Προ(σ)κλήσεις υποκρισίας!

logo-nanakos

Όλοι μας, επί σειρά ετών, γίναμε μάρτυρες του αποτυχημένου τρόπου πολιτικής συμπεριφοράς και διαλόγου μεταξύ «κωφών», που κυριάρχησε στην πολιτική ζωή της χώρας και κάθε τοπικής κοινωνίας.Εν τω μεταξύ, τα ανομολόγητα συμφέροντα, η διαπλοκή, η ανομία, η μιζέρια και τόσα άλλα, θριάμβευσαν και τα προβλήματα παρέμεναν άλυτα, ο τόπος μας βάδιζε ολοταχώς προς το παρελθόν!Η παράταξή μας, «Όλοι μαζί! Για το καλό μας» δίνει στην πράξη το στίγμα της αλλαγής νοοτροπίας και συμβάλλει από την πρώτη στιγμή στην δημιουργία κλίματος συναίνεσης και ομοψυχίας, απαλλαγμένης από κομματική αντιπαλότητα και διχόνοια, που πάντοτε χαρακτήριζε τις εκλογικές αναμετρήσεις.Σήμερα, η οικονομική κρίση, ξεγύμνωσε όλες τις αδυναμίες της κοινωνίας μας.

 • Την αρρώστια του «κομματισμού», με τα διαλυτικά φαινόμενα των «δικών μας παιδιών»,
 • Την μεταχείριση του κράτους και των δήμων σαν «λάφυρο» και ιδιοκτησία της εκάστοτε πλειοψηφίας,
 • Την εκμετάλλευση της ανάγκης των ανθρώπων για εργασία, ως μέσο εκβιασμού και ψηφοθηρίας,
 • Τις αναρίθμητες καταχρήσεις εξουσίας και χρήματος των φορολογούμενων πολιτών, που σήμερα δειλά-δειλά έρχονται στο φως,
 • Την περιφρόνηση των θεσμών, με πρόσχημα τα πρόσωπα που τους εκπροσωπούν,
 • Την περιφρόνηση κάθε έννοιας κοινής λογικής και κοινού συμφέροντος!

nanakos-walkingΤα ζήσαμε, ιδιαίτερα οι μεγαλύτεροι και λιγότερο οι νεότεροι σε ηλικία, αλλά τελικά, είχαν ως αποτέλεσμα την αποστροφή και αηδία για τους πολιτικούς και την πολιτική.

Εμείς, η μοναδική ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ δημοτική παράταξη στον Δήμο Βόλβης, «Όλοι μαζί! Για το καλό μας», εκφράζουμε το ΝΕΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, το ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, την σύγχρονη αντίληψη για την πολιτική.

Εφαρμόσαμε και εφαρμόζουμε στην πράξη τον πολιτικό πολιτισμό που χρειάζεται ο τόπος μας για να πάει μπροστά.

 • Είμαστε απαλλαγμένοι από κάθε είδους εξαρτήσεις, από κέντρα και συμφέροντα, που δεν ωφελούν τον τόπο μας,
 • Δεσμευόμαστε ΜΟΝΟ από τους συμπολίτες μας και το ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ,
 • Προτείνουμε σωστές και ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα, με το πρόγραμμά μας,
 • Η προεκλογική μας προσπάθεια, στηρίζεται σε ηθικές αρχές και αξίες,
 • Αποσκοπούμε να ενώσουμε την κοινωνία μας.

Σεβόμαστε τους θεσμούς και αυτός είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του απερχόμενου Δήμαρχου Βόλβης, αλλά γνωρίζουμε ότι η πρωτοβουλία του είναι υποκριτική.

Η συνάντηση που ζήτησε ο απερχόμενος Δήμαρχος Βόλβης, ήταν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα «παλαιάς κοπής», που ταιριάζει απόλυτα στην νοοτροπία του παρελθόντος που υπηρετεί με συνέπεια.

Οι Υποψήφιοι των άλλων δύο συνδυασμών επέλεξαν την αποχή τους από την συγκεκριμένη συνάντηση, καταγγέλλοντας τον σημερινό δήμαρχο και τα στελέχη του συνδυασμού του για πιέσεις και εκβιασμούς συνδημοτών.

