Τι αλλάζει στις Σκουριές…

ergostasio skour_425xΗ εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού με την τοποθέτηση του πρώτου ημιαυτογενούς μύλου λειοτρίβησης (Sag Mill) στο Εργοστάσιο Εμπλουτισμού ολοκληρώθηκε και σηματοδοτεί την πλήρη εξέλιξη του έργου των Σκουριών, καθώς αποτελεί το πρώτο κομμάτι εξοπλισμού που εγκαθίσταται στο εργοστάσιο. Με αυτό τον τρόπο, μπήκαν οι βάσεις για ένα από τα σημαντικότερα έργα στην ΒΑ Χαλκιδική, τα τελευταία πενήντα χρόνια, αλλά και σε ευρύτερο πλαίσιο για την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική.

Σε όλα τα στάδια της διαδικασίας που διήρκεσε μήνες: συντήρηση υλικού, μεταφορά, κατασκευή βάσης, ανύψωση, μοντάρισμα και εγκατάσταση, η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν ο συντονισμός πλήθους εμπειρογνωμόνων, επιστημόνων και τεχνικών από επτά διαφορετικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της φινλανδικής εταιρείας που τον σχεδίασε.

Με διάμετρο 10 μέτρων, μήκος 4,5 μέτρων και βάρος 500 τόνων, η μεταφορά και η ανύψωση του μύλου αποτέλεσαν ένα εγχείρημα υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο για την μεταφορά των 8 κομματιών του μύλου, χρειάστηκαν 2.000 χλμ δοκιμαστικών δρομολογίων ώστε να χαραχθεί η τελική διαδρομή. Για την ανύψωση καθενός από τα κελύφη εκτός από τεχνογνωσία χρειάστηκε γερανός με ανυψωτική ικανότητα που ξεπερνά τους 350 τόνους.

Με δυνατότητα επεξεργασίας 1.000 τόνων υλικού την ώρα, ο μύλος λειοτρίβησης στο Εργοστάσιο των Σκουριών αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα και υψηλών επιδόσεων και προδιαγραφών, μηχανήματα στην Ευρώπη. Και βάζει τα θεμέλια για την έναρξη της παραγωγικής διαδικασίας στις Σκουριές, που πρόκειται εκτός από χαλκό και χρυσό να δώσει την προοπτική σταθερών θέσεων εργασίας, για πάνω από δυο δεκαετίες.

Πηγή : agelioforos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13 − one =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.