Μη αναστρέψιμη η κατάσταση της Κορώνειας, πρόβλημα με την υπεράντληση στην Βόλβη

limni-volviΗ Βουλευτής  Β΄ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κα Σταυρούλα Ξουλίδου, επισκέφτηκε την Τρίτη 14-10-14 τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας και Βόλβης στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, όπου είχε συνάντηση με την πρόεδρο του Φορέα, κα Μπόμπορη Δήμητρα, προκειμένου να συζητήσουν τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής  και να ενημερωθεί για τις δράσεις και τη λειτουργία του Φορέα.

Συγκεκριμένα, η κα Ξουλίδου  ενημερώθηκε σχετικά με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η λίμνη Κορώνεια και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λίμνη Βόλβη, ενώ εξέφρασε την ανησυχία της για την κακή και επιβαρυντική για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

Από την πλευρά της η κα Μπομπόρη διατύπωσε την άποψη ότι η κατάσταση της Κορώνειας είναι μη αναστρέψιμη καθώς δεν έχουν γίνει εγκαίρως τα έργα που έπρεπε να γίνουν, ενώ σχετικά με τη Βόλβη είπε ότι ένα βασικό πρόβλημα είναι η υπεράντληση των υδάτων. Όσον αφορά το ΧΥΤΑ Μαυροράχης, επεσήμανε ότι η λειτουργία του είναι προβληματική και πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις.

Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Φορέας Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας και Βόλβης είναι η γραφειοκρατία και η  έλλειψη συνεννόησης των αρμόδιων υπουργείων, με αποτέλεσμα τη μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση των προτάσεων που κατέθεσε ο Φορέας για ήπια τουριστική και οικιστική ανάπτυξη κυρίως στην περιοχή γύρω από τη Βόλβη.

Τέλος, η κα Ξουλίδου δήλωσε ότι τα θέματα της προστασίας τους περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος της ελληνικής πολιτείας και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο με στόχο την ανάδειξη των περιβαλλοντικών προβλημάτων της περιοχής και την επίλυσή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × three =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.