Ο καθένας έχει την δυνατότητα της επιλογής της τακτικής που ακολουθεί .

Όλοι και όλα, όμως, κρίνονται και αξιολογούνται από τους δημότες, που θα κληθούν να κάνουν την επιλογή τους σε ένα μήνα.

Υπενθυμίζουμε στον απερχόμενο Δήμαρχο και πληροφορούμε τους συμπολίτες μας ότι, πολύ νωρίτερα, με επιστολή μας τον Ιανουάριο (την οποία επισυνάπτουμε) ζητούσαμε συνάντηση, την οποία απέφυγε επιμελώς! (Το περιεχόμενο της επιστολής μπορείτε να το δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ)

Πέρα από τις φτηνές δικαιολογίες που μπορεί να προβάλλει, όφειλε να μας συναντήσει, ως απλούς πολίτες.

Ζητήσαμε την συνάντηση, τον Ιανουάριο, για να προτείνουμε και να δεσμευτούμε σε θέματα πολιτικής συμπεριφοράς και πολιτισμού, που θα επέτρεπαν στους πολίτες να κρίνουν ελεύθερα πρόσωπα και προγράμματα.

Ζητήσαμε την συνάντηση, τον Ιανουάριο, για να μας ενημερώσει, όπως έχει υποχρέωση.

Γνωρίζουμε γιατί απέφυγε την συνάντηση τότε.

 • Γιατί, λόγω της ανυπαρξίας και της πλήρους αποτυχίας της σημερινής διοίκησης, που οδήγησε τον τόπο μας πολλά χρόνια πίσω, δεν θα είχε απαντήσεις στα ερωτήματά μας.
 • Γιατί, «μαγείρευε» πως να παραπέμψει μετά τις εκλογές, το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για τα Λουτρά και να αποφύγει τις σαφείς πολιτικές ευθύνες του.
 • Γιατί, είχε πολλή «φούρια», ασχολούμενος με το πώς να ξεγελάσει ακόμη μια φορά τους δημότες, στις επερχόμενες εκλογές.
 • Γιατί σχεδίαζε τις μεθόδους και τις πρακτικές που χρησιμοποιεί, για να παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα.
 • Γιατί το μόνο που γνωρίζει καλά, είναι να χρησιμοποιεί τον Δήμο μας, σαν να είναι προσωπική του ιδιοκτησία.
 • Γιατί ήθελε να καταφύγει στις αχαρακτήριστες πρακτικές του ιδίου και των στενών συνεργατών του, τους οποίους άλλοτε καλύπτει και άλλοτε καθοδηγεί.

Τα γνωρίζουν όλοι στον Δήμο μας. Ζημίωσαν τον Δήμο μας.

Το όνομα της παράταξής μας, «Όλοι μαζί! Για το καλό μας», είναι το μήνυμά μας στους συνδημότες μας και εκφράζει το όραμά μας, ενωμένοι να καλυτερέψουμε τον τόπο μας.

Το λέμε και το εννοούμε!

Το κάνουμε πράξη!

Σεβόμαστε κάθε συμπολίτη μας. Δεν πιέσαμε, δεν εκβιάσαμε κανένα.

Απευθυνόμαστε στην ελεύθερη συνείδηση και ανεπηρέαστη κρίση κάθε συμπολίτη μας.

Ενωμένοι, μπορούμε.

Διχασμένοι, μόνο χάνουμε, ο καθένας και ο τόπος μας. Το είδαμε.

Καλούμε του συνδημότες μας, με καθαρή συνείδηση και ευθύνη, να δώσουν ένα τέλος στις νοοτροπίες και πρακτικές του κατεστημένου, κάθε είδους, που τόσο κακό δημιούργησε στον τόπο μας.

Όλοι μαζί! Για το καλό μας.

Όλοι μαζί! Μπορούμε καλύτερα.

Καθαρά και ξάστερα!

Ξεκάθαρη επιλογή,

για τον τόπο μας,

για το καλό μας

Μεταφορά από http://www.georgiosnanakos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eight − six =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.