Ο Δήμος δεν είναι άσυλο κανενός εξουσιομανούς και καρεκλοκένταυρου

tsiflikasΣε ναρκοπέδιο ο δήμαρχος! Έμπλεξε με τους εξαρτημένους από τις γλυκιές καρέκλες της εξουσίας. Θεωρούν τον δήμο τσιφλίκι τους…

Μέσα από ναρκοπέδιο προσπαθεί να περάσει ο δήμαρχος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει, ανά πάσα στιγμή, να βρεθεί εν μέσω καταιγιστικών εκρήξεων με ολέθριες συνέπειες, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον τόπο.

Το ναρκοπέδιο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο καθότι αποτελείται από στελέχη της παράταξής του, που έχουν γλυκαθεί από τις καρέκλες τις εξουσίας και δεν δέχονται ούτε συζήτηση να τις εγκαταλείψουν. Εκείνο που θέλουν, είναι να παραμείνουν στις γλυκιές καρέκλες που κατείχαν, προφανώς διότι τις …βολεύτηκαν και δεν θέλουν με κανέναν τρόπο να τις αποχωρισθούν, ως εάν να αποτελούν ιδιοκτησία τους, αναβιώνοντας έτσι την εποχή των τσιφλικάδων.

Το πρόβλημα του ναρκοπεδίου οριοθετείται ανάμεσα στις θέσεις των αντιδημάρχων, των προέδρων των δημοτικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων και των Εντεταλμένων Συμβούλων.

Εδώ και μέρες ο δήμαρχος, προσπαθεί να πείσει τους αντιδημάρχους – τσιφλικάδες για την ανάγκη να δοκιμασθούν και νέα πρόσωπα στη διοίκηση του Δήμου, αλλά προσκρούει σ’ ένα πρωτοφανές αδιαπέραστο τείχος άρνησης! Όλοι απαιτούν και αξιώνουν – ορισμένοι μάλιστα εκβιαστικά! – να διατηρήσουν τις γλυκιές καρέκλες της εξουσίας και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στο δήμαρχο να συγκροτήσει το σχήμα της νέας Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του.

Αν τελικά ο δήμαρχος, στο ξεκίνημα της θητείας του, κάνει πίσω, υποκύπτοντας στις πιέσεις, τις αξιώσεις και τις απαιτήσεις των καρεκλοκένταυρων τσιφλικάδων, τότε το παιχνίδι είναι προκαταβολικά χαμένο – και δυστυχώς όχι μόνο για τον ίδιο.

Το να μην κάνει πίσω ο δήμαρχος, δεν είναι προσωπική του υπόθεση, αλλά απαίτηση των δημοτών, ανεξάρτητα από το πόσους σταυρούς πήρε ο κάθε τσιφλικάς της εξουσίας. Άλλωστε, είναι γνωστό το πώς εξασφαλίζονται οι σταυροί και η εκλογική πελατεία, στις περισσότερες τουλάχιστον περιπτώσεις.

Χρέος του δημάρχου είναι να κάνει αυτό που ο ίδιος κρίνει σωστό, αφουγκραζόμενος το τι περιμένουν οι πολίτες και αναλογιζόμενος το συμφέρον του τόπου. Οι ίδιοι δε που δεν θέλουν να ξεκολλήσουν από τις καρέκλες θα πρέπει να αναλογισθούν τις ευθύνες τους.

Ο Δήμος δεν είναι άσυλο κανενός εξουσιομανούς…

Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν στον δήμο Ρόδου

Διαβάστε το πλήρες άρθρο http://rodosblog-xrisostomos.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης σχετικά άρθρα

Ποιοι θα είναι οι νέοι Αντιδήμαρχοι και πρόεδροι στον Δήμο Βόλβης;

Δήμος Βόλβης: Ποιοι ΔΕΝ πρέπει να λάβουν ξανά κάποια υπεύθυνη θέση

2 thoughts on “Ο Δήμος δεν είναι άσυλο κανενός εξουσιομανούς και καρεκλοκένταυρου

