“Πόλεμος” δηλώσεων μεταξύ της υπηρεσίας καθαριότητας δήμου Βόλβης και Προέδρου Νυμφόπετρας

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022, υπήρξε μία άκρως προσβλητική και αναληθής δημοσίευση εις βάρος του δήμου Βόλβης, από τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Νυμφόπετρας κ. Γεώργιο Δαμιανού, όπου επαναφέροντας στο προσκήνιο φωτογραφίες κατεστραμμένων κάδων –άγνωστο που και πότε τραβήχτηκαν- ένα χρόνο πριν, σχολιάζει ότι τίποτε δεν άλλαξε.

Δυστυχώς αλλά είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε στις ανακρίβειες που ειπώθηκαν και να διευκρινίσουμε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την αποκομιδή σκουπιδιών στη Νυμφόπετρα.
Στις αρχές του 2020 η Υπηρεσία Καθαριότητας δήμου Βόλβης προχώρησε σε μία ηλεκτρονική καταγραφή κάδων τόσο σε αριθμό, όσο και στην ψηφιακή αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης αυτών σε όλους τους οικισμούς του δήμου μας.

Διαπιστώθηκε μετά από την καταγραφή αυτήν (φώτο 1) ότι εντός του οικισμού της Νυμφόπετρας υπήρχαν πάρα πολλοί μικροί κάδοι, αρκετοί εξ αυτών φθαρμένοι, που συνέβαλαν και στο πρόβλημα της καθυστέρησης στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Επικοινωνήσαμε τότε με τον κ. Δαμιανού για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα και να αντικαταστήσουμε τους πολλαπλούς μικρούς κάδους με μεγάλους, έτσι ώστε να διευκολύνουμε το έργο της αποκομιδής των σκουπιδιών. Να αποφύγουμε τις πολλαπλές στάσεις, μειώνοντας έτσι και το χρόνο της αποκομιδής αλλά και τις μεγάλες φθορές των απορριμματοφόρων.

Ο πρόεδρος της Νυμφόπετρας μας υποσχέθηκε και μας διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα τη διαδικασία για την αντικατάσταση (η αντιστοιχία αντικατάστασης θα ήταν ένας μεγάλος κάδος στην θέση τριών μικρών), υποστηρίζοντας ότι θα έρθει σε συνεννόηση με τους κατοίκους του οικισμού του.
Δυστυχώς, αλλά έκτοτε δεν είχαμε καμία ενημέρωση, καμία πληροφόρηση, και καμία επικοινωνία από τον κ. Δαμιανού πάνω στο ζήτημα αυτό.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας θέλοντας να δώσει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, προχώρησε με δική της πρωτοβουλία στο να αντικαταστήσει, αρκετούς παλιούς και φθαρμένους κάδους με νέους, όλους σε άριστη λειτουργική και αισθητική κατάσταση, όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε παρακάτω.

Ωστόσο, παρά τις ενέργειες μας, ο πρόεδρος της Νυμφόπετρας εξακολουθεί να μην συνεργάζεται με την Υπηρεσία μας, για την κατάστρωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντικατάστασης των κάδων.
Από τη μια πλευρά διαμαρτύρεται για δήθεν καταστρεμμένους κάδους που παραμένουν σε αυτή την κατάσταση επί… ένα έτος, κι από την άλλη πλευρά δεν συνεργάζεται, νομίζοντας ότι εξυπηρετεί τους συγχωριανούς του, μόνο αν έχουν ο καθένας από έναν μικρό κάδο κοντά στο σπίτι του!
Είναι κατανοητό απ’ όλους τους δημότες ότι για την σωστή και ταχύτερη αποκομιδή των απορριμμάτων, η χωροταξική κατανομή των κάδων πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες και την ορθή λειτουργία της υπηρεσίας και όχι με βάση ψηφοθηρικές εξυπηρετήσεις και το «μοντέλο»: «κάθε σπίτι κι ένας κάδος».

Τον καλούμε και πάλι, να αφήσει το παιχνίδι των εντυπώσεων και να προσέλθει σε συνεργασία μαζί μας για το καλό των δημοτών. Αν συνεχίσει την τακτική της παραπληροφόρησης και της αντιπαράθεσης με την υπηρεσία καθαριότητας πιστεύοντας ότι θα αποκομίσει όφελος, τότε πλανάται πλάνην οικτράν.
Εμείς θα προχωρήσουμε, χωρίς αυτόν, να εργαζόμαστε απρόσκοπτα και απερίσπαστα προς όφελος του συνόλου.
Υπηρεσία Καθαριότητας
Δήμου Βόλβης

Απάντηση 

ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΕ ΑΝΆΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ#
Κ.Υπηρεσια καθαριότητας μιας και εσείς μου απευθύνεστε ανώνυμα,εγώ αποφάσισα να σας απάντησω επώνυμα και ως Πρόεδρος της Κοινότητας Νυμφόπετρας,σε ό,τι αφορά την δημοσίευση για τους κατεστραμμένους κάδους που υπάρχουν ακόμη στην Κοινότητα Νυμφόπετρας.

