Προς τους φερέλπιδες* νέους συμβούλους

iparxi-elpida
Προς τους φερέλπιδες* νέους συμβούλους

Εχθές
Τα προεκλογικά «αερολογίδρια» του κ. Δημάρχου ενθουσίασαν δια το σοφόν περιεχόμενον, τους ημετέρους οπαδούς και λοιπούς ευγενείς παρατρεχάμενους.
Απογοήτευσαν όμως τους ορθοφρονούντας οι οποίοι γνωρίζουν το κενόν παρελθόν και τας απραγματοποιήτους υποσχέσεις, της παρελθούσης τετραετίας, η οποία ελησμονήθη μπροστά στην αίγλη της νέας 5ετίας πλέον, με τας μεγάλας και θαυμαστάς προσδοκίας, εις τας οποίας προσετέθησαν και ελπίδαι τινές. Το μόνο έργο της παρελθούσης τετραετίας ήταν το απόλυτο μηδέν και το τίποτα

Σήμερα
Εις τον Δήμον υπάρχει μόνον η έδρα. Oι ημέτεροι υπεύθυνοι των οικισμών και χωρίων έχουν επιφορτισθεί με το βαρύ έργον να μην ενοχλούν με αιτήματα, προβλήματα και τα όμοια, λησμονώντας τας επιταγάς και τας ανάγκας των οικείων συντωπιτών.   Εξυπηρετεί η αδράνεια, η αδιαφορία και ο εφησυχασμός. Ο Δικανικός* λόγος είναι πάντα ισχυρός και πειστικός δια τους διαμαρτυρόμενους κι ενοχλητικούς.

Εντυπωσιακά μελλοντικά ίσως έργα της φιγούρας και φαγούρας θα αποπροσανατολίσουν από τα μεγάλα δυσεπίλυτα και δύσκολα προβλήματα. Ο εφικτός και εύκολος δρόμος βολεύει και δεν στενοχωρεί. Αφού οι υποσχέσεις για τα δύσκολα λησμονούνται την επαύριον της νίκης, τη μέθη και τον οίστρο της εξουσίας. Ο Δήμαρχος και οι ημέτεροι μπορούν και ξεχνούν με ελαφράν την συνείδησιν και άνετα τας υποσχέσεις των. Το μεγαλύτερο πολυδιαφημιζόμενον έργο που οι φωτογραφίες μετά των εργολάβων κυκλοφορούσαν αφειδώς* στο διαδίκτυον κατά την προεκλογικήν περίοδον, ακόμη δεν ξεκίνησε.

Αύριο
Τούτα λέγω εις ένα έκαστον των συμβούλων και των υποτακτικών του Δημάρχου. Των εκλεγμένων από το λαό για να κάμουν έργο. Ας δείξει ο καθένας το έργο του, όχι επειδή ψηφίστηκε ή είναι υπόχρεος να πράξει, αλλά εκ του περισσού*, ας μετρήσει το μπόι του στην αρχή αλλά και στο τέλος της πενταετίας.

Αναμένουμε την ευαισθησία των συμβούλων και των τοπαρχών μπροστά στην αδιαφορία. Αναμένουμε το ενδιαφέρον και τις προτάσεις τους προς το Δήμο.

Γιάννης Ηλιάκης

*Φερέλπιδες = αυτοί που φέρνουν την ελπίδα
*Δικανικός = ρητορικός λόγος  που εκφωνείται κατά τη διάρκεια μιας δίκης
*Αφειδώς = με γενναιοδωρία, σπατάλη, άφθονα
*Περισσού = Ευρισκόμενος σε ποσότητα πέραν της απαραίτητης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ten − two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.