Ενέργειες αποκατάστασης καταστροφών και δήλωση ζημιών από πλημμύρες στον Δήμο Βόλβης

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η προσπάθεια αποκατάστασης των καταστροφών που προκάλεσε τα ακραία καιρικά φαινόμενα στον δήμο Βόλβης, την 27η και 28η Ιουνίου 2018. Συνεργεία του δήμου Βόλβης, επιχειρούν για πέμπτη συνεχή ημέρα, στα σημεία που έχουν προκληθεί ζημιές, ενώ στην αρχή δόθηκε προτεραιότητα στην αποκατάσταση των δικτύων κοινής ωφέλειας και ειδικότερα του δικτύου ύδρευσης.

Με διάφορα μηχανήματα, του δήμου Βόλβης, της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ιδιωτών και άλλων υπηρεσιών, συνεχίζεται ο καθαρισμός ρεμάτων, χειμάρρων και δρόμων, καθώς και ιδιωτικών χώρων, με εργασίες πλυσίματος και σκουπίσματος των δημόσιων χώρων. Ειδικά συνεργεία προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκάλεσαν τα νερά στην ακτογραμμή.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη ημέρα μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, μεγάλη ήταν η συμβολή της Πυροσβεστικής ιδιαίτερα στην απάντληση υδάτων, καθώς και του Στρατού, όπου επιτελείο του Μηχανικού του Γ’ Σώματος Στρατού, έχει –μεταξύ άλλων- επιθεωρήσει την κατάσταση που επικρατεί στην αγροτική οδοποιία, ώστε να αρχίσουν οι ενέργειες αποκατάστασης των όποιων ζημιών.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, επισημαίνει ότι πρώτος στόχος είναι να προασπισθεί η ασφάλεια των πολιτών και να επανέλθουν οι κανονικοί ρυθμοί ζωής, ειδικά σε μια περίοδο, όπου βρίσκονται πολλοί τουρίστες στα καταλύματα του δήμου Βόλβης. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους δημότες για τη συνδρομή τους στην κοινή προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών, τονίζοντας ότι θα συνεχισθούν οι προσπάθειες για οριστική λύση του προβλήματος.

Δήλωση ζημιών από πλημμυροπαθείς

Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την αποζημίωση κατοικιών και επιχειρήσεων, που υπέστησαν ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες, η οποία άρχισε το προηγούμενο Σάββατο. Ειδικότερα,

Καλούνται όσοι υπέστησαν ζημιές σε κατοικίες (κτιριακές εγκαταστάσεις και οικοσκευή) και σε επιχειρήσεις (κτιριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό) από τη θεομηνία που έπληξε το Δήμο Βόλβης την 27η και 28η Ιουνίου 2018, να υποβάλουν αίτηση στην οποία θα περιγράφονται οι ζημιές που έγιναν αποδεικνυόμενες και από συνημμένο φωτογραφικό υλικό.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα από τις 8:00 πμ έως 14:00 μμ.

Οι αιτήσεις θα διαβιβαστούν από το Δήμο Βόλβης στο αρμόδιο τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης προκειμένου:

  1. Να εκδοθούν οι απαραίτητες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για τη χορήγηση επιδόματος προς τα πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις
  2. Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διενέργειας αυτοψιών από την αρμόδια επιτροπή καταγραφής των ζημιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ten + six =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.