Ένα μεγάλο μπράβο στον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα για μια Ιστορική πρόταση.

diamantis-liamas-dimarchos-volvisΟ δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας δείχνει πως κρατάει τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Σε τέτοιου είδους αποφάσεις θα έχει όλους τους κατοίκους δίπλα του για ένα κοινό αγώνα που θα φέρει αποτελέσματα. Μόνο αν αποκτήσει την εμπιστοσύνη των δημοτών του θα καταφέρει να κάνει τον Δήμο Βόλβης πρότυπο και με ενέργειες όπως η παρακάτω μπορεί να  αναδειχθεί σε λαϊκό ηγέτη. Ευχόμαστε και ελπίζουμε πως θα συνεχίσει έτσι. Μπράβο και στο Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση του.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλβης 24/06/2014

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κήρυξε την έναρξη της συνεδριάσεως και έδωσε τον λόγο στον Δήμαρχο κ. Λιάμα Διαμαντή, ο οποίος είπε:

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ενός σοβαρότατου προβλήματος που τους τελευταίους μήνες διογκώνεται επικίνδυνα, απασχολεί κυρίως το τουριστικούς οικισμούς αλλά όχι μόνον αυτούς, προκαλεί δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση σε μεγάλο μέρος των πολιτών του δήμου μας και μας υποχρεώνει σαν Δημοτικό Συμβούλιο για μια ακόμη φορά να αποφασίσουμε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του.

Πρόκειται για τα δεκάδες φορτηγά βαρέου τύπου της Hellas Gold που καθημερινά διέρχονται μέσα από τους οικισμούς και μεταφέρουν τοξικά και επικίνδυνα υλικά (π.χ. συμπύκνωμα αρσενοπυρίτη αλλά και τεραστίων διαστάσεων μηχανολογικό εξοπλισμό και όχι μόνο) προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και αντίστροφα.

Την ίδια στιγμή στο πρόσφατο παρελθόν γίναμε μάρτυρες τριών ατυχημάτων μέσα στα όρια του Δήμου μας που έδειξαν σε όλους μας – ακόμα και στους πιο δύσπιστους- τους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια δραστηριότητα για την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων, για το ευαίσθητο και προστατευόμενο από διεθνείς συνθήκες (NATURA . RAMSAR) οικοσύστημα και για το επίσης ευαίσθητο τουριστικό προϊόν που διαθέτει η περιοχή μας κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες

Και μόνο η εικόνα διέλευσης δεκάδων φορτηγών προκαλεί ειρωνικά σχόλια των τουριστών και ερωτηματικά για το αν ήρθαν σε τουριστική ή βιομηχανική περιοχή, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στο ήδη συρρικνωμένο εισόδημα της περιοχής εξ’ αιτίας των μνημονιακών πολιτικών και της κρίσης.

Το οδόστρωμα από όπου διέρχονται τα φορτηγά έχει υποστεί τέτοια ζημιά που θυμίζει περισσότερο τριτοκοσμική χώρα, δημιουργώντας ταυτόχρονα σοβαρούς κινδύνους πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Το προηγούμενο διάστημα ο δήμο μας με σαφή, ομόφωνη και κατηγορηματική θέση ενάντια στα σχέδια υλοποίησης της επένδυσης μεταλλουργίας χρυσού και εξόρυξης χαλκού από την ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ, κινητοποιήθηκε μαζί με τους κατοίκους με πολλούς τρόπους (αποφάσεις, συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, διαμαρτυρίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες) προκειμένου να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Ζητήσαμε τον καθολικό έλεγχο όλων των δραστηριοτήτων της εταιρείας, αλλά μάταια. Επί δυο περίπου χρόνια οι αρμόδιες υπηρεσίες, όχι μόνο δεν ασκούν τον ρόλο για τον οποίο είναι εντεταλμένες, αλλά κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να ασκεί η ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ τις παράνομες πολλές φορές δραστηριότητες της.

Στις εύλογες ανησυχίες του δήμου και των πολιτών του, στα αλλεπάλληλα ερωτήματα του, φτάνουν στο σημείο ακόμη και να μην απαντούν.

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτή η κατάσταση που υπονομεύει την ίδια την ύπαρξή μας δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητώ από το δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει άμεσα μέτρα ώστε να αποτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας. Μας φτάνουν τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, δεν χρειαζόμαστε και άλλα.

Ζητώ από το Δημοτικό Συμβούλιο την εξουσιοδότηση για να αποσταλεί κατεπείγον έγγραφό μας στις αρμόδιες υπηρεσίες με βασικό περιεχόμενο:

1) άμεση παύση της συγκεκριμένης δραστηριότητας (διέλευση οχημάτων με τοξικά και επικίνδυνα υλικά, μηχανολογικό εξοπλισμό, Ολυμπιάδα, Στρατώνι – Θεσσαλονίκη) κυρίως του καλοκαιρινούς μήνες.

2) προειδοποίηση ότι αν άμεσα (σε μια βδομάδα) δεν υιοθετηθεί το αίτημα μας, τότε σύσσωμος ο Δήμος μας θα προχωρήσει σε άλλα μέτρα ώστε να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια, το ευαίσθητο οικοσύστημα και το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας και των πολιτών της

Μέχρι εδώ. Δεν θα τους επιτρέψουμε άλλο να συμπεριφέρονται σαν αποικιοκράτες και να νομίζουν ότι μπορούν να τσαλαπατούν κάθε έννοια νομιμότητας και αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών μας.

