Πρόγραμμα του συνδυασμού «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη»

liamas«Ανοικτό συμβόλαιο τιμής» χαρακτήρισε το Πρόγραμμα του συνδυασμού «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη» ο επικεφαλής του και υπ. δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος που έγινε συμβολικά στον ορεινό οικισμό της Αρέθουσας, μπροστά σε πλήθος κόσμου, ο νυν δήμαρχος Βόλβης, τόνισε ότι όλες οι δεσμεύσεις που δίνονται για την ερχόμενη πενταετή θητεία μπορούν και θα γίνουν πράξη, «γιατί ξέρουμε πώς να τις πραγματοποιήσουμε, με ποιους διαθέσιμους πόρους και με ποιο δυναμικό. Τολμάμε να δεσμευτούμε για συγκεκριμένα έργα και δράσεις, επειδή έχουμε και επίγνωση των δυνατοτήτων και συνέπεια στην πράξη». Παράλληλα επισήμανε ότι «οι συνυποψήφιοι μου αραδιάζουν έργα και δράσεις υπεράνω κάθε φαντασίας. Ή λένε ψέματα ή έχουν άγνοια ή και τα δυο. Λυπάμαι, αλλά απορώ πως θα διοικηθεί ένας δήμος και θα βελτιωθεί η ζωή 30.000 ανθρώπων, χωρίς την ελάχιστη γνώση του πως, του γιατί και του πότε».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κεντρικοί άξονες του προγράμματος είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, η ανάπτυξη τουρισμού – αγροτικού τομέα και μεγάλων έργων που θα συμβάλουν και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας , καθώς και η δραστική βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ενδεικτικά αναφέρονται τα παρακάτω:

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ που προτίθεται να εφαρμόσει ως δήμαρχος την ερχόμενη πενταετία ο Διαμαντής Λιάμας, στηρίζεται στη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης, όπου θα καταλήγει πάγια το 1% του προϋπολογισμού των εσόδων του δήμου Βόλβης, προκαθορισμένο ποσοστό από την αντιμισθία του ίδιου του δημάρχου και των υπολοίπων αιρετών, ενώ θα ενσωματώνονται και εισφορές ιδιωτών ή επιχειρήσεων. Η διαχείριση του ταμείου θα γίνεται από Διαπαραταξιακή Επιτροπή και τα ποσά θα κατανέμονται σε κοινωνικές δράσεις ή για την απευθείας ενίσχυση αναξιοπαθούντων δημοτών.

Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ των πολιτών με αδιάλειπτη κάλυψη των βασικών αναγκών (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, οδικό δίκτυο) και κατασκευή έργων ανάπλασης εντός των οικισμών, πρόκειται να επιτευχθεί καθώς πλέον ο δήμος Βόλβης κατόρθωσε να έχει πλεόνασμα τις τελευταίες δυο χρήσεις, αν και παρέλαβε 9.000.000 ευρώ χρέη και δανειακές υποχρεώσεις το 2014. Για την πιο διάφανη λειτουργία και παρακολούθηση των έργων εξαγγέλθηκαν δημόσιες συνεδριάσεις του δημάρχου με τα τοπικά συμβούλια, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου με του προέδρους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων (μηνιαία) όλων των τοπικών συμβουλίων μιας ενότητας με τη δημοτική αρχή (ανά εξάμηνο), ενώ ο Διαμαντή Λιάμας δεσμεύτηκε εντός διμήνου μετά από τις εκλογές να γίνει καταγραφή όλων των ζητημάτων καθημερινότητας ώστε να ανακοινωθούν δημόσια οι προτεραιότητες.

