Εργασία μαθητών για τον εναλλακτικό τουρισμό

εναλλακτικός τουρισμόςΤο Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφτηκαν χθες μαθήτριες μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας της Γ’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας.

Τις μαθήτριες συνόδευε η καθηγήτριά τους. Η ομάδα των μαθητριών συναντήθηκε με το δήμαρχο και τον ενημέρωσε για την εργασία της στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, για τον εναλλακτικό τουρισμό στην περιοχή. Μάλιστα, η Περιβαλλοντική Ομάδα με τη βοήθεια των καθηγητών της δημιούργησε και ιστοσελίδα, όπου ανάρτησε όλες τις σχετικές με το θέμα εργασίες και φωτογραφίες. Η δημιουργία της ιστοσελίδας enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com «μας βοήθησε να γνωρίσουμε το υλικό και μας έδωσε ικανοποίηση», σημείωσαν οι μαθητές μιλώντας με το δήμαρχο.

Στις εκπροσώπους του 1ου Γυμνασίου προσφέρθηκε ο τουριστικός οδηγός του Ταϋγέτου, ο πρώτος οδηγός εναλλακτικού τουρισμού, τον οποίο πριν λίγες ημέρες εξέδωσε ο Δήμος Καλαμάτας.

Εναλλακτικός Τουρισμός είναι μια καινούρια φιλοσοφία στον τομέα του τουρισμού και περιλαμβάνει όλες τις μορφές τουρισμού, οι οποίες προσελκύουν τουρίστες με ειδικά ενδιαφέροντα. Παρουσιάζει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • προστασία του φυσικού περιβάλλοντος
  • αποφυγή των κλασσικών τουριστικών προσφορών
  • διατήρηση των οικοσυστημάτων
  • αλληλεπίδραση του ανθρώπου με τα πολιτιστικά μνημεία
  • στήριξη αγροτικών περιοχών
  • επίλυση του προβλήματος του εποχιακού τουρισμού

eleftheriaonline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.