Ύστερα από τα παραπάνω, καλείται το συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του δημάρχου, τις διατάξεις του άρθρου 93 του Ν. 3463/2006 περί Δ.Κ.Κ. και έχοντας ιδίαν αντίληψη από την νυχθημερόν μεταφορά τοξικών και επικίνδυνων υλικών από την εταιρία Hellas Gold, μέσω των οικισμών του Δήμου Βόλβης

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο Βόλβης κ. Λιάμα Διαμαντή, για την αποστολή κατεπείγοντος εγγράφου στις αρμόδιες υπηρεσίες με βασικό περιεχόμενο:

1) Την άμεση παύση της συγκεκριμένης δραστηριότητας (διέλευση οχημάτων με τοξικά και επικίνδυνα υλικά, μηχανολογικό εξοπλισμό, Ολυμπιάδα, Στρατώνι – Θεσσαλονίκη) κυρίως του καλοκαιρινούς μήνες.

2) Την προειδοποίηση ότι αν άμεσα (σε μια βδομάδα) δεν υιοθετηθεί το αίτημα μας, τότε σύσσωμος ο Δήμος μας θα προχωρήσει σε άλλα μέτρα ώστε να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια, το ευαίσθητο οικοσύστημα και το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας και των πολιτών της.

Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί σε όλους του Βουλευτές της Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, στο Υπουργείο Τουρισμού καθώς επίσης και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Στην απόφαση αυτή μειοψήφησε ο Δ.Σ. κ. Ρόκκας Σταύρος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την διέλευση μέσω του οικισμού Ασπροβάλτας από και προς το βιολογικό σταθμό, των οχημάτων μεταφοράς βοθρολυμάτων.

Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 132/2014

Εισαγωγικό σημείωμα VolviPress

Το αρχείο δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια

7 thoughts on “Ένα μεγάλο μπράβο στον Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα για μια Ιστορική πρόταση.

 1. Ναι βρήκαμε τι υποβαθμιζει τον φτηνιαρικο τουρισμο που με το σπαθι μας και την απραξια μας κερδισαμε.

 2. Αν πείραξε σε κάποιους ο όρος λαϊκός ηγέτης ας πούμε τι ακριβώς εννοούμε. Αλλά πριν το κάνουμε και προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης να πούμε πως εμείς στην σελίδα VolviPress δεν ήμασταν και δεν θα γίνουμε υμνητές κανενός. Απλά θα επικροτούμε και θα στηρίζουμε τα καλά, θα προτείνουμε, όπως και το κάνουμε ήδη, λύσεις, θα παρουσιάζουμε ιδέες και πρακτικές που ίσως βοηθήσουν και τέλος θα επισημαίνουμε τα κακά κατά την δική μας γνώμη.

  Λαϊκός ηγέτης λοιπόν, κατά την άποψη μας, είναι αυτός που δεν συμπεριφέρεται ως απλός φοβισμένος διαχειριστής μιας κατάστασης, δεν διαπραγματεύεται ποτέ με ηττοπάθεια, αλλά πάντα βάζει μπροστά το συμφέρον του λαού του.
  Αντίθετα ένας απλός διαχειριστής θα πει: «Δεν πρέπει να λάβω άλλα μέτρα γιατί θα πέσω και θα έρθει ο πολιτικός μου αντίπαλος στην εξουσία»
  Επίσης η λαϊκότητα εμπεριέχει καθαρότητα, ντομπροσύνη και πάνω απ’ όλα θάρρος. Διότι, το θάρρος είναι η πρώτιστη αρετή. Και στην πολιτική και παντού. Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται.

  Σύμφωνα λοιπόν με τις παραπάνω σκέψεις γράψαμε: «με την παρακάτω ενέργεια του ο Διαμαντής Λιάμας αναδεικνύεται σε λαϊκός ηγέτης». Άλλο αναδεικνύεται και άλλο είναι. Θα το θέλαμε πολύ όμως να γίνει.

  1. Όπως και να το εννοούσατε, ο χαρακτηρισμός λαϊκός ηγέτης είναι τουλάχιστον υπερβολικός για κάποιον που “ανέλαβε να στείλει έγγραφα στις αρμόδιες υπηρεσίες”…

 3. Εμενα μου αρεσε η τοποθετηση του ΡΟΚΑ που δεν ψηφησε και μου θυμησε την παροιμια ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΣΙΚΑ ΕΓΩ, ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ελεος ρε ΣΤΑΥΡΟ δημοτικος συμβουλος εισαι οχι ΤΟΠΙΚΟΣ,με αυτη την λογικη δεν παμε ΠΟΥΘΕΝΑ !!!!!ΕΛΕΟΣ.

 4. Θα συμφωνήσω με τον Νάσο, που κολλάει η μεταφορά βοθρολυμάτων τα οποία μεταφέρονται με βυτίο?
  Στερούμαστε σοβαρότητας αν εξομοιώνουμε την στεγανή μεταφορά βιολογικών αποβλήτων , με την μεταφορά της τοξικής λάσπης….

 5. Εγώ προσωπικά ξέρω ότι τα φορτηγά κυκλοφορούν αβέρτα στον Σταυρό χωρίς να ξέρουν οι ίδιοι οι οδηγοι τι μεταφέρουν πραγματικά είναι τεράστιο το μέγεθος της καταστροφής που ετοιμάζουν οι ELTORADO και ο Μπόμπολας και πρέπει άμεσα να κινητοποιηθεί όλος ο κόσμος ανεξαρτήτων ιδεολογιών και κομμάτων μιλάμε για έναν αγώνα που πρέπει να το κάνουμε όλοι μας όχι μόνο οι εκπρόσωποι της Αριστεράς και λόγω αυτού οι Δεξιοί είναι εκτός παιχνιδιού πρέπει και οι δύο μερίες και άλλες μεριές και ιδεολογίες να κάνουν έναν κοινό αγώνα να σταματήσουν αυτην την παράνομη επένδυση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17 + one =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.