Σε εξέλιξη βρίσκεται η μελέτη αποκατάστασης του δρόμου Αρέθουσας –Βρασνών

Την ολοκλήρωση των αναγκαίων μελετών για τη δημιουργία έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης αναμένει ο δήμος Βόλβης, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Εγνατία Οδό.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκεται η μελέτη της Περιφέρειας για τα αντιπλημμυρικά έργα, όπου προβλέπεται και η αποκατάσταση της γέφυρας στο δρόμο Αρέθουσας –Βρασνών. Παράλληλα, αναμένονται και οι σχετικές μελέτες από την Εγνατία Οδό, οι οποίες όμως καθυστερούν πολύ και για τον λόγο αυτό, ο δήμος Βόλβης, εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον της.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, επέρριψε ευθύνες στην πολιτεία η οποία όπως είπε δεν έχει φροντίσει να θωρακίσει με αντιπλημμυρικά έργα την περιοχή. «Η κατασκευή της Εγνατίας Οδού, δυστυχώς αλλά φαίνεται ότι αποτέλεσε τη γενεσιουργό αιτία για την αύξηση των πλημμυρικών φαινομένων, γεγονός που έχει παραδεχθεί στο παρελθόν και η ίδια η εταιρεία. Ωστόσο, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας στις αρμόδιες αρχές, η αντιπλημμυρική θωράκιση άργησε χαρακτηριστικά. Αν και έχει δρομολογηθεί η συνολική αντιμετώπιση του θέματος και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της εκπόνησης των αντίστοιχων μελετών, ο δήμος Βόλβης δεν θα σταματήσει να ζητά την ταχύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος» υπογράμμισε ο δήμαρχος Βόλβης σε δήλωση του μετά τις πλημμύρες.

Ακόμα, στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα συνεχιστούν οι προσπάθειες αντιπλημμυρικής θωράκισης και σε άλλες περιοχές του δήμου Βόλβης, γι αυτό και μηχανήματα της πολιτικής προστασίας θα επιχειρήσουν στα ρέματα Μοδίου, Απολλωνίας, Νέας Απολλωνίας, Σχολαρίου καθώς και στον Ρήχιο ποταμό.

Μεταφορά από την έντυπη έκδοση Σεπτεμβρίου του περιοδικού του δήμου Βόλβης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ten − 7 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.