 1. Διαβάζοντας το άρθρο συνειδητοποιεί κανείς τελικά ότι δεν είναι τυχαία η κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας, αν ρίξει μία ματιά στους Δήμους και στους Διαχειριστές τους, οι οποίοι είναι στην πραγματικότητα μία μικρογραφία της γενικής παρακμής που επικρατεί στον Δημόσιο Βίο.
  Αν δεν προσέξει ο αναγνώστης τον σύνδεσμο που παραπέμπει στην Ρόδο, θα αναφωνήσει με ικανοποίηση ‘’επιτέλους κάποιος έγραψε την αλήθεια για τον τόπο μας’’.
  Ακριβές αντίγραφο της συμπεριφοράς των αιρετών της Ρόδου, είναι και η συμπεριφορά των αιρετών της Βόλβης, πράγμα που είναι κοινό μυστικό φυσικά, γιατί επίσημα πάσα ομοιότητα με τα γραφόμενα του άρθρου, είναι παντελής συμπτωματική σύμπτωση.
  Όλα είναι ιδανικά, όλα είναι τυπικά, και όλα είναι ειδυλλιακά σε αυτόν τον έρμο τόπο.
  Το σκάνδαλο των λουτρών , το σκάνδαλο των επεκτάσεων των πρώην δήμων Εγνατίας & Αρέθουσας, το σκάνδαλο με τα νερά, όλα αποτελούν κακολογίες όλων όσων εχθρεύονται τους πρώην αντιδημάρχους.
  Χμ, ναι, θα μπορούσε να σταθεί το επιχείρημα ίσως, αν κάποιος δεν περπατούσε μέσα στα χωριά και δεν άκουγε στα καφενεία, όλους αυτούς που περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα το ποιόν των μελλοντικών Αντιδημάρχων.
  Είναι οι ίδιοι που πουλήσανε την ψήφο τους σε αυτούς τους που βρίζουνε τώρα, με την εκπλήρωση του πολυπόθητου ονείρου του τετράμηνου σκουπιδοσυλλέκτη και ποιος ξέρει ποιος άλλος διακαής πόθος στάθηκε αφορμή για το αλισβερίσι τους.
  Δεν με νοιάζει, δεν με αφορά, το γιατί και πώς πουλήσανε το μέλλον των παιδιών τους.
  Με χαλάει το ‘’Σε ποιόν’’.
  Πουληθήκατε σε αλαζόνες Αυτοκρατορίζοντες πρώην Αντιδημαρχαίους που έχουν γαντζωθεί στις πολυπόθητες καρέκλες , που ήδη θεωρούν βέβαιο ότι είναι και πάλι δικές τους, και ήδη ετοιμάζουν και τα κουστούμια τους.
  Ήρθε λοιπόν η ώρα της πληρωμής.
  Αυτοί τις καρέκλες τους, και εσείς οι πιστοί τους, θα πάρετε τα ……. τους.
  Γιατί μην γελιόμαστε βρε κορόιδα, πόσοι από σας νομίζετε ότι θα μπορέσετε να ‘’βολευτείτε’’ στον δήμο?
  Ούτε με νοιάζει, πρόβλημα σας.
  Θέλω όμως να σε προειδοποιήσω Διαμαντή Λιάμα, που μου είσαι συμπαθής, και δεν έχεις καμία σχέση με αυτούς τους τύπους.
  Τίθεται ένα ερώτημα που σε φέρει προ των ευθυνών σου.
  ‘’Είσαι έτοιμος να εκτελέσεις την Λαϊκή Βούληση των δημοτών που σε ψήφισαν για να πάς τον Δήμο μπροστά συγκρουόμενος με τους ‘’αυτοκρατορίζοντες τσιφλικοαντιδημαρχαίους’’ επιλέγοντας καθαρούς και νέους ανθρώπους ,η θα εμπιστευθείς αυτούς που αποδεδειγμένα είναι τα μαύρα πρόβατα που θα οδηγήσουν τον Δήμο Βόλβης στην λίθινη εποχή, κάνοντας τον περίγελο πανελληνίως?
  Θα σε θυμούνται ως πραγματικό Δήμαρχο όλων των Δημοτών που νοιάζεται για τον τόπο του η θα σε θυμούνται όλοι ως Διαμαντή Λιάμα , άλλο έναν Δημόσιο υπάλληλο που αγωνίστηκε απλά για την εξασφάλιση της πολυπόθητης σύνταξης, αδιαφορώντας για τους Δημότες και τον τόπο του ?
  Διαμαντή, εσύ θα αποφασίσεις, και ο κόσμος θα σε κρίνει στην συνέχεια.
  Πρέπει να ξέρεις όμως, ότι οι Αντιδημαρχαίοι σου, ούτε σε σέβονται , και ούτε σε υπολογίζουν, λέγοντας στα καφενεία αριστερά και δεξιά στους θαμώνες όταν αναφέρονται στον Δήμο ” ποιος Λιάμας…. εγώ κάνω κουμάντο εδώ…”.
  Έχεις την δυνατότητα της επιλογής.
  Μετά δεν θα έχεις άλλοθι, ούτε και δικαιολογία για τις πράξεις τους…
  Πριν τους ορκίσεις, πάρε τις παραιτήσεις τους έτοιμες υπογεγραμμένες χωρίς ημερομηνία, για να τους πάρεις τα κεφάλια όταν θα χρειαστεί.
  Μπορείς….
  Σημείωση. Δεν αφορά όλους αλλά κάποιους που τους γνωρίζουμε όλοι.

 2. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η προσωπική άποψη του καθενός είναι σεβαστή, και χαίρομαι το ότι το σχόλιο έστω και στο κλείσιμο του, αποφεύγει την γενίκευση στο ότι όλοι είναι ίδιοι.
  Πιστεύω και μαζί μου φαντάζομαι μία μεγάλη μερίδα Δημοτών, ότι στην παράταξη του Δημάρχου υπάρχουν και άξιοι άνθρωποι που έχουν επιδείξει ότι μπορούν αν στηριχθούν κατάλληλα, να αποτελέσουν τον θεμέλιο λίθο στο στήσιμο μιας υγιής ομάδας ανθρώπων που πραγματικά απαλλαγμένοι από τοπικιστικά και ιδιοτελή συμφέροντα θα είναι για όλους τους Δημότες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.