Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του δήμου Βόλβης σχεδιάζεται με τη συμμετοχή φορέων και δημοτών

Οι πολίτες συμμετέχουν στη Βιώσιμη Κινητικότητα

Ο δήμος Βόλβης, εκπονεί Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), με στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του οδικού δικτύου και κάθε δημόσιου χώρου, παίρνοντας ενεργά μέρος στην παγκόσμια κινητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του.

Για τον σχεδιασμό του ΣΒΑΚ, ο δήμος Βόλβης καλεί τους φορείς αλλά και κάθε δημότη να συμμετέχουν στον σχεδιασμό του. Ειδικότερα, η συμμετοχή των δημοτών κρίνεται πολύτιμη και αναγκαία για τον σχεδιασμό σε θέματα όπως: προσβασιμότητα υποδομών, ηλεκτροκίνητα οχήματα, στάθμευση, πεζοπορία, συλλογική χρήση Μέσων Μεταφοράς, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ως βιώσιμη κινητικότητα, νοείται ένα σύστημα μεταφορών και πρότυπο μετακινήσεων που παρέχει τα μέσα και τις δυνατότητες ικανοποίησης των αναγκών των τριών βασικών πυλώνων της βιώσιμης ανάπτυξης (οικονομία, περιβάλλον, κοινωνία). Πρόκειται για αποτελεσματικές και δίκαιες μετακινήσεις που ελαχιστοποιούν τις αρνητικές συνέπειες και το αντίστοιχο κόστος τους.

Η επίτευξη αυτού του στόχου, προϋποθέτει οργανωμένο σύστημα δημοσίων συγκοινωνιών, ασφαλές και ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, καθώς και πεζή μετακίνηση με την ανάπλαση πεζόδρομων και πλατειών.

Οι δημότες μπορούν να συμμετέχουν ενεργά, συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://docs.google.com/forms/d/11BJARd_VgLflJc16PxzT62KsvyiqJ0YMlqft_7IjAbI/edit

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΣΒΑΚ Βόλβης στην ιστοσελίδα www.svakvolvi.com και στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook (ΣΒΑΚ Βόλβης).

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × three =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.