Το νερό της Νυμφόπετρας και η αδιαφορία (;) του Προέδρου

Το ζήτημα της ύπαρξης του ουρανίου στο νερό της Τοπικής Κοινότητας Νυμφόπετρας , που προεκλογικά έγινε όπλο στην φαρέτρα της Προεκλογικής Συμμαχίας της νυν πλέον Αντιπολίτευσης αλλά και του τότε λαλίστατου, νυν πλέον εκλεγμένου τωρινού Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Νυμφόπετρας επανέρχεται στην επικαιρότητα.

Μέρες και νύχτες δεκάδες αναρτήσεις έγιναν, σχολιάζοντας αρνητικά την κάθε προσπάθεια της επίλυσης του προβλήματος από τον απερχόμενο πλέον Πρόεδρο της  ΔΕΥΑ Βόλβης  κ. Ανδρέα Γαβριηλίδη.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο πρόβλημα ήρθε και προστέθηκε και το γεγονός της δολιοφθοράς της γεώτρησης, γεγονός που  χαρακτηρίστηκε ως «φαντασίωση» παρ όλο που έγινε γνωστό και καταγγέλθηκε από τον Πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Τηλέμαχο Βακουφάρη, κατοίκου Νυμφόπετρας.

Κάπως έτσι φτάσαμε στον Σεπτέμβριο του 2019.

Οι εκλογές τελείωσαν, όσοι εκλέχθηκαν ορκίστηκαν όμως μερικοί ακόμα διατελούν σε κατάσταση νιρβάνας, μεθυσμένοι από την «επιτυχία» τους, παραβλέποντας τα όσα συμβαίνουν.

Θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη ευαισθησία, από τον νεοκλεγέντα Πρόεδρο της Κοινότητας Νυμφόπετρας. που έσπευσε να βάλει στον προφίλ του τον όρκο «να εκπληρώνει τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά του», σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, που έχει να κάνει με την υγεία των συντοπιτών, και τους ταλαιπωρεί εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Αλλά μάλλον εφόσον ο σκοπός επετεύχθη, τα υπόλοιπα θα γίνουν … «εν καιρώ»?

Εικόνα 1

Στις 2 Σεπτέμβρη κάτοικος Νυμφόπετρας η οποία δίνει στον Πρόεδρο τα συγχαρητήρια  ζητά πληροφόρηση γράφοντας στο προσωπικό προφίλ του  «ενημέρωσε μας για το νερό». (Εικόνα 1)

Προφανώς ούτε η ανάρτηση του διαχειριστή του Nymfopetranews δεν συγκίνησε τον Πρόεδρο να κινηθεί ως όφειλε βάση των καθηκόντων και των υποχρεώσεων που απορρέουν από το αξίωμα του Προέδρου της Κοινότητας 

Γι αυτό μάλλον και ο ανάλογος σχολιασμός – απάντηση του ίδιου: «περιμένουνε την επίσημη απάντηση από την ΔΕΥΑ Βόλβης για την καταλληλότητα του νερού προς πόση.» (Εικόνα 2) 

Μάλλον ο κ.Πρόεδρος αδυνατεί να αντιληφθεί ότι είναι εκλεγμένος εκπρόσωπος των κατοίκων και οφείλει να συνεργάζεται με την Δημοτική Αρχή, τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους  και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου σύμφωνα με το άρθρο 84 όπου λαμβάνοντας μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών επείγοντος χαρακτήρα στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και σε εξαιρετικές περιπτώσεις να αναθέτει την εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης ζημιών μικρής κλίμακας εάν από την καθυστέρηση αποκατάστασης δημιουργείται άμεσος κίνδυνος για την επαρκή υδροδότηση της κοινότητας, ενημερώνοντας εγγράφως για το λόγο αυτόν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ή τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ,

Εικόνα 2

Δεν περιμένει ως μάνα εξ ουρανού την ενημέρωση ,αλλά οφείλει να την ζητά, όπως την ζήτησε και συντάκτης μας, για να επιβεβαιώσει ότι πραγματικά το νερό της Νυμφόπετρας είναι κατάλληλο για κάθε χρήση.

Η Τοπική Κοινότητα Νυμφόπετρας πλέον υδροδοτείται σε ποσοστό 67% από την γεώτρηση του προφήτη και κατά 33% υδροδοτείται από την Γεώτρηση του Βαγιοχωρίου τους καλοκαιρινούς μήνες. (4 μέρη της ποσότητας από Προφήτη και 2 μέρη από Βαγιοχώρι).

Γεννάται λοιπόν το ερώτημα, γιατί ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νυμφόπετρας κρατάει στο σκοτάδι και ανενημέρωτους τους κατοίκους της Νυμφόπετρας, καθώς τον είχε ενημερώσει προσωπικά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ αλλά το ανακοίνωσαν και από τα μεγάφωνα στην κοινότητα? Από αμέλεια, άγνοια η αδιαφορία?

Εμείς ζητήσαμε και έχουμε τα αποτελέσματα της χημικής ανάλυσης του νερού που αποδεικνύουν ότι το νερό της Νυμφόπετρας σήμερα είναι κατάλληλο για κάθε χρήση.

volvipress.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 − twenty =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.