Μερίδιο από το πακέτο Ευρωβοήθεια για απόρους θα πάρει ο δήμος Βόλβης;

τροφιμα καδοςΠρόσβαση σε βασικά αγαθά, σε υπηρεσίες υγείας και φροντίδας, στην κατάρτιση και στην απασχόληση θα αποκτήσουν χιλιάδες άποροι στην Κεντρική Μακεδονία. Μέσω του πακέτου ευρωβοήθειας, ύψους 179 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014-2020), θα βοηθηθούν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και κυρίως οι πλέον ευάλωτοι στη φτώχεια, τις διακρίσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Τα κονδύλια θα διαχειριστεί η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία εκπόνησε το σχέδιο της «περιφερειακής στρατηγικής προώθησης της κοινωνικής ένταξης, καταπολέμησης της φτώχειας και κάθε μορφής διακρίσεων στην ΠΚΜ», αλλά και το αντίστοιχο για την κοινωνική ένταξη των Ρομά.

Τους πυλώνες των σχεδίων παρουσίασε στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να ανακουφιστούν και να υποστηριχθούν όλες οι ευπαθείς ομάδες και κυρίως όσοι απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Και τα δύο σχέδια εκπονήθηκαν στο πλαίσιο των αρχών της «Στρατηγικής για την Ευρώπη του 2020», που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση και διέπει τα επιχειρησιακά προγράμματα της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, με έμφαση στο κρίσιμο ζήτημα της κοινωνικής συνοχής. «Προχωρήσαμε συντονισμένα και έγκαιρα στην εκπόνηση της περιφερειακής στρατηγικής, που αφορά την εξ ολοκλήρου προώθηση της κοινωνικής ένταξης, της καταπολέμησης της φτώχειας και κάθε μορφής διακρίσεων», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας. Σημείωσε ακόμη ότι το σχέδιο για την αντιμετώπιση της φτώχειας και κάθε μορφής διακρίσεων ολοκληρώθηκε και ετέθη σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση, στην οποία ανταποκρίθηκαν δήμοι, ιερές μητροπόλεις, φορείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης, καταγράφηκε λεπτομερώς η υφιστάμενη κατάσταση σχετικά με τη φτώχεια στην Κεντρική Μακεδονία, ιεραρχήθηκαν οι ανάγκες για συγκεκριμένες παρεμβάσεις ανά περιφερειακή ενότητα, δήμο και κοινωνική ομάδα και προσδιορίστηκαν οι στόχοι, τα μέτρα και τα χρηματοδοτικά μέσα για την επίτευξή τους.

Φανή Σοβιτσλή

makthes.g

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 − 15 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.