Η Απάτη των 100 δόσεων

provata_psematagΕίναι νωπές ακόμη οι μνήμες των πολιτών που έτρεξαν να προλάβουν γεμάτοι άγχος  την προθεσμία , να στηθούν στις εφορίες και τα Ασφαλιστικά Ταμεία μετά την προτροπή της κυβέρνησης ώστε να προχωρήσουν στην ρύθμιση των 100 δόσεων.

Στηριζόμενοι στις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης Τσίπρα , η οποία αντιλαμβανόμενη την οικονομική δυσπραγία της μεγαλύτερης μερίδας του Ελληνικού Λαού , διατυμπάνιζε σε όλα τα ΜΜΕ ότι η παρεχόμενη ευκολία της τακτοποίησης θα αποτελέσει στο τραπέζι τη διαπραγμάτευσης την κόκκινη γραμμή απέναντι στους δανειστές, οι πολίτες έπραξαν αυτό που όφειλαν.

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι έχει απέναντι του πολιτικούς τυχοδιώκτες  τέτοιου μεγέθους.

Κανείς δεν φανταζόταν ότι ο Τσίπρας θέλοντας να απαλλαγεί από το πολιτικό κόστος της  απόφασης που έπρεπε να πάρει ως Πρωθυπουργός, θα μετακυλούσε την ευθύνη στις πλάτες του Ελληνικού Λαού προκηρύσσοντας ένα άκαιρο Δημοψήφισμα – Απάτη.

Κανείς δεν φανταζόταν ότι ενώ ο λαός θα έπαιρνε μία συγκεκριμένη απόφαση, ο Τσίπρας θα τον εξαπατούσε χρησιμοποιώντας την απόφαση όπως ήθελε οδηγώντας την χώρα στην οικονομική ασφυξία, ιδιώτες, επιχειρηματίες, και την αγορά.

Κανείς μας δεν θα μπορούσε να φανταστεί, ενώ έχουμε ήδη καταλάβει, ότι ο Τσίπρας με την παρέα του είναι οι μεγαλύτεροι κωλοτούμπες της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, και μάλιστα οι χειρότεροι από τους προηγούμενους,  ότι θα μας έβαζαν μετέπειτα την θηλιά στον λαιμό έχοντας το πλεονέκτημα της απόφασης να την σφίξουν όποτε θέλουν, σε όποιους θέλουν και όταν το θέλουν.

Έτσι μία ωραία πρωία του Αυγούστου του 2015 οι φωστήρες – σωτήρες αποφάσισαν να αλλάξουν τα δεδομένα για χιλιάδες πολίτες οι οποίοι έσπευσαν να ρυθμίσουν τα χρέη τους αξιοποιώντας τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις.

Από τον Νοέμβριο, θα τίθενται σε εφαρμογή τα νέα κριτήρια αξιολόγησης, τα οποία θα έχουν ως συνέπεια ακόμη και τον διπλασιασμό της δόσης, σε ορισμένες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με το Ελεύθερο Τύπο με τις αλλαγές που ζήτησε η τρόικα και ψήφισε η κυβέρνηση στο νόμο 4336/15 του Μνημονίου (θυμάστε εκείνο το βράδυ που μία μεγάλη μερίδα των εθνοπατέρων, κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου) στην Βουλή των Ελλήνων και πάλι πράγματα που αμφιβάλλουμε ότι γνώριζαν ότι υπήρχαν στο περίφημο νομοσχέδιο.

Σύμφωνα λοιπόν με τις ευλογίες των ψήφων τους έρχονται επιβαρύνσεις για χιλιάδες οφειλέτες στα μηνιαία ποσά των δόσεων που κυμαίνονται από 10 ως 100 ευρώ επιπλέον, λόγω του αυξημένου επιτοκίου που καθορίστηκε στο 5,05% (αντί 3% που ισχύει τώρα) ενώ το πραγματικό σοκ κρύβεται στη διάταξη του νόμου που λέει ότι ο αριθμός των δόσεων της ρύθμισης μπορεί να αλλάζει εκ των υστέρων με απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων των ασφαλιστικών ταμείων και όχι των διοικήσεων!

Η διάταξη αυτή πρακτικά σημαίνει ότι ένας οφειλέτης που έχει υπογράψει απόφαση για ρύθμιση 30.000 ευρώ σε 100 δόσεις, μπορεί εκ των υστέρων και με μονομερή απόφαση του Ταμείου του, να έχει μετάπτωση ρύθμισης σε λιγότερες, δηλαδή από 100 στις 72, στις 50, στις 36, στις 24 ή στις 12 δόσεις και έτσι να βρεθεί να πληρώνει από τη μια μέρα στην άλλη τη διπλάσια δόση!

Η απόφαση για τη μείωση του αριθμού των δόσεων θα λαμβάνεται μετά από αξιολόγηση των οικονομικών κριτηρίων, όπως το εισόδημα του οφειλέτη, η περιουσιακή του κατάσταση και τυχόν άλλες υποχρεώσεις του (φόροι, δάνεια). Εφόσον τα κριτήρια «δείχνουν» μέσα από τις φορολογικές δηλώσεις και τις δηλώσεις Ε9 ότι ένας οφειλέτης μπορεί αντί για 250 ευρώ δόση να πληρώνει 400 ευρώ, τότε το Ταμείο με εισήγηση του διοικητικού υπαλλήλου θα μπορεί να μειώνει τον αριθμό των δόσεων που προέβλεπε η αρχική ρύθμιση και να υποχρεώσει τον οφειλέτη να εξοφλήσει το χρέος του σε λιγότερες δόσεις, πάντα βάσει της αξιολογημένης δυνατότητάς του!

Τα νέα κριτήρια στον νόμο για τις 100 δόσεις, θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τις δόσεις του Νοεμβρίου και για το υπόλοιπο ποσό της οφειλής και αφορά περισσότερους από 270.000 οφειλέτες.

Το μόνο που απομένει να δούμε σε τι είδους Δημόσιο Υπάλληλο θα πέσουμε, όταν έρθει η ώρα να πάμε να πληρώσουμε. Αν θα έχει πιει τον καφέ του, αν κοιμήθηκε καλά το βράδυ, αν δεν έχει πρόβλημα με την γυναίκα του κλπ…

Άντε να μας δω επαναστάτες μου….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

19 − two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.