Συγκοινωνία ..Οι Δημότες ενός κατώτερου Θεού.

oasth_1Το πρόβλημα της συγκοινωνίας στον Δήμο Βόλβης σε κάποιες Δημοτικές Ενότητες είναι πλέον ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και επίλυσης. Η παντελής αδιαφορία της Δημοτικής αρχής για την μεταφορά και εξυπηρέτηση των Δημοτών έχει προκαλέσει μύδρους εναντίων του Δήμου. Οι περίφημες εξαγγελίες του σημερινού Δημάρχου προεκλογικά και οι υποσχέσεις για την ‘’συνένωση’’ των Δημοτικών ενοτήτων, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται στο Κέντρο του Δήμου – στον Σταυρό, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να χαρακτηριστεί. Η απάντηση ακούγεται στερεότυπα πάντα η ίδια, η κρίση…

Όμως πώς γίνεται, την ίδια εποχή, μέσα στην κρίση να υπάρχουν Αιρετοί που είναι πραγματικά πρότυπα, αφοσιωμένοι στο έργο που επιλέχθηκαν από τους Δημότες τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός τέτοιου Αιρετού είναι και ο Δήμαρχος Λαγκαδά, ο οποίος ζει και αγωνιά μαζί με τους Δημότες του καθημερινά και μάχεται για την επίλυση τους.

Σχετική επισήμανση έκανε και ο  Πρόεδρος του «Συλλόγου Εστιατόρων και κέντρων Διασκέδασης Σταυρού» Γιώργος Λιτσάκης λέγοντας “Ένα βασικότατο θέμα κι αγκάθι στην ανάπτυξη του συνολικού Επαγγελματικού Κόσμου στο Δήμο μας είναι το Θέμα της Διαδημοτικής Συγκοινωνίας”

Δελτίο τύπου δήμου Λαγκαδά

Ένα από τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τους Δημότες του Λαγκαδά είναι η συγκοινωνία.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Δημάρχου Λαγκαδά με τις Διοικήσεις του ΟΑΣΘ και της ΚΤΕΛ Α.Ε., το πρωί στο Δημαρχείο.
Ο Δήμος Λαγκαδά έθεσε εκ νέου τα πάγια αιτήματά του, ώστε να δοθεί ένα τέλος στα χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τους δημότες του.

Συγκεκριμένα, στην σύσκεψη συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν:

  1. Την επαναφορά των δρομολογίων της γραμμής 83 στην πρωτύτερη κατάσταση.
  2. Την ίδρυση νέας υπεραστικής γραμμής εξυπηρέτησης των Δημοτών «Ζαγκλιβέρι – Λαγκαδά», από την Δημοτική Ενότητα Καλινδοίων στην πόλη του Λαγκαδά.
  3. Τον επανασχεδιασμό της εξυπηρέτησης όλης της Δημοτικής Ενότητας Λαχανά με στόχο την συγκοινωνιακή σύνδεση -μέσω ΟΑΣΘ- των οικισμών Λευκοχωρίου, Καρτερών και Στεφανίων με την πόλη του Λαγκαδά.
  4. Την βελτίωση της ανεπαρκούς σήμερα συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης του ορεινού όγκου του Δήμου Λαγκαδά (ΔΕ Βερτίσκου & ΔΕ Σοχού) από και προς την πόλη του Λαγκαδά.
  5. Τον επανασχεδιασμό της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης του Δήμου Λαγκαδά επαναφέροντας το αίτημα κατασκευής ενός σύγχρονου σταθμού μετεπιβίβασης στην πόλη του Λαγκαδά, προκειμένου η έδρα του Δήμου να καταστεί κέντρο ανταποκρίσεων όλων των συγκοινωνιακών γραμμών προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως συμφωνήθηκε από όλες τις πλευρές, το προσεχές διάστημα η διαβούλευση θα συνεχιστεί, ώστε να βρεθούν άμεσες λύσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση τις επόμενες ημέρες θα οριστεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα κληθούν να παραστούν οι βουλευτές όλων των παρατάξεων της Β´ Θεσσαλονίκης και οι διοικήσεις των ΟΑΣΘ, ΚΤΕΛ και ΣΑΣΘ, για την άμεση δρομολόγηση των παραπάνω σημαντικών θεμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 + 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.