανόνων υγιεινής, με παράλληλο έλεγχο της ποιότητας του νερού και του φαγητού. Προφανώς η ύπαρξη αυτών των κρουσμάτων υποδηλώνει ότι αυτοί οι παράγοντες δεν ικανοποιούνται.

Άρα είτε ήπιαν βρώμικο νερό ή φάγανε βρώμικο φαγητό -η και όλα αυτά μαζί- και δεν τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής.
Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι πριν από λίγες μέρες Έλληνας υπάλληλος στον εν λόγω καταυλισμό προσβλήθηκε από ηπατίτιδα Α.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα συνεχίσουν οι αρμόδιοι να αποσιωπούν τέτοιου είδους καταστάσεις διασπείροντας υγειονομικές βόμβες σε περιοχές όπως το Καβαλάρι , το Βαγιοχώρι κλπ. που δεν διαθέτουν καμία απολύτως υποδομή σαν χώρος ούτε ως περιοχή διαβίωσης των Δυνάμεων Καταδρομών, κατά πόσο για ανθρώπους που δεν τηρούν οι ίδιοι  τους βασικούς κανόνες υγιεινής αφοδεύοντας πέριξ του καταυλισμού όπου τους βολεύει, και ρίχνοντας τα σκουπίδια τους όπου να ναι.

Ο επίσημος Δήμος Βόλβης που «περιμένει τα μέτρα διασφάλισης» από τον Υπουργό Μουζάλα , μιας και «έδωσε την συγκατάθεση με προϋποθέσεις» μπορεί να απαντήσει αν οι προϋποθέσεις αυτές έλαβαν σάρκα και οστά?

Τι πρόκειται να πράξει ο Δήμος Βόλβης για να διαφυλάξει την υγεία των Δημοτών του ώστε να μην δημιουργηθούν παρόμοια κρούσματα στην επικράτεια του, από τους “διερχόμενους” μετανάστες που μεταφέρονται στο Βαγιοχώρι, και φεύγουν την ίδια ώρα προς την Νυμφόπετρα για να επιστρέψουν και πάλι στην Θεσσαλονίκη ;

ekthesi-kolafos

volvipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one + seven =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.