Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ο Κόμβος Λουτρών Λαγκαδά

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάχθηκε και χρηματοδοτείται η κατασκευή του ανισόπεδου Κόμβου της Εγνατίας Οδού στο ύψος των Λουτρών Λαγκαδά, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση (Αρ. Απόφ. 2014 με Αρ. Πρωτ. 138910/18-12-2017), ύστερα από αίτημα του αρμοδίου Υπουργού κ. Χρήστου Σπίρτζη.
Τη χρηματοδότηση του μεγάλου αυτού έργου υποδομής για τον Δήμο Λαγκαδά, ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί σε κοινή συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Λαγκαδά ο Πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. κ. Απόστολος Αντωνούδης και ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γιάννης Καραγιάννης.
Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση το έργο με τίτλο “Εργασίες Ολοκλήρωσης Α΄ Φάσης Α/Κ Λουτρών Λαγκαδά” εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2017, με φορέα υλοποίησης την Εγνατία Οδό Α.Ε. και προϋπολογισμό 4.500.000€.
Η ολοκλήρωση του έργου θα αποδώσει ιδιαίτερα σημαντικά οφέλη στον Δήμο Λαγκαδά.
Πέρα από την συγκοινωνιακή διευκόλυνση των Δημοτών Λαγκαδά, η κατασκευή του κόμβου θα αποτελέσει σημαντική τόνωση στην οικονομική ανάπτυξη της αγοράς του Λαγκαδά και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου, και θα συμβάλλει και στην ανάδειξη των Ιαματικών Λουτρών Λαγκαδά.
Η κατασκευή του Κόμβου θα εξασφαλίζει ταχύτερη και ευκολότερη οδική πρόσβαση, στην Δημοτική Ενότητα Σοχού, την Δημοτική Ενότητα Βερτίσκου και τον Δήμο Βόλβης του οποίου οι Δημότες, εξυπηρετούνται επί το πλείστον από τον Δήμο Λαγκαδά.
Τέλος σημειώνεται ότι η συνεργασία Δήμου Λαγκαδά και της Εγνατίας Οδού Α.Ε. βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μέσα στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη το προηγούμενο διάστημα από τις δύο πλευρές.
Η Εγνατία Οδός και ο Δήμος Λαγκαδά έχουν συνάψει προγραμματική σύμβαση για την αγροτική οδοποιία που θα ακολουθήσει το έργο της κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου, ενώ η μελέτη για την αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε περιοχές αρμοδιότητας του Δήμου Λαγκαδά έχει ήδη εγκριθεί, ενώ σχεδιάζεται να συναφθεί και νέα συνεργασία στον τομέα της σχολικής στέγης.
Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα του έργου, ο κ. Αντωνούδης επισήμανε ότι οι μελέτες είναι έτοιμες. Έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες με το Κτηματολόγιο, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία των απαλλοτριώσεων, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2018.
Στο τέλος του 2018 θα υπάρξει ανάδοχος ο οποίος θα προκύψει μέσω διαγωνισμού, και η κατασκευή του κόμβου θα διαρκέσει έναν περίπου χρόνο.

Πηγή: Δήμος Λαγκαδά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.