Στην αποκατάσταση ενός από τους σημαντικότερους επαρχιακούς δρόμους προχωρά η ΠΚΜ σε συνεργασία με το Δήμο Βόλβης

Ο δρόμος είναι κρίσιμος για τον τουρισμό της περιοχής, ενώ έχει υποστεί σημαντικές φθορές επειδή εξυπηρετεί βαριά κυκλοφορία.

Στην αποκατάσταση ενός από τους σημαντικότερους επαρχιακούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, καθώς εξυπηρετεί πολλές νταλίκες σε όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ κάθε καλοκαίρι «σηκώνει» πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση, προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Δήμο Βόλβης.

Πρόκειται για το δρόμο που συνδέει το Σταυρό με την Ολυμπιάδα, ο οποίος έχει υποστεί σοβαρότατες καταστροφές και φθορές και χρήζει άμεσης αποκατάστασης, διότι καθίσταται σταδιακά επικίνδυνος.

Το ποσό που θα δαπανήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι 360.000 ευρώ, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

Η επαρχιακή οδός Σταυρού – Ολυμπιάδας διασχίζει το Σταυρό (οδοί Γ. Παπανδρέου και Παλαιολόγου) τη Ρεντίνα, ενώ θα αποκατασταθούν και τμήματα του δημοτικού οδικού δικτύου του Δήμου Βόλβης που συμβάλλουν στο δρόμο.

Σε όλο το δρόμο θα γίνουν εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, ενώ θα κατασκευαστεί και δίκτυο αποχέτευσης, στο πλαίσιο του έργου «Κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης, αντλιοστασίων και καταθλιπτικών αγωγών των οικισμών Σταυρού και Βρασνών του Δήμου Βόλβης», που είναι σε εξέλιξη.

Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι πολύ σημαντικός για την τουριστική κίνηση όχι μόνο στο Δήμο Βόλβης, αλλά και στη βόρεια Χαλκιδική, ενώ σύμφωνα με δημοτικούς συμβούλους οι φθορές πολλαπλασιάστηκαν από την ραγδαία αύξηση της κίνησης μεγάλων φορτηγών οχημάτων, με βαρύτατα φορτία, από την «Ελληνικός Χρυσός», μετά τη λειτουργία του τοπικού μεταλλείου.

Η επαρχιακή οδός είναι εξάλλου ο μόνος δρόμος που βολεύει για τη μεταφορά μηχανημάτων και βαρύ εξοπλισμού προς το μεταλλείο της Ολυμπιάδας και μεταλλευμάτων από την Ολυμπιάδα. Αυτό εξαιτίας της αδυναμίας να δημιουργηθεί η απαιτούμενη νέα υποδομή ή ακόμη και να λειτουργήσει το λιμάνι του Στρατωνίου για τη θαλάσσια μεταφορά των φορτίων. Έτσι, όλη η βαριά κυκλοφορία βιομηχανικών φορτίων γίνεται μέσω της επαρχιακής οδού.

Στόχος είναι η αποκατάσταση του οδοστρώματος να έχει γίνει πριν την έναρξη της φετινής καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.