Η Τουριστική ανάπτυξη στον Δήμο Βόλβης

apolloniaΗ Βόλβη είναι ο τόπος μας και γι’ αυτό θέλουμε και πρέπει να αναπτυχθεί.
Είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας και για αυτό μπορεί και αξίζει να αναπτυχθεί. Η τοπική ανάπτυξη μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι η τουριστική της ανάπτυξη.
Μία από τις βασικές αναπτυξιακές προτεραιότητες θα πρέπει να είναι η θέσπιση προγραμμάτων αύξησης του τουρισμού και της παραθεριστικής κατοικίας.

Τα προγράμματα αυτά για την αύξηση του τουρισμού θα οδηγήσουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας που έχει διογκωθεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας.

Η Βόλβη με τις κατάλληλες πολιτικές μπορεί να γίνει τόπος προσέλκυσης τουρισμού, τόσο θερινού λόγω των αμέτρητων παραλιών της όσο και χειμερινού. Οι αμέτρητες φυσικές ομορφιές του τόπου μας μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης Ελλήνων και αλλοδαπών τουριστών.

Η αύξηση του τουρισμού και κυρίως η καθιέρωση ενός τόπου ως τουριστικού θέρετρου δεν εξαρτάται μόνο από τις φυσικές ομορφιές ενός τόπου. Είναι σημαντικό να υπάρχουν. Όμως δεν αρκούν.

Σε όλο τον Δήμο Βόλβης μπορούν να αναπτυχθούν μια σειρά από νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως, αθλητικός τουρισμός, τουρισμός υπαίθρου, τουρισμός υγείας και ευεξίας, αγροτουρισμός, γαστρονομικός τουρισμός, πολιτιστικός τουρισμός, θρησκευτικός τουρισμός, αρχαιολογικός τουρισμός κλπ.

Μπορεί να αναπτυχθεί ο τουρισμός υπαίθρου, αφού ο επισκέπτης μπορεί να απολαμβάνει τα πανέμορφα τοπία συνδυάζοντας δραστηριότητες κοντά στη φύση, όπως ορειβασία, πεζοπορία, ποδηλασία, ιππασία, σπηλαιολογία και γενικά περιήγηση στη φύση.

Απαιτείται πρόγραμμα για τη βιώσιμη διαχείριση του τουρισμού, σχέδιο για ταχεία αύξηση των επισκεπτών, παράλληλα όμως πρέπει να προστατευθεί το περιβάλλον και να ενδυναμωθεί η μακροπρόθεσμη προοπτική.

Η τουριστική πολιτική δεν βασίζεται μόνο στις ωραίες εικόνες. Χρειάζεται σχέδιο, στρατηγική και πολύ δουλεία σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.