Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλβης (Βίντεο)

Μια διαφορετική εικόνα παρουσίασε η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης την Παρασκευή 19 Απριλίου, καθώς δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, ήταν κάτω των 18 ετών!

Αυτό συνέβη, στο πλαίσιο της Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου από μαθητές λυκείων, που οργάνωσε ο δήμος Βόλβης σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων.
Οι μαθητές από το Γενικό Λύκειο Ασπροβάλτας, το Γενικό Λύκειο Σταυρού, το Γενικό Λύκειο Μαδύτου και το ΕΠΑΛ Σταυρού, κατέλαβαν όλα τα έδρανα και με τις ιδιότητες της δημοτικής αρχής και των δημοτικών συμβούλων, αγόρευσαν, αντάλλαξαν επιχειρήματα και κατέθεσαν προτάσεις, σε μια προσομοίωση της λειτουργίας ενός δημοτικού συμβουλίου.

Αγόρια και κορίτσια, ανέλαβαν όλους τους ρόλους, από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους, και τους συμβούλους τριών παρατάξεων, της πλειοψηφούσας παράταξης, της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Την προσομοίωση παρακολούθησε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλβης Νίκο Θωμά, ο οποίος μίλησε στους μαθητές για τη λειτουργία του συμβουλίου, δίνοντας πολύτιμες συμβουλές, ενώ παρευρέθηκαν και νυν δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και πρόεδρος τοπικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Βόλβης επισήμανε ότι οι μαθητές έδειξαν ενδιαφέρον για τα δημοτικά δρώμενα και είχαν πολιτισμένο επίπεδο στην αντιπαράθεση θέσεων και προτάσεων. «Η νέα γενιά», τόνισε χαρακτηριστικά, «αποτελεί ελπίδα για τον τόπο μας και οφείλουμε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να τη διευκολύνουμε. Μακάρι να είχαν παρακολουθήσει την προσομοίωση αυτή και ορισμένοι εν ενεργεία αιρετοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, που πάλι ήταν απούσα, μήπως και έπαιρναν χρήσιμα μαθήματα πολιτικού πολιτισμού και συνέπειας».

Η Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλβης είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενίσχυσης της συμμετοχικότητας των νέων στους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης στο οποίον μπορεί να λάβουν μέρος οι μαθητές του Δήμου Βόλβης.

Υπεύθυνοι οργανωτικής επιτροπής:
1) Στέλλα Σαλέπη
2) Ιωάννης Κοτζαγεριδης
3) Δημήτρης Σκαφτούρος

Συγχαρητήρια σε όλους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.