Σύμβαση για τον καθαρισμό ρεμάτων στις κοινότητες Περιστερώνα και Στίβου του δήμου Βόλβης

Υπεγράφη ανάμεσα στη Βούλα Πατουλίδου και το δήμαρχο Βόλβης, Διαμαντή Λιάμα

Προγραμματική σύμβαση που αφορά τον καθαρισμό ρεμάτων στις κοινότητες Περιστερώνα και Στίβου υπεγράφη από την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και τον Δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός της Σύμβασης είναι η συνεργασία των δύο συμβαλλόμενων μερών, για την υλοποίηση εργασιών καθαρισμού των ρεμάτων-χειμάρρων στις κοινότητες Περιστερώνα και Στίβου, δεδομένου ότι:

α) Η υλοποίηση των εργασιών κρίνεται αναγκαστική και επείγουσα ουσιαστικά και χρονικά, καθότι αφορά τον καθαρισμό των ρεμάτων – χειμάρρων στις κοινότητες Περιστερώνα και Στίβου.

β) Υπάρχει αδυναμία χρηματοδότησης της υπηρεσίας από ιδίους πόρους του Δήμου.

γ) Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για την χρηματοδότηση του εν λόγω έργου προϋπολογισμού 30.997,52 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) , που προέρχονται από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών.

Αντικείμενο της Σύμβασης είναι η εκτέλεση της υπηρεσίας:

«ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΩΝ – ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΒΟΥ» και συγκεκριμένα:

• Ο καθαρισμός των ρεμάτων από τη φυτική βλάστηση (χόρτα, καλάμια), προκειμένου να αποκατασταθεί η ροή.

• Η απομάκρυνση μπαζών και σκουπιδιών που δυσκολεύουν την ελεύθερη απορροή των υδάτων και που έχουν αποτεθεί στην κοίτη, την φορτοεκφόρτωσή τους και την μεταφορά τους προς αποκατάσταση και βελτίωση της παροχετευτικότητας.

Σημειώνεται ότι η προγραμματική σύμβαση ισχύει από την ημέρα της υπογραφής της από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη και έχει χρονική διάρκεια επτά μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 − sixteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.