Για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ο κ. Λιάμας δεσμεύθηκε ότι το 50% των εσόδων από τα τέλη παρεπιδημούντων και κοινόχρηστων χώρων θα διατίθενται για την τουριστική προβολή εντός κι εκτός Ελλάδας, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου του δήμου Βόλβης. Παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες για τη ανάδειξη των Λουτρών Νέας Απολλωνίας, με εφαλτήριο την αναγνώριση του φυσικού τους πόρου, που ήδη τα έχει καταστήσει ως ένα από τα μόλις 20 ελληνικά λουτρά τα οποία έχουν τη δυνατότητα να υποδεχθούν γκρουπ από ξένα ασφαλιστικά ταμεία. Παράλληλα, εξαγγέλθηκε η δημιουργία κέντρου θαλασσοθεραπείας στα Βρασνά σε δημοτικό ακίνητο. Με βάση δυο προγράμματα που ήδη έχουν εκπονηθεί καταγράφονται και αναδεικνύονται με ειδικές σημάνσεις όλα τα μνημεία του δήμου, ενώ δημιουργείται ειδική τουριστική πύλη στο διαδίκτυο, με επίκεντρο την προβολή των τοπικών αγροτικών προϊόντων και αγροτουριστικών δράσεων, ακόμα και μέσω e-shop. Η διασύνδεση του τουρισμού με τον αγροτικό τομέα θα γίνει πολύπλευρα, τόσο με την προβολή των τοπικών προϊόντων σε αγορές όπως η σερβική μέσω ήδη διαμορφωμένων συνεργασιών (δήμοι Κρούσεβατς και Νις), όσο και με την δημιουργία μόνιμων εκθετηρίων τοπικών προϊόντων σε Σταυρό, Βρασνά και Ασπροβάλτα, όπου συγκεντρώνεται ο κύριος όγκος χιλιάδων Ελλήνων και ξένων τουριστών.

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ στο δήμο Βόλβης αναπτύσσεται με την δημιουργία Παρατηρητήριου Αγροτικής Καινοτομίας και Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα με έδρα τη Ν. Μάδυτο και αντικείμενο την αύξηση της απόδοσης των καλλιεργειών, την υποβοήθηση της πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων και τη χρηματοδότηση αγροτικών επιχειρήσεων. Απώτερος στόχος η δημιουργία τοπικών προϊόντων με τη δική τους «ταυτότητα». Προωθείται η ίδρυση Αγροτικής Σχολής σε ένα από τα ανενεργά σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Εγνατίας, για την εκπαίδευση Νέων –και όχι μόνο- Αγροτών του δήμου Βόλβης, που θα συνδέεται με το Παρατηρητήριο αγροτικής καινοτομίας. Μετά από την αποτύπωση της δημοτικής περιουσίας που έχει ήδη γίνει ο κ. Λιάμας δεσμεύτηκε και για την παραχώρηση οικοπέδων προς καλλιέργεια σε νέους δημότες.

Στο πλαίσιο των ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ εκτός από την ολοκλήρωση του έργου κατασκευής αποχετευτικού δικτύου και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων σε Σταυρό και Βρασνά προϋπολογισμού 22,5 εκατ. ευρώ (από τα μεγαλύτερα στη Βόρεια Ελλάδα) που αρχίζει η εγκατάσταση των εργοταξίων, προβλέπεται ακόμα η δημιουργία αποχετευτικών δικτύων σε πρώτη φάση σε Σχολάρι, Προφήτη, Αρέθουσα και σταδιακά σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Συνεχίζονται οι ενέργειες απόδοσης του λιμανιού Σταυρού στο δήμο Βόλβης που θα οδηγήσουν στη δημιουργία τουριστικού αγκυροβολίου.

Ακόμα, ιδιαίτερα αναφορά έγινε στις ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ του δήμου Βόλβης για την υλοποίηση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας ύψους 10 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη δρομολογήσει  Εγνατία Οδός και Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, για την ένταξη του δήμου Βόλβης στο δίκτυο συγκοινωνίας του ΟΑΣΘ, για τη διακοπή της επένδυσης του Χρυσού και την απαγόρευση διέλευσης των φορτηγών της που μεταφέρουν επικίνδυνα απόβλητα μέσα από τους δρόμους του δήμου καθώς και  για την απόδοση του Κάμπινγκ Ασπροβάλτας στο δήμο Βόλβης για αξιοποίηση του.

Ακόμα ο Διαμαντής Λιάμας εξήγγειλε ενδεικτικά:

 • για τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, την απόδοση όλων των ανενεργών σχολικών κτιρίων στους πολιτιστικούς συλλόγους  κάθε περιοχής και την ανάπτυξη Καλλιτεχνικού Κάμπινγκ στον Σταυρό
 • για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ την ανάπτυξη οικοτουριστικών προγραμμάτων στη λίμνη Βόλβη και αντιπυρική θωράκιση δασών (η αρχή έγινε με το δάσος των Στεφανινών),
 • για την ΠΑΙΔΕΙΑ την κατασκευή παιδικών σταθμών και την ανάπτυξη προγράμματος δια βίου μάθησης,
 • για τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ την ενίσχυση των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού και την συντήρηση των γηπέδων με παράλληλη κατασκευή νέων.

