Σε εξέλιξη οι εργασίες τοποθέτησης νέων σωλήνων ύδρευσης στη Νέα Απολλωνία

volvi press 0 Σχόλια

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης νέων σωλήνων ύδρευσης στη Νέα Απολλωνία, από την Δημοτική Επιχείριση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόλβης (ΔΕΥΑΒ).

Πρόκειται για ένα έργο πνοής για την περιοχή της Νέας Απολλωνίας που αποτέλεσε και πάγιο αίτημα χρόνων για τους κατοίκους της. Η αντικατάσταση του παλιού αγωγού ύδρευσης ο οποίος είναι κατασκευασμένος από αμίαντο, και τροφοδοτεί με νερό τον οικισμό, διασφαλίζει την υδροδότηση της τοπικής κοινότητας.

Στη θέση του οαλιού αγωγού, τοποθετείται ένας πλαστικός αγωγός νέας τεχνολογίας – τρίτης γενιάς- διαμέτρου Φ160 και συνολικού μήκους 2,191 χλμ, ο οποίος είναι απόλυτα ασφαλής  για την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Παράλληλα έχει ξεκινήσει μια σειρά παρεμβάσεων (κατασκευή τεσσάρων φρεατίων εκκενωτών και τεσσάρων φρεατίων αερεξαγωγών), οι οποίες θα συντελέσουν στη σωστή λειτουργία του εξωτερικού υδραγωγείου.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα ικανοποιηθεί τόσο η τωρινή όσο και η μελλοντική ζήτηση σε νερό της ευρύτερης περιοχής
της Νέας Απολλωνίας. Το έργο που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014- 2020», έχει προϋπολογισμό 197.580,65 ευρώ.

Κείμενο από Περιοδική Έκδοση Δήμου Βόλβης – Μάϊος 2018

Σχόλια
Σχετικές Δημοσιεύσεις
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση