Δημοτικό Σχολείο Νέων Βρασνών: Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών

sxolio-brasna-sismos1Τελικά το Δημοτικό Σχολείο Νέων Βρασνών αναδεικνύεται ένα από τα πιο δραστήρια σχολεία της περιοχής του Δήμου Βόλβης. Και αυτό πιστεύουμε πως οφείλεται πάνω απ όλα στους δασκάλους αλλά και στους γονείς και στους μαθητές του.

Λίγες μόνο μέρες πέρασαν από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και την παράσταση  του θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης στην Νέα Υόρκη»Οι ακούραστοι όμως δάσκαλοι δεν επαναπαύονται απ ότι φαίνεται. Μια ακόμη δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα στα πλαίσια της Διεθνής Ημέρας Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών.

Μεταφέρουμε κείμενο και φωτογραφίες από την επίσημη ιστοσελίδα του Σχολείου.

Με αφορμή την 13η Οκτωβρίου, Διεθνή Ημέρα Μείωσης των Επιπτώσεων των Φυσικών Καταστροφών, το  Δημοτικό Σχολείο Νέων Βρασνών  πραγματοποίησε σήμερα  μια από τις  τρεις προβλεπόμενες ασκήσεις ετοιμότητας του σχολικού έτους,  αφού αρχικά οι μαθητές ενημερώθηκαν από τη Διευθύντρια και τους Εκπαιδευτικούς τους,  για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σεισμού ( διαδικασία εκκένωσης κτιρίου και λοιπές ενέργειες).

Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση από άποψη σεισμικότητας στην Ευρώπη και την έκτη σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι γενικά παραδεκτό, ότι η μείωση των επιπτώσεων τωνσεισμών, μπορεί να επιτευχθεί, εάν οι πολίτες έχουν ενημερωθεί σχετικά με τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας, που πρέπει να λάβουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα σεισμό. Σε ότι αφορά στη σχολική κοινότητα, καθοριστικής  σημασίας είναι η ανάπτυξη  αντισεισμικής  συνείδησης και συμπεριφοράς στους εκπαιδευτικούς  και στους μαθητές με τη διαρκή ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευσή  τους.

sxolio-brasna-sismos3

sxolio-brasna-sismos2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

12 − 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.