Μια επιστολή-αίτηση και ερωτήσεις που περιμένουν απάντηση. Δενδροφύτευση σε δημόσιο χώρο

Φίλος αναγνώστης μας έστειλε την παρακάτω επιστολή-αίτηση  για δημοσίευση.

Αγαπητή κ. Δασάρχη,

Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στον Άνω Σταυρό με την αυθαίρετη, μετά από ιδιωτική πρωτοβουλία, φύτευση δένδρων στην περιοχή μας, επανερχόμαστε με αυτή την επιστολή προκειμένου να συνοψίσουμε το θέμα:

Όπως σας εξήγησα, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στη γειτονιά μας, μπροστά και γύρω από τα σπίτια μας, σε δημόσιο χώρο, ένας ιδιώτης φύτευσε με δική του, προσωπική πρωτοβουλία νεαρά πλατάνια. Το αντιληφθήκαμε πολύ προσφατα καθώς τα δέντρα μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και ήδη έχουν φτάσει σε ύψος σχεδόν το ένα μέτρο.

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τα εξής:

–          Είναι νόμιμο να παίρνει ο καθένας την πρωτοβουλία, να φυτεύει ό,τι θέλει, σε δημόσιο χώρο;

–          Μπορεί να γίνει φύτευση δέντρων σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς μελέτη από ειδικούς των αναγκών της περιοχής και χωρίς τη συναίνεση των περιοίκων;

–          Είναι νόμιμο να καταναλώνεται νερό για να ποτίζονται τα δέντρα αυτά (τα οποία είναι, αν δεν κάνουμε λάθος, υδρόφιλα και απαιτούν μεγάλη ποσότητα νερού) από το δημοτικό σύστημα ύδρευσης;

Σε επικοινωνία μας με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας, μας διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος δεν έδωσε ποτέ την άδεια να φυτευτεί στο συγκεκριμένο σημείο οτιδήποτε και ότι, με τη δική σας έγκριση, μπορούμε να προχωρήσουμε στο ξήλωμα των συγκεκριμένων δέντρων με δικά μας έξοδα καθώς ο δήμος δεν διαθέτει τα κονδύλια.

Σε κάθε περίπτωση, ένας ιδιώτης αποφάσισε με απολύτως προσωπική του πρωτοβουλία να φυτεύσει ένα πλατανόδασος στη γειτονιά μας, χωρίς τη συναίνεσή μας και χωρίς άδεια από τον δήμο, κάτι που μας βρίσκει απολύτως αντίθετους. Του έχουν γίνει συστάσεις, αλλά επιμένει και μάλιστα περιπολεί τον χώρο σαν να πρόκειται για τον ιδιωτικό του κήπο.

Θα θέλαμε την άδειά σας να διακόψουμε αυτή τη διαδικασία καθώς θεωρούμε ότι ένα πλατανόδασος δεν ταιριάζει καθόλου στα χαρακτηριστικά της περιοχής μας. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις για φύτευση δέντρων αν θεωρείτε ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει, αλλά θα θέλαμε τις δικές σας προτάσεις, των ειδικών, και όχι ενός ιδιώτη που αντιμετωπίζει τον δημόσιο χώρο σαν να είναι η αυλή του σπιτιού του. Είμαστε διατεθειμένοι να σταματήσουμε οι ίδιοι, με δικούς μας πόρους αυτή την διαδικασία, αν μας δώσετε την άδεια.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και αναμένουμε την απάντησή σας,

Με εκτίμηση,

…………………..

Φωτογραφία: Αρχείο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen + seventeen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.