1)Στην φωτο 1 της καταγραφής σας που έγινε στις αρχες 2021 φαίνονται κάδοι σε Καλή κατάσταση ,ενω ειναι οι ποιο πολλοί κατεστραμμένοι,οπως για παράδειγμα απο την δυτικη εισοδο εως και την πλατεία περιπου(μπορουν οι κάτοικοι να δουνε την φώτο 1).Οι 37 φωτογραφιες που ακολουθούν δείχνουν την πραγματική σημερινή κατάσταση των κάδων.

2)Σύμφωνα με τις ανακρίβειες που λέτε ότι ειπώθηκαν από εμένα,σας απαντάω με τα δυο έγγραφα μου και τις δυο αποφάσεις Κοινοτικων Συμβουλίων(φωτο 2,3,4,5).

3)Στις αρχές του 2020 όπως λέτε υπήρχαν 13 κάδοι ανακύκλωσης μπλε ,για τους οποίους μας ενημερωσατε οτι πρέπει να αντικατασταθουν-αποσυρθουν με καινούργιους. Μπήκαν στην θέση αυτων 4 καινούργιοι και 9 μεταχειρισμένοι.Στις αρχές 2021 έγινε καταγραφή απο υπάλληλο της Υπηρεσίας σας.Μετά από την καταγραφή,προσπάθησα επανειλημμένα να έρθω σε επαφή,στο προσωπικό αριθμο του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ.Σαββοπουλο Χρήστο και ουδέποτε απάντησε στις κλήσεις μου,αλλα ούτε στα έγγραφα και στις αποφασεις μας.

4)Πότε σας υποσχέθηκα κάτι και τι?

5)Η υπηρεσία σας πότε δεν πήρε πρωτοβουλία να αντικαταστήσετε ,γιατί πολύ απλά εγώ σαν Πρόεδρος προσπάθησα με πολύ πίεση ακόμη και για την αντικατάσταση κάδων που καταστράφηκαν τελευταία απο το συνεργείο σας,και βέβαια δεν ήταν αυτοί που οι κάδοι που καταγράφηκαν προς αντικατάσταση.

6)Με κατηγορησατε στην ανάρτηση σας Κ.Υπηρεσια καθαριότητας ότι διαχειρίζομαι το μειζον πρόβλημα για ψηφοθηρικούςλόγους,με το μοντέλο # κάθε σπίτι ένας καδος #.Αποδείξατε όμως με τις πράξεις σας,ότι έσεις στηρίζετε αυτό το μοντέλο με βάση τις ψηφοθηρικες εξυπηρετήσεις,ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΩΝΤΑΣ τον Πρόεδρο της Κοινότητας και το Κοινοτικό Συμβούλιο ,στέλνοντας σε υποψήφιο σας,ΜΗ εκλεγμένο δύο μικρούς κάδους για να τους διανέμει βραδιάτικα σε συγκεκριμένα σπίτια. Δυστυχώς με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται οτι έσεις είστε αυτοι που για ψηφοθηρικούς λόγους κανετε επικοινωνιακά παιχνίδια.

7)Η υπηρεσία σας ποτε δεν συνεργάστηκε για την αντικατάσταση των καδων που καταγράφηκαν από εμάς.Εαν θέλετε να αποδείξετε οτι ενδιαφέρεστε να λύσουμε το μείζον αυτό πρόβλημα των κάδων ,σας προσκαλεσαμε στο Κοινότητα Κατάστημα (έγγραφο προσκληση φωτο 6)και θα χαρούμε να παρευρεθείτε,για να σας παρουσιάσουμε το ολοκληρωμένο σχέδιο μας.
Υ.Γ.
Επειδή αναφερθήκατε δημόσια στο πρόσωπο μου Κ.Υπηρεσια καθαριότητας ,ειμαι υποχρεώμενος να σας απαντήσω δημόσια. Αν νομίζετε ότι έσεις ενδιαφέρεστε περισσότερο από εμένα για τον τόπο μου(Νυμφόπετρα και Βαγιοχωρι),σίγουρα έσεις πλανασθε πλάνην οικτράν. Εγώ από πλευράς μου οσο και αν σας ενοχλεί αυτό,πάντα θα νοιάζομαι, θα πιέζω και θα προσπαθώ για το καλό του συνόλου και για κανένα προσωπικό όφελος. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑΣ ΝΥΜΦΌΠΕΤΡΑΣ
ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΓΕΏΡΓΙΟΣ


Τις φωτογραφίες που ανέβασε η Υπηρεσία καθαριότητας δήμου Βόλβης μπορείτε να τις δείτε ΕΔΩ

Δυστυχώς ο κ. Δαμιανού μας έχει μπλοκάρει και δεν μπορούμε να δούμε τα στοιχεία που αναφέρει. Τα κείμενα του μας τα έστειλε αναγνώστης και τα δημοσιεύουμε αυτούσια

volvipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

9 − 2 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.