Συνεχείς δράσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων του Δήμου Λαγκαδά

Γεύματα αγάπης διανεμήθηκαν χθες το πρωί σε οικονομικά αδύναμες και πολύτεκνες οικογένειες της Δημοτικής Ενότητας Ασσήρου, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Αγωγός Αλληλεγγύης» της «Bonatti J&P Άβαξ», κατασκευάστριας εταιρείας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑP σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λαγκαδά.

Ο Δήμος Λαγκαδά εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης υλοποιώντας συνεχώς νέες δράσεις για την ενίσχυση των δομών πρόνοιας και την έμπρακτη στήριξη των ευπαθών ομάδων του Δήμου. Τις προηγούμενες ημέρες, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων διανεμήθηκαν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέματα με βασικά είδη διατροφής σε 800 οικογένειες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στις αρχές του έτους, ο Δήμος Λαγκαδά εξασφάλισε για πρώτη φορά χρηματοδότηση ύψους 234.000€. για τις κοινωνικές του δομές με την ένταξη στο Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία» – Άξονας Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΠ», ΕΣΠΑ 2014-2020. Οι δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου που μέχρι σήμερα λειτουργούν με ίδιες δαπάνες του Δήμου, θα ενισχυθούν το επόμενο διάστημα ακόμη περισσότερο και θα στελεχωθούν με ειδικούς επιστήμονες, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των δράσεών τους.

Παράλληλα σε συνεργασία με φορείς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ο Δήμος υλοποιεί επιπλέον δράσεις σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, επεκτείνοντας τις κοινωνικές παροχές προς τους συνδημότες που το έχουν ανάγκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16 − 8 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.