Λειτουργία Γραφείου Ενημέρωσης Ανέργων στον Δήμο Βόλβης

Μία από τις πιο προωθημένες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την ενίσχυση των ανέργων πολιτών, έθεσε σε λειτουργία ο δήμος Βόλβης, Πρόκειται για μια αυτοματοποιημένη και άμεση ενημέρωση κάθε δημότη για τις θέσεις εργασίας στους τομείς που ενδιαφέρεται, σε δημόσιο αλλά και σε ιδιωτικό τομέα.

Για τον σκοπό αυτό ο δήμος Βόλβης δημιούργησε το Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων, μια νέα κοινωνική δομή, που λειτουργεί από τον περασμένο Νοέμβριο, η οποία ενημερώνει άμεσα και εξατομικευμένα τους ενδιαφερόμενους ανέργους, για τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν και τους αφορούν.

Με αυτόν τον τρόπο οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται άμεσα ακόμα και όταν βρίσκονται στο σπίτι τους για την ύπαρξη αλλά και τη ζήτηση θέσεων εργασίας από δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Η λειτουργία είναι απλή και μπορεί να εφαρμοστεί από όλους τους πολίτες. Αρχικά είναι απαραίτητο οι άνεργοι να καταχωρήσουν το βιογραφικό, τις δεξιότητες και την προϋπηρεσία τους, είτε με ηλεκτρονικό τρόπο είτε εγγράφως στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα.

Με βάση τα ατομικά χαρακτηριστικά κάθε ανέργου, το ειδικό λογισμικό που διαθέτει ο δήμος Βόλβης επιλέγει τις κατάλληλες αγγελίες εργασίας, μέσα απ’ όλες όσες δημοσιοποιούνται στον Τύπο και το διαδίκτυο. Αυτές  αποστέλλονται ηλεκτρονικά ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στον ενδιαφερόμενο.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα, ενημερώνεται καθημερινά και άμεσα, για κάθε αγγελία που δημοσιεύεται για τις ανοιχτές προκηρύξεις στον δημόσιο τομέα, για τα τρέχοντα προγράμματα του ΟΑΕΔ, για τα προγράμματα επιμόρφωσης και τα προγράμματα επιταγής (voucher)εισόδου στην αγορά εργασίας.

Αυτό το πρόγραμμα έχει πολλαπλά οφέλη καθώς εκτός από τους άνεργους μπορούν να ωφεληθούν και οι τοπικές επιχειρήσεις προσλαμβάνοντας κατοίκους της περιοχής.

Οι επιχειρηματίες μπορούν να απευθύνονται στον δήμο Βόλβης και να καταχωρούν τις αγγελίες για τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας μέσα στο υπάρχον σύστημα. Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και ζουν στην περιοχή τους έχουν την ευκαιρία να εργαστούν στον τόπο τους.

Το Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων, έχει τη δυνατότητα να επικαιροποιεί άμεσα τα στοιχεία των ανέργων, δημιουργώντας νέες προδιαγραφές αναζήτησης θέσεων εργασίας, στους τομείς που επιλέγει ο ενδιαφερόμενος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν αίτηση ΕΔΩ

Όσοι δεν μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους, μπορούν να τη συμπληρώνουν στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα (Αρέθουσα, Ασπροβάλτα, Βρασνά, Νέα Απολλωνία, Νέα Μάδυτος, Προφήτης, Σταυρός).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.