Ιδρύεται το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στον Λοφίσκο

dhmotiko-lofiskouΕγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η ίδρυση Σχολικής Μονάδας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και συγκεκριμένα η ίδρυση 3/θέσιου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στον Λοφίσκο του Δήμου Λαγκαδά.

Η δημιουργία για πρώτη φορά ειδικής δομής εκπαίδευσης στον Δήμο Λαγκαδά αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για την κάλυψη των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών των δημοτών , οι οποίοι επιβαρύνονταν μέχρι σήμερα με το κόστος και την ταλαιπωρία της μετακίνησης σε γειτονικούς Δήμους για την εκπαίδευση των παιδιών τους.

Η Διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά σε συνεργασία με τον Πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο Λοφίσκου, είχε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση ήδη από τον Μάρτιο του 2015 για τη λειτουργία ειδικού σχολείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Λοφίσκου, ενώ ακολούθησαν συνεχείς επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες έως και την επίτευξη της τελικής έγκρισης ίδρυσής της.

Παράλληλα ο Δήμος Λαγκαδά έχει εγγράφως δεσμευτεί για τη συνδρομή του τόσο στην εσωτερική διαμόρφωση του κτιρίου ώστε να ανταποκρίνεται στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών, όσο και στην εξωτερική διαμόρφωση του χώρου για τη δημιουργία χώρων δημιουργικής απασχόλησης και άσκησης των παιδιών.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης σε ΦΕΚ, θα ξεκινήσουν όλες οι εργασίες διαμόρφωσης του σχολείου με σκοπό την τάχιστη δυνατή λειτουργία του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.