Οι δήμοι αναζητούν επενδυτές για τουριστική αξιοποίηση εκτάσεων

touristiko-xorioΣε αναζήτηση επενδυτών για την τουριστική αξιοποίηση των εκτάσεών τους βρίσκονται δήμοι της χώρας, προσδοκώντας σε αύξηση των εσόδων τους αλλά και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οι δήμοι κινούνται προς αυτή τη κατεύθυνση παράλληλα με την ανάληψη άλλων δράσεων για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν.

Στόχος των δήμων είναι να δημιουργηθούν τουριστικά χωριά με ξενοδοχεία, τουριστικές κατοικίες, μαρίνες και άλλες συμπληρωματικές εγκαταστάσεις. Η αξιοποίηση των εκτάσεων θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής των έργων όσο και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ενδιαφερθεί ήδη ομογενείς επιχειρηματίες οι οποίοι θέλουν να επενδύσουν.

Με αυτό τον τρόπο στοχεύουν στην προσέλκυση επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, κατά τα πρότυπα ανταγωνιστικών προορισμών στο εξωτερικό που διαθέτουν υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές υποδομές.

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ

kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.