ΕΞΑΡΤΗΣΗ σε ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΑΛΚΟΟΛ, ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ και ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Εκδήλωση ενημέρωσης

imerida-eksartisisΟ Ο.Π.Α.Π δήμου Βόλβης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταυρού “Μέγας Αλέξανδρος” και το κέντρο Υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων “ΟΑΣΙΣ” διοργανώνουν ομιλία-ενημέρωση με θέμα τις εξαρτήσεις σε Ναρκωτικά, Αλκοόλ, Τυχερά παιχνίδια και διαδίκτυο στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου την Κυριακή 23/11/2014 και ώρα 11.30.

Εμείς σαν volvipress επικροτώντας τέτοιες εκδηλώσεις θα ευχηθούμε καλή επιτυχία. Η εκδήλωση αφορά όλους μας, γιατί η εξάρτηση δεν είναι πρόβλημα της διπλανής πόρτας. Είναι πρόβλημα όλων μας.
Με την ευκαιρία σας παραπέμπουμε στα δύο πρώτα μέρη σχετικού αφιερώματος μας.
Ναρκωτικά Μέρος 1ο: Εισαγωγή – Είδη

Ναρκωτικά Μέρος 2ο: Ενδείξεις ότι το παιδί σας μπορεί να χρησιμοποιεί ναρκωτικά

ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ, ΕΛΑ ΣΤΟ ΕΜΕΙΣ

«Στη διάρκεια της αρρώστιας μας βλάψαμε την υγεία μας, χάσαμε την ελευθερία μας, την αυτοεκτίμησή μας, καταστραφήκαμε οικονομικά, κοινωνικά και συναισθηματικά. Χτυπήσαμε “πάτο”.

Φτάσαμε στο σημείο που έπρεπε να διαλέξουμε. Η θα συνεχίζαμε μέχρι την πλήρη εξαθλίωση και τον θάνατο ή θα αλλάζαμε.

Αφού προσπαθήσαμε μόνοι μας, χωρίς αποτέλεσμα, ζητήσαμε βοήθεια από εκείνους που είχαν βρει τη λύση. Την Όασις.
Σήμερα ζώντας μια καινούργια ζωή είμαστε πρόθυμοι να μοιραστούμε αυτό που μας χαρίστηκε, με αυτούς που θέλουν να βρουν ένα καινούργιο τρόπο ζωής».

Βιογραφικό σημείωμα Δαμιανού Δουίτση

Ο Δαμιανός Δουΐτσης υπήρξε εξαρτημένος από αλκοόλ, ναρκωτικά και τζόγο για 12 χρόνια. Έπειτα από αποτυχημένες προσπάθειες στην Ελλάδα, απεξαρτήθηκε το 1991 σε ιδιωτικό κέντρο στην Αγγλία, σε ηλικία 32 ετών.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, παράλληλα με την επιχειρηματική του δραστηριότητα στον χώρο των εισαγωγών-εξαγωγών και σαν εργολάβος οικοδομών, ασχολήθηκε εθελοντικά με τον τομέα της απεξάρτησης.

Έχοντας βρει ο ίδιος τη λύση, θέλησε να μεταφέρει το μήνυμα και την τεχνογνωσία στην Ελλάδα κι έτσι αφιερώθηκε στη δημιουργία ομάδων αυτοβοήθειας ναρκομανών, αλκοολικών, τζογαδόρων και υπερφάγων.

Επίσης συνέβαλε στη δημιουργία οικογενειακών ομάδων, ώστε να βοηθηθούν τα μέλη των οικογενειών των εξαρτημένων.

Συμμετείχε σε ημερίδες, σεμινάρια, δημόσιους διαλόγους και επιστημονικά συνέδρια.

Συνδέθηκε με φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της απεξάρτησης και συμμετείχε σε διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Έγινε πρόσωπο αναφοράς για τον καινούργιο τρόπο αντιμετώπισης του εθισμού σε όλη την Ελλάδα (Ανώνυμοι Αλκοολικοί).

Έπειτα από 10 χρόνια προσφοράς, ιδρύει το 2002 την ΜΚΟ «Όασις», με αντικείμενο τον εθισμό σε όλες τις μορφές του.

Διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στην κοινωνική αποδοχή των εθισμένων και στην κατάρριψη του στίγματος, με πλήθος παρουσιάσεων στην τηλεόραση και τον ημερήσιο τύπο και συμμετοχή σε φεστιβάλ και «εκδηλώσεις δρόμου».

Συνεργάστηκε με όλους τους καθ’ ύλην αρμόδιους στον τομέα της απεξάρτησης ιδιωτικούς και δημόσιους (πρόεδρους ΟΚΑΝΑ, Υπουργείο Υγείας, θεραπευτικές κοινότητες και ψυχιάτρους).

Βοήθησε στην σύνδεση του επιστημονικού και θρησκευτικού χώρου με τους ανθρώπους που εμπειρικά έχουν βιώσει το πρόβλημα και αναζητούν λύσεις.

Εισήγαγε στον τομέα της απεξάρτησης την έννοια της «ασθένειας» του εθισμού και του όρου «εθιστική προσωπικότητα».

Για την προσφορά του στον χώρο της απεξάρτησης βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Υπουργείο Υγείας και τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Το 2006 αποφασίζει να ασχοληθεί ολοκληρωτικά κι επαγγελματικά, κι έτσι σπουδάζει συμβουλευτική τοξικοεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ.

Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σαν σύμβουλος απεξάρτησης, ενώ ολοκληρώνει τη συγγραφή βιβλίου με θέμα τον εθισμό.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6944-318118.

opapdv.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sixteen − 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.