Επιτροπή παρακολούθησης προσφύγων και μεταναστών δήμου Βόλβης

Επιτροπή που θα παρακολουθεί αποκλειστικά το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα στην περιοχή και η οποία θα συνδιαλέγεται με τους αρμόδιους φορείς και την Πολιτεία με σκοπό να μην μεταφερθούν στις παραλιακές περιοχές επιπλέον άνθρωποι από τα νησιά συστάθηκε στο δήμο Βόλβης, όπου βρίσκεται η δομή στο Βαγιοχώρι που πρόσφατα μετακινήθηκαν περίπου 700 μετανάστες.

Η επιτροπή αποτελείται από στελέχη της διοίκησης, προεξέχοντος του δημάρχου Διαμαντή Λιάμα, στελέχη της αντιπολίτευσης, κατοίκους, εκπροσώπους συλλόγων και φορέων ενοικιαζόμενων δωματίων και καταλυμάτων, πολιτιστικών και εξωραϊστικών συλλόγων.

Όπως τονίζει στο makthes.gr ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας είναι πάγιο αίτημα της περιοχής όπου φιλοξενούνται σήμερα περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες σε διάφορες δομές και καταλύματα να «προστατευτεί το τουριστικό προϊόν του δήμου και να μη μεταφερθούν επιπλέον πρόσφυγες στο παραλιακό μέτωπο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα μέλη της επιτροπής, που συστάθηκε μετά από σχετική συζήτηση σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, διεκδικούν από την πολιτεία να υπάρξει αναλογική κατανομή των προσφύγων σε διάφορες περιφέρειες και δήμους της χώρας και να μην «σηκώνουν το βάρος αυτό ορισμένοι δήμοι» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Οι κάτοικοι, σύμφωνα με τον δήμαρχο, είναι αναστατωμένοι καθώς εκτιμούν ότι η παρουσία των προσφύγων θα έχει άμεση αρνητική επίπτωση στις τουριστικές επιχειρήσεις του δήμου Βόλβης.

Μέλη της επιτροπής συναντήθηκαν σήμερα στο Διοικητήριο με τον υφυπουργό Εσωτερικών (με αρμοδιότητα την Μακεδονία και τη Θράκη) Θεόδωρο Καράογλου. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που διήρκεσε μισή ώρα, διοίκηση και αντιπολίτευση του δήμου, όπως και επαγγελματίες ζήτησαν να μην επιβαρυνθούν επιπλέον οι τουριστικές περιοχές του δήμου.

Συζήτησαν επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, το ενδεχόμενο να υπάρξει σαφές νομοθετικό πλαίσιο που θα απαγορεύει την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός δεσμεύτηκε να φέρει την επιτροπή σε επαφή με τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου, Πάτροκλο Γεωργιάδη.

“Θέλουμε να αποφύγουμε την μεταφορά μεταναστών στις παραλιακές περιοχές του δήμου μας και ταυτόχρονα να ενισχυθούν οι δομές μας, να αυξηθεί ο αριθμός των αστυνομικών μας, οι γιατροί στο κέντρο υγείας και το ασθενοφόρο να λειτουργεί σε 24 ώρες» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Λιάμας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

19 − 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.