Τι λέει το ΥΠΕΣ για την παιδική χαρά όπου ακρωτηριάστηκε το αγοράκι

παιδική χαρά ατύχημα2Με αφορμή το τραγικό περιστατικό που συνέβη το Σάββατο στα Γιάννενα, όπου αγοράκι έχασε τον αντίχειρά του, παίζοντας στην τσουλήθρα παιδικής χαράς, το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ποια είναι τα στάδια ελέγχου για να δοθεί η πιστοποίηση.

Όπως σημειώνεται, είναι απαραίτητοι οι έλεγχοι: πρώτον, της Τεχνικής Υπηρεσίας του οικείου Δήμου, δεύτερον, ενός εκ των διαπιστευμένων προς τη διενέργεια ελέγχων φορέων από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης και, τρίτον, της τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών Χαρών της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Όσες δε παιδικές χαρές δεν διαθέτουν την αντίστοιχη πιστοποίηση πρέπει να σφραγιστούν.

Το υπουργείο έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική πλατφόρμα επικοινωνίας για την υποβοήθηση των δήμων και των αποκεντρωμένων διοικήσεων, με την παροχή οδηγιών και πληροφοριών σχετικά με τις παιδικές χαρές, με αφορμή και το πρόσφατο ατύχημα που σημειώθηκε σε παιδική χαρά του δήμου Ιωαννιτών.

Επίσης, με πρόσφατο έγγραφό του προς όλες τις αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας, το υπουργείο έχει ζητήσει ενημέρωση σχετικά με την πορεία του έργου των Επιτροπών Ελέγχου Παιδικών Χαρών, με στόχο τον έγκαιρο και ουσιαστικό έλεγχο και πιστοποίηση όλων των αντίστοιχων υποδομών και την προστασία της παιδικής ηλικίας.

Συγκεκριμένα, δε, για την παιδική χαρά των Ιωαννίνων το υπουργείο επισημαίνει ότι δεν διαθέτει την απαιτούμενη κατά τα ανωτέρω πιστοποίηση, λόγω προβλήματος που διαπιστώθηκε σε ένα από τα όργανα αυτής και σύμφωνα με την αλληλογραφία του υπουργείου με την αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 − 2 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.