Πιθανή μεταφορά μεταναστών μέχρι το τέλος του μήνα στο Βαγιοχώρι

Οι πρώτοι 600 πρόσφυγες και μετανάστες άφησαν το κέντρο υποδοχής στη Μόρια και επιβιβάστηκαν σε πλοίο με προορισμό την Θεσσαλονίκη. Θα ακολουθήσει και νέο πλοίο το οποίο θα μεταφέρει περίπου 800 άτομα.

Όπως έγινε γνωστό περίπου 1000 χίλια άτομα από αυτά που μεταφέρονται με πλοία θα εγκατασταθούν στην δομή της Νέας Καβάλας, σε περισσότερες από 200 κατάλληλα διασκευασμένες σκηνές. Οι υπόλοιποι θα εγκατασταθούν σε διαφορές δομές της Β. Ελλάδας

Να σημειωθεί πως η εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών στη δομή της Νέας Καβάλας είναι προσωρινή και πριν το τέλος του μήνα θα μεταφερθούν σε νέα δομή, της οποίας η κατασκευή ολοκληρώνεται. Το πιο πιθανό είναι να μεταφερθούν στην δομή (δομή με κοντέινερ) Βαγιοχωρίου δήμου Βόλβης όπου οι εργασίες ολοκληρώνονται. Η δομή Βαγιοχωρίου προοριζόταν ως χώρος τράνζιτ για τις νέες αφίξεις προσφύγων. Όμως όλες οι δομές Της Β. Ελλάδας είναι σήμερα πλήρεις οπότε η δομή του Βαγιοχωρίου μάλλον θα μετατραπεί σε δομή μόνιμης εγκατάστασης, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι επτακόσια (700 άτομα). Επτακόσια άτομα (700) δίπλα σε ένα οικισμό σαράντα (40) μόνιμων κατοίκων!!!!

Οι κινήσεις της κυβέρνησης έχουν μείνει για την ώρα σε ανακοινώσεις σχολιασμού των πεπραγμένων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επί του πρακτέου τίποτα.

Η πρώτη αντίδραση για τη μεταφορά των 1.400 προσφύγων στη Νέα Καβάλα ήρθε χθες από τον Δήμο Παιονίας Κιλκίς. Μπορεί στον δήμο να υπήρξε αλλαγή ηγεσίας, αλλά και ο νέος δήμαρχος, Κώστας Σιωνίδης, όσο και ο πρώην και επικεφαλής τώρα της μείζονος αντιπολίτευσης, Χρήστος Γκουντενούδης, εξέφρασαν χθες τις αντιρρήσεις τους.

Φωτογραφία: Δομή Βαγιοχωρίου σήμερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.