Πολιτιστικό κέντρο δημιουργείται στα Νέα Βρασνά

Το όραμα των κατοίκων των Βρασνών για απόκτηση πολιτιστικού κέντρου αναμένεται να γίνει πραγματικότητα το επόμενο διάστημα μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλβης που ενέκρινε την μελέτη για την κατασκευή του.

Σημειώνεται ότι η περιοχή των Νέων Βρασνών και της Παραλίας Βρασνών, έχει ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη και εκτός των πολλών μόνιμων παραθεριστών που διατηρούν εξοχικές κατοικίες, συγκεντρώνει και την προτίμηση χιλιάδων Ελλήνων και ξένων τουριστών, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, αν και διατηρεί δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο, με πολλαπλές δράσεις, δεν υπάρχει ο ανάλογος χώρος, ούτε για να αναπτυχθούν αυτές, αλλά ούτε και για να φιλοξενηθούν μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως συνέδρια, ημερίδες, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις κ.α.

Η συγκεκριμένη μελέτη η οποία έχει προϋπολογισμό 436.480,45 ευρώ (με το ΦΠΑ), εντάσσεται στο πρόγραμμα LEADER 2014-2020 και αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του έργου.

Στην πρόταση που κατέθεσε η πολιτικός μηχανικός του δήμου Βόλβης Ευαγγελία Καπετανικόλα, περιγράφεται η κατασκευή ενός πρότυπου μοντέρνου και λειτουργικού πολιτιστικού κέντρου, ενός ιδιαίτερης σημασίας και σπουδαιότητας, κτιρίου, που θα αποτελέσει το σήμα κατατεθέν για την πολεοδομική ενότητα των Βρασνών, αλλά και της ευρύτερης περιοχής και των κατοίκων της. Η μελέτη πρόκειται να είναι εναρμονισμένη  με τις ιδιαιτερότητες της περιοχής,

volvipress.gr

Μεταφορά από έντυπη έκδοση περιοδικού δήμου Βόλβης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

6 + 11 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.