Ο δήμαρχος Βόλβης και εκ νέου υποψήφιος Διαμαντής Λιάμας, έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:

«Κυρίαρχός μου στόχος είναι το καλό όλων των δημοτών, όπου κι αν βρίσκονται, ότι κι αν πιστεύουν, ότι κι αν ψηφίζουν. Απέδειξα περίτρανα στην πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια στα κοινά, ότι δεν έχω εξαρτήσεις κανενός είδους, και πορεύθηκα πάντα με διαφάνεια, με εντιμότητα, με αξιοπρέπεια και με ήθος. Αυτά θα είναι και τα χαρακτηριστικά της δημοτικής αρχής μας για την επόμενη πενταετία. Μαζί με σκληρή δουλειά και αμέριστη αλληλεγγύη για όσους δοκιμάζονται αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Το πρόγραμμα του συνδυασμού μας κινείται πάνω στις τροχιές της ανάπτυξης με μοναδικό κριτήριο το πώς θα προκόψουν οι άνθρωποι του δήμου μας.    Εδώ δεν υπάρχει χώρος για μικροπολιτικά συμφέροντα, προσωπικές φιλοδοξίες και ιδιωτικά οφέλη. Βάζουμε το κοινό συμφέρον πάνω από όλα τα άλλα. Είναι ένα πρόγραμμα που θα εφαρμόσουμε για όλους ανεξαιρέτως τους δημότες χωρίς δικούς μας και δικούς τους.

Δυο μόλις εβδομάδες απέμειναν από τις εκλογές. Έχετε μια μοναδική ευκαιρία να βάλετε στην άκρη το σκοτεινό παρελθόν και όσους απεργάζονται την επιστροφή σε αυτό. Συνεχίστε να προχωρείτε μπροστά με θάρρος, εμπιστευτείτε αυτούς που γνωρίζουν προβλήματα αλλά και τις λύσεις, επιλέξτε εκείνους που επέδειξαν συνέπεια και συστηματικά έφεραν αποτελέσματα, προτιμήστε όσους δείχνουν με πράξεις την αλληλεγγύη τους προς όλους τους δημότες.

Η επιλογή είναι μια στις 18 Μαΐου. Ο συνδυασμός «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη». Μια επιλογή ανάπτυξης και προόδου για τον δήμο Βόλβης. Μια επιλογή νίκης».

 

2 thoughts on “Πρόγραμμα του συνδυασμού «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη»

 1. 1 Μας φέρατε σε τέτοια θέση ώστε η πρώτη προτεραιότητα σας είναι να δημιουργήσετε γραφείο ελεημοσύνης. Ούτε καν τον χαρακτήρα του Έλληνα δεν ξέρετε? Το τι θα πει φιλότιμο είναι άγνωστη λέξη σε σας? Ο Έλληνας δεν θέλει ελεημοσύνη κ. Λιάμα. Δουλειά θέλει.

  2. Δηλαδή ξοφλήσατε τα 9 εκατ ή από την άλλη μέρα των εκλογών θα μας πείτε πως για τα επόμενα πέντε χρόνια πρέπει να εξοφλήσετε το υπόλοιπο των 9 εκατ.?

  3.Πόσα είναι τα έσοδα από τα τέλη παρεπιδημούντων και κοινόχρηστων χώρων?

  4. Η δημιουργία κέντρου θαλασσοθεραπείας στα Βρασνά σε δημοτικό ακίνητο? Μήπως εννοείτε στον οικισμό της Παραλίας Βρασνών? Αυτό που έβαλε στο μάτι ο ΤΑΥΠΕΔ?

  5. Για ποιο κάμπινγκ Ασπροβάλτας μιλάτε? Αυτό που έβγαλε σε δημοπρασία προς πώληση το Ελληνικό δημόσιο?

  Δεν συνεχίζω γιατί τα υπόλοιπα….. Ας κρίνει ο κόσμος.

  Εκείνο που δεν μπορεί σίγουρα κανείς να αμφισβητήσει είναι το ήθος σας. Σε όλα τα υπόλοιπα δεν με πείσατε κ. Λιάμα. Εύχομαι να πείσετε την πλειοψηφία των συνδημοτών μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.