Οι κατηγορίες εναντίον του δήμου Λαγκαδά και η απάντηση

ds-lagadaΕναντίον της διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά στράφηκαν άγνωστοι. Συγκεκριμένα εχθές το βράδυ έριξαν σε κεντρικά σημεία της πόλης του Λαγκαδά Φειγ βολάν στα οποία έγραφαν τα εξής:

ΠΡΟΣ:
1. ΔΗΜΑΡΧΟ
2. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
3. ΔΗΜΟΤΕΣ

ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ;

  • Τι συμβαίνει στο στρατόπεδο «Μπαρέτη»; Μήπως περιμένουμε προτάσεις από ιδιώτες για να τα «πάρουν» κάποιοι;
  • Τι συμβαίνει με τα λουτρά μας και διαλύονται; Περιμένουμε να τα πάρουν κάποιοι ιδιώτες σε εξευτελιστική τιμή και κάποιοι κάτω από το τραπέζι;
  • Τι συμβαίνει με το εργοστάσιο μολύβδου στο Δρακόντιο που ξαναλειτουργεί χωρίς άδειες και με κλειστές πόρτες; Μήπως τα παίρνει ο Ταχματζίδης ή κάποιος άλλος;
  • Τι συμβαίνει με τους ΧΑΔΑ και τα εις βάρος του Δήμου προστίματα; Ποιον συμφέρει τα  χρήματα των δημοτών να φεύγουν χωρίς σκοπό;
  •  Τι συμβαίνει με τα καύσιμα του δήμου; 10.000€ τον μήνα για βενζίνη; Με ποια αυτοκίνητα;

Προσέξτε …. Σας παρακολουθούμε!

Απάντηση του Δήμου Λαγκαδά

Σχετικά με το ανυπόγραφο κείμενο που σκόρπισαν νύχτα χθες, η Διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά εκφράζει καταρχήν την απορία της για τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι ανώνυμοι, επιχειρούν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των συνδημοτών μας. Η προχειρότητά τους, ο σκόπιμος συμψηφισμός και οι ανακρίβειες του κειμένου, στοχεύουν φυσικά στην παραπληροφόρηση και μόνο.

Η Διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά επιλέγει σήμερα να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στην ανεύθυνη στάση της ανωνυμίας και στους συκοφάντες που προφανώς δεν μπορούν να λάβουν την ευθύνη της υπογραφής και των ισχυρισμών τους.

Δεν πρόκειται να δείξουμε καμία ανοχή σε τέτοιου είδους πρακτικές καθώς η θέση ευθύνης που έχουμε αναλάβει, μας επιβάλλει να υπερασπιστούμε τις αρχές και τις προτεραιότητες που έχουμε θέσει εδώ και δύο χρόνια: Διαφάνεια – Νομιμότητα – Οικονομία – Στήριξη των συμπολιτών μας με όποιο μέσο διαθέτουμε. Κάθε απόφαση του Δήμου μας λαμβάνεται με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα. Κάθε ενέργεια της δημοτικής αρχής τίθεται καθημερινά στην κρίση όλων των συνδημοτών μας την οποία εμπιστευόμαστε και σεβόμαστε απόλυτα. Όλα αυτά μέσα σε περίοδο μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, με 100% ελαττωμένη κρατική επιχορήγηση, με τεράστια λειτουργικά ζητήματα να επιβαρύνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής όλων μας.

Η αξιοπρεπής και υπεύθυνη στάση μας, οι συνεχείς προσπάθειές μας για την επίλυση των προβλημάτων παρ΄όλες τις σημαντικές ελλείψεις σε υπαλλήλους, πόρους και μέσα, στον μεγαλύτερο σε έκταση Δήμο της Ελλάδας, δεν σημαίνει ότι θα ανεχτούμε τέτοιες πρακτικές και δεν θα απαντάμε άμεσα στους συκοφάντες.
Κατά συνέπεια και σχετικά με όσα αναφέρονται στο ανυπόγραφο κείμενο:

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ Αυτό που συμβαίνει στο Στρατόπεδο Μπαρέτη είναι ότι έπειτα από 4 χρόνια καθυστερήσεων και αστοχιών που προηγήθηκαν (2011-2014), η σημερινή διοίκηση του Δήμου από τον Σεπτέμβριο του 2014 που ανέλαβε, ακολουθεί συντονισμένες ενέργειες για την αξιοποίηση της έκτασης προς όφελος των συνδημοτών μας.

Μέσα από σειρά επαφών με τον εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Αξιοποίησης και Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων (ΥΑΜΣ) για τα υπολειπόμενα 50 στρέμματα ιδιοκτησίας του στρατού, ακολουθούνται όλα τα προβλεπόμενα βήματα (οριοθέτηση Μπογδάνα, τοπικό ρυμοτομικό), προκειμένου να μας παραχωρηθούν τα 25 από αυτά, ώστε να αξιοποιηθούν συνολικά όλοι οι χώροι ως χώροι πρασίνου και αθλητισμού προς όφελος των Δημοτών.

