Επείγουσα η κατάρτιση με διαδικασίες “fast track” νέου τεχνικού προγράμματος βασικών δημόσιων υποδομών σε κάθε Τοπική Κοινότητα

Με τη σφραγίδα της σημερινής Κυβέρνησης  έρχονται ακόμη χειρότερες μέρες για την Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Τα μνημονιακά μέτρα τιμωρούν την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες και το επιχείρημα που χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν τις νέες περικοπές  είναι αστείο. Επικαλούνται ότι πλέον οι προϋπολογισμοί των Δήμων είναι πλεονασματικοί.

Είναι φανερό ότι η κεντρική εξουσία με την πράξη αυτή, που αποτυπώνεται στις σελίδες του νέου πολυνομοσχεδίου, έχει αποφασίσει να εξοντώσει την αυτοδιοίκηση, το μόνο θεσμό του κράτους  που λειτουργεί ακόμη και στηρίζει με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια,  τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την κρίση.

Με δεδομένη την μείωση έως και 60% των κρατικών επιχορηγήσεων στον οικονομικό Προϋπολογισμό μέσω του οποίου πρόκειται να χρηματοδοτηθούν όλα τα αναγκαία έργα και υποδομές που θα γίνουν στο επόμενο έτος, μια είναι η μοναδική επιλογή μας :

να κατευθύνουμε την ροή διαθέσιμων κεφαλαίων προς τα έργα που αποτελούν ασπίδα προστασίας του Δ.Βόλβης και εξασφαλίζουν την σταθεροποίηση της λειτουργικότητας των Τοπικών Κοινοτήτων, ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία και η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Στον Δ.Βόλβης οι βασικές δημόσιες υποδομές είναι πολύ κατώτερες απ’ αυτές που απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες.

Είναι μια κατάσταση που διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια και δεν μπορεί ν’ αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη.

Για να αλλάξει, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να επιλεγούν ξεκάθαροι στόχοι και να δρομολογηθούν συγκεκριμένα τεχνικά  προγράμματα.

Τα βασικά έργα προτεραιότητας & οι  παρεμβάσεις του προγράμματος πρέπει να  είναι :      

1.ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ  ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ με αντικατάσταση των φθαρμένων αγωγών του δικτύου ύδρευσης,  κατασκευή νέων παροχών όπου απαιτείται, καθαρισμός όλων των υφιστάμενων δεξαμενών, και εξασφάλιση γεωτρήσεων παροχής πόσιμου ύδατος.

2.ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ COMBACT  ΣΤΑΘΜΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΛΥΜΑΤΩΝ στις κοινότητες και οικισμούς που δεν διαθέτουν μόνιμο αποχετευτικό δίκτυο.

3.ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ  ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ με κατασκευή μικρών ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ σε κάθε Τ.Κ., συνεχή καθαρισμό του οδικού δικτύου των Τοπικών  Κοινοτήτων, κοινόχρηστων χώρων, περισυλλογή και απόρριψη άχρηστων αντικειμένων κλπ.

4.ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ  (ΑΣΤΙΚΟ & ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ)   με αποκατάσταση κατασκευαστικών αστοχιών,  και φθορών μέσω εφαρμογής προγράμματος προληπτικής συντήρισης.

5.ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΛΑΒΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ.

6.ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΟΣ με στόχο να εξομαλύνει  τις πλημμυρικές  αιχμές σε έντονες καταιγίδες που εισέρχονται στο δίκτυο και να αποτρέψει τη μεταφορά φερτών υλικών (λάσπη κλπ).

7.ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΧΩΡΩΝ.

8.ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ.

9.ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ που θα συνδέει εσωτερικά όλες τις  Τοπικές κοινότητες (Τ.Κ).

Απαραίτητο εργαλείο υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος «ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ» είναι η  ίδρυση  «ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ» η οποία θα αποτελέσει τον κορμό της κατασκευαστικής αυτοδυναμίας του Δ.Βόλβης, συμβάλλοντας στην αποδοτικότερη διαχείριση του ήδη μειωμένου δημοτικού προϋπολογισμού!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΟΛΒΗΣ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty − nineteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.