Έχουν αδειοδοτηθεί δύο πράσινα σημεία στον δήμο Βόλβης

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την τιμολογιακή πολιτική στη διαχείριση αποβλήτων, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, από τη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα «Πορεία Υλοποίησης Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων», στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι η ΚΥΑ ήδη σήμερα βρίσκεται σε διαδικασία δημοσίευσης στο ΦΕΚ.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική στη διαχείριση αποβλήτων προβλέπει, σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, χαμηλότερα δημοτικά τέλη για όσους δήμους θα σημειώνουν καλύτερες επιδόσεις στην ανακύκλωση. Με τη νέα απόφαση προβλέπονται αντικίνητρα για την ταφή και κίνητρα για την ανακύκλωση και κατάργηση του φόρου υγεινομικής ταφής απορριμμάτων, τον οποίο αντικαθιστά με την εισφορά υπέρ της κυκλικής οικονομίας, επιδοτώντας ταυτόχρονα τους δήμους που παρουσιάζουν επιδόσεις στη διαλογή στην πηγή και στην επεξεργασία των βιοαποβλήτων.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική θα εφαρμοστεί από φέτος από τους ΦΟΔΣΑ.

«Ο κάθε δήμος θα έχει χαμηλότερα δημοτικά τέλη εφόσον τα πηγαίνει καλύτερα στην ανακύκλωση. Αυτό θα μετράει στην τσέπη του πολίτη, θα είναι ένας διαγωνισμός αριστείας», επισήμανε ο κ. Φάμελλος και εξήγησε ότι η αξιολόγηση θα γίνεται σε τρεις άξονες.

«Η ταφή θα είναι εφεξής η πιο ακριβής μέθοδος διαχείρισης απορριμμάτων», κατέστησε σαφές.

Τα πρώτα Πράσινα Σημεία σε Θεσσαλονίκη και Κ. Μακεδονία

Ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Κώστας Γιουτίκας συνεχάρη τους διοργανωτές για το Φεστιβάλ και αναφέρθηκε στην εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 10 εκατομμυρίων για τα πράσινα σημεία.

«Σήμερα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι έχουμε αδειοδοτήσει το πρώτο πράσινο σημείου του Δήμου Θεσσαλονίκης, εντός του αστικού ιστού, ένα στον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, δύο στον δήμο Βόλβης, ένα στον δήμο Θερμαϊκού, και από ένα στους δήμους Θέρμης, Χαλκηδόνας και Παύλου Μελά», γνωστοποίησε ο κ. Γιουτίκας και σημείωσε ότι έχουν ήδη αδειοδοτηθεί Πράσινα Σημεία και σε Πιερία, Κιλκίς και Σέρρες.

Διαβάστε επίσης: Δημιουργία έξι (6) «πράσινων σημείων» στον Δήμο Βόλβης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.