«ΛΙΦΤΙΝΓΚ» σε φωλιές πελαργών και σε χωριά του δήμου Βόλβης

πελαργός«ΛΙΦΤΙΝΓΚ» σε φωλιές πελαργών στον νομό Θεσσαλονίκης έκαναν στελέχη του Φορέα Διαχείρισης των Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης και εξειδικευμένοι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ Λαγκαδά.

Τα τελευταία δύο χρόνια οι δύο υπηρεσίες συνεργάζονται στενά, με στόχο να συντηρούν τέτοια εποχή ης φωλιές των λευκοπελαργών, ώστε η αναπαραγωγική διαδικασία των πουλιών να γίνεται με επιτυχία και παράλληλα να μη δημιουργούνται κίνδυνοι από την ύπαρξη των φωλιών στις κολόνες της ΔΕΗ.

Τις προηγούμενες ημέρες τοποθετήθηκαν προστατευτικά σε πέντε σημεία όπου υπάρχουν φωλιές στο ηλεκτροφόρο δίκτυο, καθαρίστηκαν περισσότερες από 22 φωλιές και συγχρόνως συντηρήθηκαν, ενώ τοποθετήθηκαν δύο καινούργια καλάθια σε σημεία όπου υπήρχαν φωλιές χωρίς βάση.

Η προμήθεια των υλικών που απαιτούνταν για την εκτέλεση των εργασιών συντήρησης και η αγορά των προστατευτικών και των καλαθιών έγινε μέσω του Πράσινου Ταμείου από τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης.

Οι περιοχές διαχείρισης του φορέα είναι η Νυμφόπετρα, το Καβαλάρι, ο Περιστερώνας, ο Άγιος Βασίλειος, το Σχολάρι, τα Σπιτάκια, ο Ευαγγελισμός, η Ανάληψη και το Ηράκλειο.

Πηγή: lagadasonline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eight − three =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.