“Παιδιά ενός κατώτερου Θεού” οι μαθητές των δήμων Βόλβης και Λαγκαδά

mathites-metaforaΩς “παιδιά ενός κατώτερου Θεού” χαρακτηρίζει ένας πατέρας τους μαθητές στην περιοχή του Λαγκαδά που για άλλη μία χρονιά έχουν μείνει χωρίς δρομολόγια για να πάνε στα σχολεία τους.

Η επιστολή διαμαρτυρίας:

Είμαι και εγώ ένας από τους άμοιρους γονείς παιδιών που φοιτούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια βαθμίδα εκπαιδεύσεως στον ευρύτερο δήμο Λαγκαδά.

Τα τρία τελευταία χρόνια δυστυχώς η κατάσταση με την μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία του Λαγκάδα γίνεται όλο και χειρότερη.

Το σχολικό έτος 2013-2014 τα δρομολόγια ξεκίνησαν με λίγη καθυστέρηση μεν αλλά κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους με πολλές διακοπές, λόγω μη τήρησης των υποσχέσεων περί της οικονομικής τακτοποίησης του ΚΤΕΛ, ως ανάδοχου των δρομολογίων από την μεριά της «πολιτείας».

Το σχολικό έτος 2014 – 2015 τα δρομολόγια ξεκίνησαν με καθυστέρηση τουλάχιστον 1 ½ μηνός και μετά από συνεχείς και αλλεπάλληλες πιέσεις από τους γονείς και δράσεων από τα ίδια τα παιδιά ( καταλήψεις – πορείες –συγκεντρώσεις).

Φέτος λοιπόν ήδη βαδίζουμε τον 1 ½ μήνα χωρίς λεωφορεία και χωρίς να φαίνεται «φως στο τούνελ», μιας και πληροφορηθήκαμε στην τελευταία συγκέντρωση που έγινε στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, ότι δεν υπάρχουν ανάδοχοι για τα δρομολόγια και ότι θα ξαναγίνει διαγωνισμός, κυριολεκτικά δηλαδή «ζήσε Μάη μου να φάς τριφύλλι».

Τα παιδιά εντωμεταξύ στοιβάζονται είτε στα λεωφορεία της γραμμής χάνοντας πολλές φορές διδακτικές ώρες πληρώνοντας την πολυδιαφημιζόμενη «Δωρεάν» παιδεία, είτε παστωμένα σαν σαρδέλες στα Ι.Χ. γονέων που εκ περιτροπής τα πηγαινοφέρνουν για να γλιτώσουν κάποια έξοδα.

Ο χορός επίρριψης ευθυνών από τους διάφορους «αρμόδιους – αναρμόδιους» καλά κρατεί. Ο δήμος δηλώνει αναρμόδιος και το ίδιο οι διευθυντές των σχολείων λέγοντας ότι την ευθύνη είναι της Περιφέρειας. Η Περιφέρεια ρίχνει άλλοτε την ευθύνη στο Υπουργείο και άλλοτε στο ΚΤΕΛ. Το ΚΤΕΛ πάλι ρίχνει την ευθύνη στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο που δεν πληρώνουν τα δεδουλευμένα. Έχουμε γεμίσει από «Πόντιους Πιλάτους». Μάλλον την ευθύνη την έχουμε εμείς οι γονείς που κάναμε παιδιά και έτσι δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Το αποκορύφωμα της ειρωνείας είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς που ευθύνονται σε λίγες μέρες θα κάτσουν στην εξέδρα των επισήμων να «θαυμάσουν» τα ίδια τα παιδιά που ταλαιπωρούν ενώ κάνουν παρέλαση από μπροστά τους. Ποιός έχασε όμως την τσίπα για να την βρούνε αυτοί.

Παιδιά και γονείς σαν μπαλάκια του τένις πάνε μια στον έναν μια στον άλλο μπας και βρεθεί μια λύση επιτέλους αλλά είτε από ανικανότητα των υπευθύνων είτε διότι κάποια οικονομικά συμφέροντα πιέζουν με ομήρους τα παιδιά και τους γονείς για περισσότερα χρήματα, λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Είναι αδιαμφισβήτητο πάντως ότι ΜΟΝΟ στον δήμο Λαγκαδά τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο κάθε μα κάθε χρόνο υπάρχει πρόβλημα στην μεταφορά των παιδιών και αυτό εγείρει πάρα πολλά ερωτήματα για ΟΛΟΥΣ όσους εμπλέκονται.

Τελικά από ότι φαίνεται όντως τα παιδιά στην ευρύτερη δημοτική περιοχή του Λαγκαδά είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Α.Κ.

seleo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen − four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.