Η Μέγαιρα Ευρώπη, τα καλά ευρώπουλα των ΕΣΠΑ και η κωλοτούμπα του ΚΚΕ στην Αυτοδιοίκηση

maska_6Την άντληση πόρων από το ΕΣΠΑ για την Αυτοδιοίκηση θέτει ως στόχο το ΚΚΕ, εφόσον από τον Σεπτέμβριο θα κληθεί να διοικήσει τέσσερις δήμους της χώρας, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν «σύμφωνα με τις δικές μας ιεραρχήσεις, υποδομές και προγράμματα, που εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες».

Αυτά αναφέρει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και δεν μπορεί παρά κάποιος που γνωρίζει την αρνητική περί καταραμένης Ευρώπης θέση του ΚΚΕ να μην σταθεί και να καλωσορίσει τα μέλη του ανώτατου οργάνου στην «Κόλαση της ΕΟΚ των Μονοπωλίων»!

Τέτοια θέση σε άλλα χρόνια θα ήταν αδιανόητη για το κόμμα που αντιπαλεύει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και μέχρι πρότινος υποστήριζε ανοικτά την συγκρότηση συνασπισμού κομμάτων εκτός ΕΕ.

Ήδη έχει αποχωρήσει εδώ και λίγες ημέρες από την ευρωομάδα GUE/NGL που επί χρόνια συμμετείχε από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το έβλαπτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ότι «η ομάδα είχε χάσει τον ομόσπονδο χαρακτήρα της» κ.α.

Ωστόσο οι ανάγκες για κάλυψη προγραμμάτων που θα κληθεί να υλοποιήσει στους δήμους που θα διοικήσει, μεταξύ αυτών και ο Πατρέων, είναι πιεστικές.

Προφανώς αυτά τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης με τον επικεφαλής του Τμήματος Αυτοδιοίκησης κ. Παφίλη, ο οποίος είχε καλέσει στον Περισσό προ ημερών -πριν εκδοθεί η απόφαση της ΚΕ- τις αυτοδιοικητικές ομάδες των εκλεγέντων στους συγκεκριμένους δήμους, όπου και ενημερώθηκαν για την πρόθεση του κόμματος να κάνει κωλοτούμπα στο θέμα των κοινοτικών κονδυλίων.

Μία από τις πρόσφατες Τετάρτες κλήθηκαν και οι εκλεγέντες στην Πάτρα, υπό τον Κ. Πελετίδη, για να τους γίνει η σχετική κατήχηση. Λέγεται ότι κατά την επιστροφή τους στην πόλη μας έφθασαν με «αυτιά κατεβασμένα», όπως ενημέρωσε γνώστης του αυτοδιοικητικού ρεπορτάζ!

Και όσοι το έμαθαν έψαχναν την αιτία, ώσπου έσκασε η είδηση περί κωλοτούμπας.

Μάλιστα οι πιο καχύποπτοι πήγαν πιο πίσω, εκεί που ο Κώστας Σπαρτινός το βράδυ των πρώτων εκλογών προέτρεψε τους ψηφοφόρους της ΡΑΠ να ψηφίσουν Πελετίδη (ΚΚΕ) στη δεύτερη Κυριακή, προκαλώντας τσουνάμι υποστήριξης στον προκρινόμενο δήμαρχο από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΑΜ, και άλλες παρατάξεις που δεν μετείχαν του δευτέρου γύρου.

Και ψάχνοντας ακόμη περισσότερο ο νους πήγε στην ανοικτή στήριξη Τσίπρα προς Πελετίδη, ονομαστικά μάλιστα στις 20 Μαΐου από την πλ. Γεωργίου.

Και αναρωτιόντουσαν, τι γνώριζε ο Αλέξης και το κοινώνησε στον Κ. Σπαρτινό, ο οποίος τυγχάνει και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν έχει σημασία που προέτρεξε το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ να αντιδράσει με τον γνωστό τρόπο. Νεοσταλινικά κατάλοιπα είναι αυτά, που θέλουν το χρόνο τους για να αντιμετωπιστούν.

Άλλωστε αυτό είναι γνωστό στον Κ. Σπαρτινό, που με επίθεση φιλίας από την συνέλευση της ΡΑΠ στήριξε την Παρασκευή τον νέο Δήμαρχο, ο οποίος θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι προσφάτως έχει δηλώσει ότι θα κάνει  χρήση κρατικών κονδυλίων και όχι των καταραμένων προγραμμάτων!

