Νέοι μέθοδοι βιώσιμου τουρισμού στoν Δήμο Βόλβης

Περιοχή «πιλότο» για την εφαρμογή μεθοδολογίας προώθησης του βιώσιμου τουρισμού θα αποτελέσει ο Δήμος Βόλβης, ως προσκεκλημένος εταίρος (μαζί με τον Δήμο Αριστοτέλη) στο έργο SUSTOWNS, το οποίο εντάσσεται στο ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο έργο MED SUSTOWNS που υλοποιείται με βασικό εταίρο την «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ».

Το έργο SUSTOWNS επικεντρώνεται στην τουριστική ανάπτυξη μικρών πόλεων και περιοχών της Μεσογείου που δέχονται ή προβλέπεται να δεχτούν περιοδικά έντονες τουριστικές πιέσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν σε μικρό χρονικό διάστημα μεγάλες ανάγκες στους δήμους, είτε σε υποδομές, είτε σε παρεχόμενες υπηρεσίες.

Στόχος του έργου SUSTOWNS είναι να διασφαλίσει ότι οι μικρές πόλεις και οικισμοί, ως αντικείμενα των αυξημένων τουριστικών τάσεων, μπορούν να αποφύγουν την επιβάρυνση ευαίσθητων οικοσυστημάτων, μέσα από την εφαρμογή καλών πρακτικών αντιμετώπισης των συσσωρευμένων επιπτώσεων του μαζικού τουρισμού. Προάγει δε τον εντοπισμό νέων μεθόδων, για τη διαχείριση διαδικασιών μάρκετινγκ του τουρισμού και την αποφυγή επιπτώσεων, που καταλήγουν στη κατάρρευση βασικών δημόσιων υπηρεσιών και παραμορφώνουν τις παραδόσεις, το φυσικό κάλος και την πολιτιστική κληρονομιά πόλεων και χωριών.

Ως περιοχή πιλοτικής εφαρμογής, ο Δήμος Βόλβης θα συνθέσει ομάδα τοπικής υποστήριξης του έργου με φορείς που σχετίζονται με το τουρισμό και με τελικό στόχο την κατάρτιση ενός Σχεδίου Δράσης για το βιώσιμο τουρισμό, με προτεινόμενα τουριστικά πακέτα και επιλογές προώθησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Τέλος, ο Δήμος Βόλβης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να υιοθετήσει καλές πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης και προώθησης του τουρισμού, μέσα από την επαφή με το εταιρικό σχήμα του έργου, που απαρτίζεται συνολικά από 10 εταίρους από 7 διαφορετικές χώρες.

Το έργο SUSTOWNS έχει διάρκεια 32 μήνες και ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.