Τι προβλέπει ρύθμιση για το προσωπικό καθαριότητας των δήμων

kathariotitaΕυνοϊκές ρυθμίσεις για τους υπαλλήλους των ΟΤΑ και ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων, προβλέπει ο νόμος 4258/2014 στο άρθρο 31 του ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 14 Απριλίου.

Συγκεκριμένα με την τροπολογία καθορίζονται τα εξής:

Το προσωπικό των δήμων που εργάζεται στις υπηρεσίες καθαριότητας δεν εμπίπτει στον περιορισμό των 16 ωρών υπερωριών τον μήνα. Για τους συγκεκριμένους, η υπερωριακή εργασία κατά τις Κυριακές, τις αργίες και τις νυχτερινές ώρες δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 30 τον μήνα. Επίσης, τους δίνεται αναδρομικά σε χρήμα (αφού αποτιμηθούν) το γάλα και τα άλλα μέσα ατομικής προστασίας που τυχόν δεν τους παρείχαν οι δήμοι.

Δίνεται η δυνατότητα να χορηγηθούν έως το τέλος του έτους οι νέες εγκρίσεις στους φορείς (ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, καθώς και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου της Αυτοδιοίκησης) για τις πάσης φύσεως προσλήψεις προσωπικού. Η διαδικασία έχει «παγώσει» λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

Πηγή:  http://tameteora.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13 + thirteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.