Το Σάββατο 25 Μαΐου στην εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΤΑ είπε επί λέξει: «Η κοινωνική πολιτική πρέπει να εξασφαλίζεται με διεκδίκηση κονδυλίων από τον κρατικό πρϋπολογισμό».
Και ακόμη ερωτώμενος για το φράγμα του Πείρου, στην ίδια συνέντευξη είπε:

«Παλεύουμε η διαχείριση των υδάτων να γίνεται από ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα». Και παρακάτω για το ίδιο θέμα:
«Σήμερα (το νερό) έχει μετατραπεί σε πανάκριβο εμπόρευμα μέσω των ΕΣΠΑ.».

Στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία κλήθηκε να αποτιμήσει το αποτέλεσμα των τριπλών εκλογών του Μαΐου, σημειώνεται η ανάγκη περιφρούρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από την εσωκομματική αντιπολίτευση, ενώ το κόμμα τίθεται, επί της ουσίας, σε προεκλογικό ρυθμό λειτουργίας, καθώς γίνεται λόγος για κλιμάκωση των δραστηριοτήτων.

«Η αντιπαράθεση» (με τον ΣΥΡΙΖΑ) «πρέπει να συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα, με επιχειρήματα σε καθημερινή βάση» τονίζει η απόφαση.

Αναφερόμενη στους διαφωνούντες σημειώνει: «Επιπλέον, βήματα όλο αυτό το χρονικό διάστημα έγιναν και στην αντιμετώπιση άλλων οπορτουνιστικών σχημάτων και ομάδων, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Plan B του Αλαβάνου και απέδωσαν.

Δεν χρειάζεται να υποτιμηθούν και αυτοί οι σχηματισμοί, που μαζί με το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν άμεση επαφή και συντονισμό με ορισμένους διαγραμμένους από το Κόμμα και διαφωνούντες με το Πρόγραμμα και τις Θέσεις του Κόμματος.

Όσοι -άλλοτε με την κουκούλα της διαδικτυακής ανωνυμίας, άλλοτε με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα και αποτυχημένες απόπειρες υπονόμευσης της ενότητας του Κόμματος- ευελπιστούν να μετατοπίσουν το Κόμμα από το Πρόγραμμά του, ματαιοπονούν».

Ευνόητο είναι ότι τα παραπάνω αποτελούν στάχτη στα μάτια διορατικών μελών του, που σε αυτή την απόφαση διαβλέπουν στροφή του κόμματος στην ευρωπαϊκή πολιτική, αφού ναι μεν ως κόμμα εξορκίζει με τον απήγανο την Κοινότητα, ως οικονομικός οργανισμός χρησιμοποιεί τα χρήματα των ταμείων της!

Παράλληλα τα περί διαγραμμένων που δρουν «με την κουκούλα της διαδικτυακής ανωνυμίας», παραπέμπουν σε υπενθύμιση της απόφασης της ΚΕ πριν δύο χρόνια (8-12-2012) περί ανεπιθύμητων blog όπως «το alfavita του γνωστού οπορτουνιστή Χ. Κάτσικα», «το blog Eodotos.gr» κ.α.

Αλλά και στην προηγούμενη στις 11-10-2011 ενημέρωση των ΚΟΒ και ΟΒ, που ενημερώθηκαν με « Σημείωμα της ΚΕ για το Διαδίκτυο και την αξιοποίησή του στην επίθεση στο κόμμα».
Στην παράγραφο 6, αυτής της απόφασης αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Παρ’ όλο που από το 2009 υπάρχει απόφαση για το κλείσιμο προσωπικών ιστοσελίδων, blog, σελίδων facebook, twitter κλπ των στελεχών και μελών του κόμματος, το φαινόμενο αυτό συνεχίζεται όσον αφορά μια σειρά περιπτώσεις.  Είναι παρ’ όμοιο με την περίπτωση μέλος ή στέλεχος του κόμματος ατομικά να εκδίδει εφημερίδα, περιοδικό κλπ. Αποτελεί εκδήλωση φιλελευθερισμού, οργανωτικής χαλαρότητας, μειωμένης επαγρύπνησης.».

Τέλος μειονέκτημα της προεκλογικής πάλης του, το ΚΚΕ θεωρεί την «για πρώτη φορά χωρίς το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του 902», διεξαγωγή του αγώνα. Αλλά γι αυτά ας μιλήσουμε μία άλλη φορά.

Αυτά ανάγονται στο κεφάλαιο τους πως καταπολεμιέται ο κακός ιμπεριαλισμός με την συνεργασία μαζί του και την εκχώρηση αντί χρημάτων του 902 σε οφσόρ ιδιοκτησίας του, προκειμένου να μην τον πάρει ο κακός ΣΥΡΙΖΑ!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Μεταφορά από http://www.thebest.gr

Αξίζει να διαβάσετε το ΚΚΕ: Τι θα κερδίσει ο λαός από τα ΕΣΠΑ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × three =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.