Προετοιμάζονται και στον δήμο Βόλβης για το πρόγραμμα των απόρων;

ψωμάκιΣτην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων πραγματοποιήθηκε η 2η ΦΑΣΗ της ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ» στο πλαίσιο του «Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» (ΤΕΒΑ/ FEAD) και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020» για την Π.Ε. Τρικάλων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των τεσσάρων Δήμων του νομού και εκπρόσωπος της Π.Ε. Τρικάλων.

Το περιεχόμενο του 2ου Σταδίου της Διαβούλευσης περιλαμβάνει την Προετοιμασία του νομού για την ικανοποίηση των κριτηρίων επιλογής των πράξεων και αναλυτικά:

– Την επιλογή του Φορέα Συντονιστή του έργου, που ορίστηκε ο Δήμος Τρικκαίων.

– Την υπογραφή ενός συμφωνητικού Κοινωνικής Σύμπραξης Φορέων το οποίο θα συζητηθεί – υπογραφεί την προσεχή Πέμπτη και στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι, η Περιφέρεια και οι Κοινωνικοί εταίροι του νομού.

– Μια συνοπτική έκθεση αξιολόγησης της υφιστάμενης κατάστασης σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας ως προς τις διαθέσιμες δομές, το επίπεδο και τις ανάγκες στελέχωσης των δομών, την αποτύπωση των ιδιαιτεροτήτων του δικτύου διανομής υλικής βοήθειας, το σχέδιο αντιμετώπισης πιθανών προβλημάτων, την διάγνωση αναγκών και την καθολικότητα κάλυψης τους σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας.

1 thought on “Προετοιμάζονται και στον δήμο Βόλβης για το πρόγραμμα των απόρων;

  1. Άραγε στο δικό μας Δήμο Βόλβης, είναι καταγεγραμμένοι οι κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες συνδημοτών μας? Είναι καταγεγραμμένες οι οικογένειες Πολυτέκνων, Αμεα, Ανέργων,Μονογονεικών Οικογενειών και απόρων? Έχει υπάρξει μέριμνα, σχεδιασμός και μελλοντικά υλοποίηση κάποιου προγράμματος προς την βοήθεια των Συνδημοτών μας?

    Νομίζω ότι όλα αυτά εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του ΟΚΠΑΠ άρα σε αυτούς που αποτελούν την Αγία τριάδα της ανυπαρξίας. Τον Πρόεδρο Αντώνης Στοίτσα, την Αντιπρόεδρο Σαραφίδου Πηνελόπη και τον Χατζή Χρήστο, ο οποίος είναι εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εθελοντισμού και Παιδείας με ευθύνη της επίβλεψης, της εποπτείας και τον συντονισμό δράσεων του Δήμου Βόλβης στην εφαρμογή πολιτικών ή τη συμμετοχή σε δράσεις και προγράμματα, που στοχεύουν στη μέριμνα, υποστήριξη και φροντίδα ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

    Σε ένα Δ.Σ ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠ παραπονέθηκε για κάποια δημοσιεύματα του Volvipress σε θέματα που αφορούσαν τις αρμοδιότητες του. Ζήτησε προτάσεις. Όλος ο κόσμος βλέπει ότι δεν σταματούν συνεχώς να αναρτούνται προτάσεις δράσεων που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται σε άλλους Δήμους. Παραπονέθηκαν ότι η πληροφόρηση και οι προτάσεις αυτές δεν φτάνουν στα χέρια τους. Αν τους υπολογιστές που έχετε στον Δήμο κύριοι Αιρετοί για να παίζετε μόνο πασιέντζα, χρησιμοποιήστε τους για καλό σκοπό επιτέλους. Αν δεν ξέρετε να τους χρησιμοποιήσετε, ζητήστε απο τον Διαμαντή Λιάμα να φέρει εκπαιδευτές να σας κάνει σεμινάρια στον Δήμο.

    Απαλλάξτε μας από την ανυπαρξία σας, παραδίδοντας τις θέσεις σας σε κάποιους ικανούς που θέλουν να προσφέρουν στους συμπολίτες τους .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.