Ενημερωτικό πρόγραμμα υγείας, σεξ και καπνίσματος σε μαθητές

miloΓια τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, της Μακεδονίας, ενημερώνονται για θέματα υγιεινής, σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και τις επιπτώσεις του καπνίσματος, στα πλαίσια του προγράμματος ενημέρωσης και αγωγής υγείας , υπό το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται σε ετήσια βάση σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το 2011, με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας. Τα προγράμματα αυτά έτυχαν ευρείας αποδοχής και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, γι’ αυτό και συνεχίζονται για τέταρτη χρονιά, με το νέο διδακτικό έτος 2015 – 2016.

Ο στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η ενημέρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού μαθητών και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης.

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται είναι:

-«Η Υγιεινή των χεριών» στα Δημοτικά.

-«Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα» στα Γυμνάσια.

-«Ενεργητικός Αντικαπνιστής» στα Γυμνάσια.

Επιπλέον, η φετινή χρονιά περιλαμβάνει την προσθήκη ενός νέου προγράμματος με θέμα τα κουνούπια και την προφύλαξη από τα τσιμπήματά τους:

1.«Κουνούπια ένα πρόβλημα για τον άνθρωπο και τη δημόσια υγεία».

2.«Μια ιστορία για κουνούπια που πρέπει να μάθουν τα παιδιά».

Απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού, αλλά και του Νηπιαγωγείου.

Στόχος του νέου προγράμματος είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των παιδιών, σε ό,τι αφορά στο σοβαρό αυτό θέμα δημόσιας υγείας, με έναν απλό και αφηγηματικό τρόπο (σαν παραμύθι) που συνοδεύεται από εικόνες.

Οι παρουσιάσεις έχουν εγκριθεί για όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τους αρμοδίους φορείς του Υπουργείου Παιδείας και εφαρμόζονται από τους ιατρούς του τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Υγείας της ΠΚΜ.

seleo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 + seven =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.