Επίσης, στο νέο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Λαγκαδά έτους 2017, έχει ενταχθεί ως πρώτο βήμα η χωροθέτηση και κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 11Χ11, εντός του στρατοπέδου Μπαρέτη. Στόχος μας, η δημιουργία αθλητικού κέντρου εντός του χώρου. Στόχος μας, η ανάδειξη του στρατοπέδου ως χώρου αναψυχής και άθλησης των συνδημοτών μας. Θα ήταν αφελές άλλωστε, μέσα στον καιρό της οικονομικής κρίσης, να έχει κάποιος απαιτήσεις για μεγαλεπήβολα και δαπανηρά σχέδια, όταν όλες οι δαπάνες του Δήμου μας έχουν περικοπεί δραματικά προκειμένου να παραμείνει λειτουργικός και βιώσιμος. Ιδιαίτερα μετά τη μεταφορά από πέρυσι από τη κεντρική διοίκηση, επιπλέον ετήσιας οικονομικής επιβάρυνσης 1.300.000€. στον Δήμο μας για την πληρωμή των συμβασιούχων, των οποίων η διάρκεια των συμβάσεων παρατάθηκε με νόμο από την κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2017.
Καμία συζήτηση φυσικά δεν έγινε ούτε πρόκειται να γίνει για την παραχώρηση ή τη χρήση έκτασης εντός του στρατοπέδου από ιδιώτη. Όλα αυτά αποτελούν είτε αφέλειες είτε συνειδητές ενέργειες παραπληροφόρησης.

ΛΟΥΤΡΑ Η σημερινή Διοίκηση των Λουτρών Λαγκαδά, κλήθηκε να αντιμετωπίσει ασφυκτικά δεδομένα: τεράστιες οικονομικές υποχρεώσεις που κληρονόμησε, τραγική έλλειψη προσωπικού, σοβαρές δυσλειτουργίες στις υποδομές και τις εγκαταστάσεις της.
Υπό την απειλή κατασχέσεων, με ελάχιστους πόρους και μέσα η επιχείρηση κρατήθηκε ζωντανή και με σοβαρότητα, οργάνωση και νομιμότητα, η εικόνα της βελτιώνεται καθημερινά. Οι ιαματικές εγκαταστάσεις των Λουτρών λειτουργούν σήμερα κανονικά εξυπηρετώντας τους επισκέπτες τους, το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών έχει εξοφληθεί και τα έσοδα της επιχείρησης σταδιακά αυξάνονται. Αυτή λοιπόν, είναι η εικόνα μιας επιχείρησης που έχει εξυγιανθεί και δεν έχει διαλυθεί παρά τις δυσκολίες.
Στόχος και καθαρή δέσμευση της Διοίκησης ήταν εξαρχής η αξιοποίηση των χώρων και των εγκαταστάσεών τους, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τη μέγιστη διαφάνεια. Κάθε ενέργεια περνά μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες και έπειτα από ανοιχτή συζήτηση και σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά. Ήδη με τη συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού μας Συμβουλίου έχει ληφθεί καταρχήν απόφαση για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και των εκτάσεων των Λουτρών. Θα ακολουθήσει η εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας και η όποια διαδικασία αξιοποίησης θα ξεκινήσει, θα γίνει μόνο κατόπιν νέας απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και μέσω διεθνούς διαγωνισμού.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΧΑΔΑ Όσον αφορά στα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στον Δήμο Λαγκαδά για τη λειτουργία των ΧΑΔΑ, διευκρινίζουμε ότι αυτά αφορούν στην προηγούμενη Διοίκηση, όπως άλλωστε προκύπτει από τις αυτοψίες των κλιμακίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με βάση τις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα και πραγματοποιήθηκαν διαδοχικά τον Απρίλιο, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο του 2013 καθώς και στις 10 Οκτωβρίου 2014.

Όπως έχει ανακοινωθεί και με Δελτίο Τύπου του Δήμου Λαγκαδά, η σημερινή διοίκηση φρόντισε για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών αποκατάστασης και σήμερα έχει ήδη ολοκληρωθεί η πλήρης αποκατάσταση και των πέντε (5) ΧΑΔΑ στον Δήμο μας: Του Λαγκαδά (θέση Βαραβά), της Ασσήρου, του Ζαγκλιβερίου, του Σοχού και της Όσσας.

ΚΑΥΣΙΜΑ Σχετικά με τις δαπάνες καυσίμων, σε καμία περίπτωση το αυθαίρετο ποσό που αναγράφεται στο ανυπόγραφο κείμενο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι πραγματικοί αριθμοί αντιθέτως, καταδεικνύουν τις τεράστιες μειώσεις που έχουν σημειωθεί κατά τη διάρκεια της σημερινή Διοίκησης. Για το έτος 2015 οι δαπάνες κίνησης είχαν μειωθεί στο μισό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ για το 2016 η μείωση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σε όλο τον Δήμο Λαγκαδά χρησιμοποιούνται συνολικά 105 βενζινοκίνητα μηχανήματα κήπων και πρασίνου και 19 οχήματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα έξοδα λειτουργίας και μετακίνησής τους.

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΡΑΚΟΝΤΙΟ Τέλος, όπως είναι φανερό ο Δήμος Λαγκαδά δεν είναι αρμόδιος να απαντήσει για τη λειτουργία εργοστασίου στο Δρακόντιο, καθώς η αδειοδότηση και ο έλεγχος λειτουργίας του εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σε κάθε περίπτωση όμως, όποια καταγγελία αφορά στην ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας και τεθεί υπ΄ όψιν του Δήμου μας, αξιολογείται και προωθείται στους αρμόδιους φορείς.

http://livelagadas.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ten + 1 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.