Mε λυμένα τα χέρια

desmaΘύελλα άνισων οικονομικών μέτρων εξαθλίωσαν το εισόδημά μας. Στρατιές ανέργων και απελπισμένων πολιτών αιμορραγούν κυριολεκτικά από μέτρα άδικα που δεν έχουν τελειωμό. Το κοινωνικό κράτος καταρρέει, η τοπική αυτοδιοίκηση απαξιώνεται, ενώ αποδυναμώνεται μεθοδευμένα ο κοινωνικός της ρόλος.

Η οικονομική ανασφάλεια, η ανεργία, τα σκληρά και επώδυνα μέτρα εις βάρος των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας αλλά και οι μάταιες στερήσεις που έχουμε υποστεί όλοι, έχουν εγείρει ένα τεράστιο κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας και οργής.

Οφείλουμε ν’ αντισταθούμε. Οφείλουμε να βροντοφωνάξουμε για άλλη μία φορά ότι υπάρχει και άλλη λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Λύση εξυγίανσης και λύση δικαιοσύνης. Λύση υπεράσπισης και προάσπισης της αξιοπρέπειας και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Το ρευστό πολιτικό σκηνικό έχει επηρεάσει το σύνολο της κοινωνίας. Η αυτοδιοίκηση δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Σε γενικές γραμμές, τα χαρακτηριστικά σχεδόν όλων των υποψηφιοτήτων, δεν αντιπροτείνουν κάτι ουσιαστικό. Γράφουμε σχεδόν όλων γιατί φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις τις οποίες οφείλουμε να «ανακαλύψουμε» αλλά και να υποστηρίξουμε.

Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν στη χώρα απέδειξαν ότι στα δύσκολα χρειάζεται μια δημοτική αρχή με σύνεση, σοβαρότητα, γνώση και επάρκεια, ώστε και να κρατήσει όρθιο τον Δήμο και να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των δημοτών.

Κάποιοι σήμερα κουνάνε το δάχτυλο και ισχυρίζονται ότι έχουν τις μαγικές λύσεις. Ή έχουν παντελή άγνοια της κατάστασης ή προσπαθούν να ξεγελάσουν τους πολίτες.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον δήμο σαν μοχλό πίεσης προς την κεντρική εξουσία, για αλλαγή πολιτικής στην χώρα. Μάλλον κοροϊδεύουν όχι τους ψηφοφόρους αλλά τους εαυτούς τους.

Τέλος, η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει χαραμίσει 3,5 χρόνια χωρίς να παρουσιάσει κάποιο δικό της έργο αλλά αντίθετα κατάφερε να κάνει βήματα προς τα πίσω, τη στιγμή που ο κόσμος έχει την απόλυτη ανάγκη μιας δημοτικής αρχής έτοιμης και αποφασισμένης να αντιμετωπίσει τις αλλαγές που επιφέρει η κρίση.

Έχοντας καταφέρει προεκλογικά, στις δημοτικές εκλογές του 2010, να μοιράσουν πολλές υποσχέσεις και ΘΑ, δεν κατάφεραν τίποτα και απέδειξαν ότι ήταν φρούδες οι ελπίδες που μοίραζαν.

Θεωρούν με έργα βιτρίνες και μικρά πανηγύρια ότι θα ανατρέψουν την εικόνα της παραμέλησης και της διάλυσης που όλοι έχουμε βιώσει. Πιστεύουν ότι με εξαγγελίες έργων στο παραπέντε των εκλογών θα ξεγελάσουν τον κόσμο και θα ηρεμήσουν τους αγανακτισμένους κατοίκους.

Εκμεταλλεύονται την αγωνία και το φόβο των κατοίκων για τα βασικότερα αγαθά που εν έτει 2014 θα έπρεπε να θεωρούνται δεδομένα. Παραδίδουν δήθεν έργα παίζοντας το θέατρο του παράλογου σε καλοστημένες παραστάσεις που μόνο αυτοί ξέρουν πολύ καλά να στήνουν, μήπως και τελικά καταφέρουν να πείσουν τον κόσμο ότι κάτι κατάφεραν.

Το μόνο τους πλεονέκτημα σ’ αυτές τις εκλογές, είναι ότι είναι δημοτική αρχή και έχουν τον έλεγχο κάποιων καταστάσεων τις οποίες εκμεταλλεύονται και γνωρίζοντας πολύ καλά τις παλιές τακτικές των πολιτικάντηδων μέσω εκβιασμών και ρουσφετιών προσπαθούν όχι να κερδίσουν το κόσμο αλλά να καταφέρουν να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο τους.

Ζω σημαίνει παλεύω για ένα καλύτερο αύριο. Όλοι στις εκλογές του Μαΐου καλούμαστε να αποδείξουμε ότι θέλουμε το καλύτερο για όλους μας.

Όλοι χωρίς κανένα διαχωρισμό, βάζουμε φρένο στις πρακτικές του παρελθόντος απαιτούμε το καλύτερο για το τόπο μας, διεκδικούμε, δουλεύουμε και παλεύουμε για τα αυτονόητα που μας στέρησαν.

Ήρθε ο καιρός που όλοι πρέπει να αντιδράσουμε. Στην κάλπη δεν μας βλέπει κανείς. Εκεί, με λυμένα τα χέρια και με καθαρό μυαλό, αποφασίζουμε για το καλό μας.

VolviPress

Σημείωση: Το παραπάνω κείμενο θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει κάποιος σχεδόν σε όλους τους δήμους της χώρας. Σαν πηγές χρησιμοποιήθηκαν και επεξεργάστηκαν ομιλίες και απόψεις από υποψηφίους πολλών και διαφορετικών δήμων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.