Το πρώτο εξάμηνο του 2019 εκτιμάται ότι μπορεί να γίνουν οι πρώτες αποτεφρώσεις στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Το πρώτο εξάμηνο του 2019 εκτιμάται ότι μπορεί να γίνουν οι πρώτες αποτεφρώσεις στον δήμο Θεσσαλονίκης. Αυτό ανέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των έργων στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου

Αυτή την περίοδο ετοιμάζεται ο φάκελος από τον δήμο Θεσσαλονίκης με το Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο, ο οποίος θα κατατεθεί για έγκριση από τον δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη, στα όρια του οποίου είναι ο χώρος των Κοιμητηρίων εντός του οποίου θα ανεγερθεί το αποτεφρωτήριο.

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς, θα κατατεθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος για ΦΕΚ τόσο το Τοπικό Ρυμοτομικό, όσο και οι άδειες οικοδόμησης του αποτεφρωτηρίου. Παράλληλα ο δήμος θα τρέξει και τις σχετικές μελέτες για την κατασκευή του. Από τη δημοτική αρχή εκτιμάται οτι πιθανόν να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του προς το τέλος του έτους.

Μιλώντας με δημοσιογράφους ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι θα προτείνει το κόστος αποτέφρωσης είτε να είναι πολύ χαμηλό είτε το πρώτο διάστημα ακόμα και δωρεάν.

«Το αποτεφρωτήριο είναι ένα κομμάτι του κοιμητηρίου. Η διαδικασία έχει προχωρήσει αρκετά. Απομένει τώρα να γίνει το γενικό ρυμοτομικό, το οποίο εκτιμούμε ότι έως το τέλος του καλοκαιριού θα έχει περάσει όλες τις διαδικασίες που είναι άπειρες. Ελπίζω ότι εάν ολοκληρωθούν μέχρι τότε οι διαδικασίες θα βγει και το ΦΕΚ, το τελικό χαρτί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Παράλληλα, γίνεται και η μελέτη για το κτηριακό και τις εγκαταστάσεις και ελπίζω ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 θα έχουμε τις πρώτες αποτεφρώσεις», δήλωσε ο δήμαρχος.

aftodioikisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.